Hallgatói projektek börzéje a Pécsiközgázon

2019. November 27. 14:45

A májusban elsőként megrendezett Pécsiközgáz iEXPO esemény nagy sikerén felbuzdulva, az őszi szemeszterben is megrendezésre került az esemény számos vállalati partner közreműködésével.

Az eseményen a résztvevő hallgatók úgynevezett fordított állásbörze formájában bemutatták projektjeiket, kutatásaikat, üzleti ötleteiket a Pécsiközgáz oktatói és vállalati partnerei előtt. A hallgatóknak lehetőségük nyílott nemcsak az elért sikereiket prezentálni, hanem megmutathatták személyes kompetenciáikat, képességeiket, tanácsot kérhettek elismert szakemberektől.

Az esemény nemcsak a hallgatóknak jelentett hatalmas élményt, hanem a vállalatok képviselői számára is pozitív tapasztalat volt, hiszen az esemény jó alkalmat biztosított számukra, hogy közvetlenül megismerjék a jövő tehetségeit, munkavállalóit. A rendezvény alatt megfigyelhették ki mennyire talpraesett, milyen kommunikációs képességekkel rendelkezik és mennyire elhivatott az általa bemutatott téma iránt. Az eseményen számos cég, szervezet képviseltette magát, köztük az E.ON Hungária, a Harman Professional, Hauni Hungária, Hiventures, Honsa, KK Adatvédelmi Tanácsadó Iroda, Lafarge, Morgan Stanley, OTP Bank, Pannon Safe, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, SuIT Solutions, Techniq, valamint a W5Labs. Köszönjük partnereinknek a részvételt és reméljük, a jövőben ez a szám tovább növekszik és még több cég csatlakozik ehhez a pezsgő és izgalmas rendezvényhez.

Az iEXPO-t követően a Simonyi Final Pitch került megrendezésre, ahol a Simonyi Inkubációs Program csapatai mutatták be 2 percben a félév során kidolgozott ötleteiket. A legjobb csapatnak a FindIt csapata (Bali Gina, Czaun Eszter, Kékkői Zsófia, Majdik Sára, Varga Mónika) bizonyult, akik jelenleg egy olyan applikáción dolgoznak, amely lehetővé teszi az elvesztett tárgyak könnyű megtalálását. A Simonyi BEDC Vállalkozásfejlesztési Központ folyamatosan várja azon lelkes PTE hallgatók jelentkezését, akik szeretnék megvalósítani álmaikat.

Elérhetőségük: simonyibedc [at] ktk.pte.hu