Hallgatói projektek börzéje a Pécsiközgázon

2019. november 27. 14:45

A májusban elsőként megrendezett Pécsiközgáz iEXPO esemény nagy sikerén felbuzdulva, az őszi szemeszterben is megrendezésre került az esemény számos vállalati partner közreműködésével.

Az eseményen a résztvevő hallgatók úgynevezett fordított állásbörze formájában bemutatták projektjeiket, kutatásaikat, üzleti ötleteiket a Pécsiközgáz oktatói és vállalati partnerei előtt. A hallgatóknak lehetőségük nyílott nemcsak az elért sikereiket prezentálni, hanem megmutathatták személyes kompetenciáikat, képességeiket, tanácsot kérhettek elismert szakemberektől.

Az esemény nemcsak a hallgatóknak jelentett hatalmas élményt, hanem a vállalatok képviselői számára is pozitív tapasztalat volt, hiszen az esemény jó alkalmat biztosított számukra, hogy közvetlenül megismerjék a jövő tehetségeit, munkavállalóit. A rendezvény alatt megfigyelhették ki mennyire talpraesett, milyen kommunikációs képességekkel rendelkezik és mennyire elhivatott az általa bemutatott téma iránt. Az eseményen számos cég, szervezet képviseltette magát, köztük az E.ON Hungária, a Harman Professional, Hauni Hungária, Hiventures, Honsa, KK Adatvédelmi Tanácsadó Iroda, Lafarge, Morgan Stanley, OTP Bank, Pannon Safe, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, SuIT Solutions, Techniq, valamint a W5Labs. Köszönjük partnereinknek a részvételt és reméljük, a jövőben ez a szám tovább növekszik és még több cég csatlakozik ehhez a pezsgő és izgalmas rendezvényhez.

Az iEXPO-t követően a Simonyi Final Pitch került megrendezésre, ahol a Simonyi Inkubációs Program csapatai mutatták be 2 percben a félév során kidolgozott ötleteiket. A legjobb csapatnak a FindIt csapata (Bali Gina, Czaun Eszter, Kékkői Zsófia, Majdik Sára, Varga Mónika) bizonyult, akik jelenleg egy olyan applikáción dolgoznak, amely lehetővé teszi az elvesztett tárgyak könnyű megtalálását. A Simonyi BEDC Vállalkozásfejlesztési Központ folyamatosan várja azon lelkes PTE hallgatók jelentkezését, akik szeretnék megvalósítani álmaikat.

Elérhetőségük: simonyibedc [at] ktk.pte.hu

Kapcsolódó Híreink

MNB Gazdásági Fordulatok Évszázada országos tanulmányi verseny

Az MNB Intézet a Magyar Nemzeti Bank 100 éves fennállása alkalmából tanulmányi versenyt rendezett. Hallgatónk, Braun..

BGE GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGA

ÍRÁSBELI ÉS BESZÉDÉRTÉS VIZSGA: (a szóbeli vizsga része): 2024. augusztus 23. SZÓBELI VIZSGA: 2024. augusztus 26-..

Sikeresen zárult a harmadik Omnichannel Day

A CoRe Lab által szervezett harmadik Omnichannel Day esemény nagy sikerrel zárult. Az esemény az omnichannel marketing..

Sikeresen zárult a IV. Farkas Ferenc Konferencia

A múlt héten 2024. 06. 7.-én és 8.-án pénteken és szombaton lezárult a Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet..

PTE Rektori Ösztöndíj 2024

Nálad első helyen szerepel a PTE? Ha igen, kimagasló ösztöndíjra van lehetőséged!

50 éves jubileumi díszoklevél-átadó ünnepség

2024. május 25-én tartottuk Karunkon az 50 éves jubileumi díszoklevél-átadó ünnepséget, ahol büszkén köszöntettük az..

Interjú Dr. Kerekes Kingával

Dr. Kerekes Kinga, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem docense járt a KTK-n. Több, mint 20 éves múltra tekint vissza a két..

Játékos tanóra és taláros élmény a Pécsiközgázon

A kaposvári Lorántffy Zsuzsanna ált iskolai másodikosai ismerkedtek az egyetemi élettel a Pécsiközgázon.