fbpx Átadásra került a Farkas Ferenc ösztöndíj | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Átadásra került a Farkas Ferenc ösztöndíj

2019. október 16. 14:42

2019. október 16-án ünnepélyes keretek között átadásra került a Farkas Ferenc ösztöndíj a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán.

Prominens vendégek jelenléte mellett zajlott az ösztöndíj átadója, amelyre összesen nyolc hallgató pályázott. A nyertes pályázatot Cserna Benjámin adta be, aki Páva Zsolt és Péterffy Attila jelenlétében mutathatta be pályázatát, majd az ezt követő szakmai kerekasztal-beszélgetésen részletezte tanulmányi eredményeit illetve szakmai és közéleti aktivitásait.

A pályázó hallgatók listája:

  • Béda Panna Cseperke
  • Cserna Bejámin
  • Papp Eszter
  • Uhrin Anett
  • Kriston-Vizi Dorottya
  • Liu Beier
  • Matolcsi Dorottya
  • Szabó Dorottya Anna

 

Az Ösztöndíj célja, hogy elismerje és támogassa a Kar azon hallgatóit, akik a díj névadójához hasonlóan szakmai, kutatási és közösségépítési területen is kimagasló eredményeket értek el.  

A névadóról

Dr. Farkas Ferenc professzor (1949-2016) különös gonddal törekedett a tehetség jeleit eláruló hallgatók képességeinek kibontakoztatására és iskolaalapítóként egyik úttörője volt a hazai vezetés-szervezés oktatásnak és kutatásnak is. Farkas Ferenc Professzor Úr pályafutása során igen sokoldalúan járult hozzá a hazai közgazdász-képzés színvonalának emeléséhez, hiszen egyszerre volt sikeres oktatásszervező és egyetemi vezető, számos magas kitüntetéssel elismert professzor, nemzetközileg jegyzett kutató, valamint a kari oktatói és tudományos utánpótlás-nevelési tevékenység egyik fő motorja. Hallgatókkal ápolt kapcsolata és hallgató-központú szemléletmódja, az oktatói hivatás iránti végtelen odaadása példamutató minden egyetemi oktató számára. 

Cserna Bejáminnak ezúton is gratulálunk és további eredményes pályafutást kívánunk!

Kapcsolódó Híreink

Változás, újratervezés és fejlődés Tudományos Konferencia

A pécsi közgazdász képzés 50. évfordulójának keretében szervezett jubileumi rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye a Változás, újratervezés és..

Tandíjmentes tanulmányi lehetőségek

PTE szerződései által biztosított hallgatói ösztöndíjak.

MSCI Open Day

2020. október 9-én megrendezésre kerül az MSCI újabb virtuális nyílt napja, az MSCI Open Day.

Álláslehetőség a PTE-BTK-n

A PTE-BTK-n munkaviszony megszűnés miatt keresünk sürgősen teljes munkaidős gazdasági ügyintézői pozícióba munkatársat.