Kereskedelem és marketing

Kereskedelem és marketing

Képzési információk: 

Képzési idő: 6+1 félév

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: közgazdász kereskedelem és marketing alapképzési szakon / Economist in Commerce and Marketing

Specializáció: -

Kiket várunk a Kereskedelem és marketing alapszakra?

Ha érdekelnek a gazdasági események, többet szeretnél tudni a média világáról, vagy szeretnéd tudni, hogy egy-egy termék vagy reklám miért sikeres a piacon, akkor köztünk a helyed. Ha fontos számodra kreativitásod kibontakoztatása, a csoportmunkában rejlő lehetőségek felismerése és piacképes szakmai tudásod elmélyítése, akkor szeretettel várunk.

Miért érdemes a Kereskedelem és marketing alapszakot választanod?

Oktatóink gyakorlati tapasztalata és kiterjedt kapcsolata a régióbeli és a budapesti gazdasági szférával biztosítja a gyakorlatorientált képzést. Minden gazdasági ágból a nagy- és kisvállalatok széles köre fogadja hallgatóinkat. Kiterjedt lehetőség van szakmai versenyeken való részvételre, illetve külföldi ösztöndíjak elnyerésére.

Főbb tantárgyak:

Stratégiai és üzleti tervezés; Kisvállalkozás menedzsment; Környezetgazdaságtan; Pályázatok menedzselése; Üzleti gazdaságtan; Marketing; Nemzetközi gazdaságtan

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Továbbtanulási lehetőségek

Hallgatóink folytathatják tanulmányaikat a Marketing mesterképzési szakon, illetve Karunk egyéb mesterképzési szakjain.

Elhelyezkedési lehetőségek

Lehetsz termékmenedzser, médiaguru, piackutató, reklámszakember, online szakértő, de várnak a nonprofit szervezetek is. Gondolkozhatsz nagyban: multi cégeknél helyezkedik el hallgatóink jelentős része. Álmodhatsz picit is: saját vállalkozásod beindításához is kellő ismeretet nyújtunk. Az itt tanultakkal a világ bármely részén megállod a helyedet.

Tudtad, hogy... 

  • Badric Adorio, a Csillag Születikben bemutatkozott Immigrants frontembere, és Dibusz Dénes, a PMFC kapusa is nálunk tanul?
  • Kovács Antal, cselgáncsozó, az 1992-es Barcelonai Olimpia bajnoka szintén szakunkon tanult?
  • a kari köztársasági ösztöndíjas hallgatók több mint fele évről évre a marketing szakos hallgatók közül kerül ki?
Munkarend Önköltség Képzési idő Képzés kezdete

Nappali

Államilag támogatott

6+1 félév

2024. szeptember

Nappali

350 000 Ft/félév

6+1 félév

2024. február és szeptember

Hallgasd meg hallgatónk véleményét a szakról!