Álom vagy valóság? Kezdő munkavállalói elvárások - workshop

2022. november 4. 11:46

A PTE KTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézete és a Körber Hungária Kft. bemutatja: Álom vagy valóság? Kezdő munkavállalói elvárások 2022 című workshop

A workshop háttere:

A PTE KTK VSZI Flow Menedzsment Kutatócsoport és a Körber Hungária Kft. közösen kutatást végzett 2022 tavaszán azzal a céllal, hogy megismerje a PTE hallgatóinak általános karrierterveit, munkakeresési elképzeléseit, munkáltatókkal szemben elvárásait általában, illetve véleményét a feldolgozóipari munkavállalás kapcsán. Továbbá fel kívánták mérni, hogy menyire ismerik a hallgatók a Körber Hungária Kft-t, valamint milyen véleménnyel vannak róla, mint munkáltató.

A workshop célja, hogy bemutassa a kutatás főbb eredményeit a hallgatók munkahellyel szembeni elvárásai kapcsán. További cél, hogy a munkáltatói és hallgatói oldal (mint leendő munkavállalók) képviselőivel egy kerekasztal-beszélgetés formájában megvitassa az eredményeket, valamint tájékoztassa a hallgatókat a reális munkáltatói/munkahelyi képről.

 

Menete:

1. Blokk: Megnyitó és a Kutatási eredmények ismertetése – kb. 30 perc Bemutatásra kerülnek a hallgatói munkáltatói elvárások, és megnevezésre kerülnek a vonzó munkahelytípusok.

2. Blokk: Kerekasztal-beszélgetés – kb. 60 perc Az első blokkban elhangzottak közös megbeszélése, véleményezése. A meghívott munkáltatók (4-5 db) röviden bemutathatják saját szervezetük álláspontját a témában: milyen munkahelynek látják magukat, mit kínálnak, és mit várnak el (leendő és meglévő) munkavállalóiktól. Mennyiben tartják reálisnak a hallgatói elvárásokat.

A beszélgetésben hallgatók is részt vesznek (HÖT, diákszervezeti képviselők), akik, mint leendő munkavállalók, kifejthetik, hogy egy-egy munkahellyel szembeni elvárás mögött milyen motiváció húzódik meg.

A workshop által mindkét fél (munkáltató és leendő munkavállaló) hasznos visszajelzést kaphat arról, hogy miképpen érdemes felkészülniük a közös munkára, mit várhatnak el egymástól. A beszélgetés be a közönség is bekapcsolódhat kérdésekkel, hozzászólásokkal.

 

Dátum: 2022. november 9. 13:00

Helyszín: PTE KTK, B323/1-es terem

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.