fbpx Adománygyűjtés a PTE KTK-n | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Adománygyűjtés a PTE KTK-n

2021. április 22. 16:30

Sokan szeretnénk tenni a jelenlegi helyzetben azokért, akik a kórházakban napi szinten felveszik a küzdelmet a pandémiával. Látjuk a fotókat, olvassuk a cikkeket, tehetetlenek vagyunk – de mégsem teljesen.

Budapestről indult a „Takard be a beteget!” kezdeményezés, amelynek már pécsi koordinátorai is vannak, így nekünk is lehetőségünk van helyben segíteni. A projekt keretében a pécsi Covid-osztály vörös zónájában dolgozó orvosokat, ápolókat és az osztályon fekvő betegeket segítik önkéntesek termék adomány formájában. Fontos része a programnak, hogy a kórházak állítják össze azt a listát, amit aztán adományként befogadnak, így minden felajánlott eszköz vagy termék oda kerül, ahol szükség van rá. Segítség, ha egy orvos a néhány perces szünetében megihat egy kávét, bekaphat egy falat csokoládét, hogy bírja a hosszú műszakot. Segítség, ha helyben van váltás lepedő, csere hálóing stb., mert a vörös zónából nehéz a kijárás.

 

A PTE KTK szeretne segíteni, ezért adománygyűjtést szervezünk és csatlakozunk a Takard be a beteget! programhoz. Hogyan lehet segíteni?

 1. Válasszon az alábbi listáról olyan terméket/termékeket, amellyel segítené az adománygyűjtést.
 2. A KTK Rákóczi úti épületében, az 1. emeleten, a Tehetségpont melletti asztalokra lehet kihelyezni az adományokat, elkerülve a személyes érintkezést.
 3. Az adományokat naponta kétszer összegyűjtjük és eljuttatjuk a program pécsi koordinátoraihoz.

 

Az adományokat első körben 2021. május. 4-éig várjuk!

 

A lista, amire a legújabb megkérdezések alapján a 14 pécsi osztályon szükség van:

 • kávé, cukor, tejszín, tartós tej
 • tea, citromlé
 • csoki, keksz
 • 2 literes cola
 • műanyag evőeszköz, pohár
 • egyszer használatos, eldobható borotva, borotvahab
 • kancsó
 • poló, pizsama, hálóing
 • ásványvíz 1 és 2 literes kiszerelés
 • gluténmentes és tejmentes édesség (csoki, keksz)

 

Az adománygyűjtés szervezői magánemberek, pénzadományt nem fogadhatnak el, amennyiben inkább anyagilag segítene, felhívjuk a figyelmüket a PTE adományvonalára, amelyről itt tájékozódhatnak: https://pte.hu/hu/covid/adomany

Előre is köszönünk az érintettek nevében minden adományt!

Kapcsolódó Híreink

UTOLSÓ FONTOS DÁTUM A PONTHIRDETÉSIG

Az egyetemi jelentkezés mondhatni izzasztó akadálypálya: kitalálni, megnézni, összeszedni, kitölteni, feltölteni, hiánypótolni, megszámolni mindent..

ÚJABB HÁROM ÉVIG MINŐSÍTETT SZAKKOLLÉGIUM A JPKSZ

2021.04.30-án a Minősítő Bizottság döntése értelmében a PTE-KTK Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium sikeresen újította meg minősítését, így..

Újra nyitva a Tudásközpont!

A Tudásközpont újra várja a látogatókat!

FINTECH MENEDZSMENT SZAKKÖZGAZDÁSZ / SPECIALISTA KÉPZÉS INDUL A PÉCSIKÖZGÁZON

Ajánljuk a FinTech iránt érdeklődők számára, akik pénzügyi területen kívánnak digitális és innovációs vezetőkké válni és azoknak, akik szeretnének..