fbpx Átadásra került a Farkas Ferenc ösztöndíj | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Átadásra került a Farkas Ferenc ösztöndíj

2019. október 16. 14:42

2019. október 16-án ünnepélyes keretek között átadásra került a Farkas Ferenc ösztöndíj a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán.

Prominens vendégek jelenléte mellett zajlott az ösztöndíj átadója, amelyre összesen nyolc hallgató pályázott. A nyertes pályázatot Cserna Benjámin adta be, aki Páva Zsolt és Péterffy Attila jelenlétében mutathatta be pályázatát, majd az ezt követő szakmai kerekasztal-beszélgetésen részletezte tanulmányi eredményeit illetve szakmai és közéleti aktivitásait.

A pályázó hallgatók listája:

  • Béda Panna Cseperke
  • Cserna Bejámin
  • Papp Eszter
  • Uhrin Anett
  • Kriston-Vizi Dorottya
  • Liu Beier
  • Matolcsi Dorottya
  • Szabó Dorottya Anna

 

Az Ösztöndíj célja, hogy elismerje és támogassa a Kar azon hallgatóit, akik a díj névadójához hasonlóan szakmai, kutatási és közösségépítési területen is kimagasló eredményeket értek el.  

A névadóról

Dr. Farkas Ferenc professzor (1949-2016) különös gonddal törekedett a tehetség jeleit eláruló hallgatók képességeinek kibontakoztatására és iskolaalapítóként egyik úttörője volt a hazai vezetés-szervezés oktatásnak és kutatásnak is. Farkas Ferenc Professzor Úr pályafutása során igen sokoldalúan járult hozzá a hazai közgazdász-képzés színvonalának emeléséhez, hiszen egyszerre volt sikeres oktatásszervező és egyetemi vezető, számos magas kitüntetéssel elismert professzor, nemzetközileg jegyzett kutató, valamint a kari oktatói és tudományos utánpótlás-nevelési tevékenység egyik fő motorja. Hallgatókkal ápolt kapcsolata és hallgató-központú szemléletmódja, az oktatói hivatás iránti végtelen odaadása példamutató minden egyetemi oktató számára. 

Cserna Bejáminnak ezúton is gratulálunk és további eredményes pályafutást kívánunk!

Kapcsolódó Híreink

GYIK - Távoktatás, tanulmányok, vizsgák és egyéb aktuális kérdések és válaszok

Kedves Hallgatóink! Folyamatosan érkeznek be hozzánk az új helyzettel kapcsolatos kérdések, amelyek mindegyikére igyekszünk gyorsan reagálni. Jelen..

Hallgatói tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Kedves Hallgatóink, a koronavírus magyarországi megjelenése kapcsán a Pécsi Tudományegyetem elkötelezett aziránt, hogy az Egyetem polgárai biztonságos..

Tájékoztatás az első digitális oktatási hét tapasztalatairól és a március 30-31-i oktatási rendről

Kedves Hallgatóink! Eltelt az első olyan hét, ahol az oktató kollégák az oktatást – és bizonyos tárgyaknál már félévközi számonkérés is – digitális..