fbpx Felvételi többletpontok | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Felvételi többletpontok

2020. január 31. 11:21

Avagy mikor kaphattok az érettségin plusz pontot az emelt szintű érettségiért?

Sokak fejében kérdés, hogy a megváltozott felvételi követelményeknél pontosan mikor és mennyi pluszpont járt az emelt szintű érettségiért. Éppen ezért vegyük is sorra, hogy van ez a gazdasági képzések esetében!

Az emelt szinten teljesített legalább 45%-os eredményű érettségi vizsgáért többletpont járt, de csak akkor, ha az érettségi pontjaitokat az emelt szinten teljesített vizsgaeredmény alapján számítják. Tehát nem kaphattok például többletpontot, ha korábban szerzett felsőfokú oklevél alapján számolják a felvételi pontjaitokat.

Az emelt szintű érettségi ettől az  évtől bemeneteli követelmény is. Az idei általános felvételi eljárásban alap- vagy osztatlan szakra már csak az kerülhet be, aki legalább egy emelt szintű érettségit tett. De ez nem jelent minden esetben automatikusan többletpontot is. Ugyanis ha olyan tárgyból vizsgáztok, amiből később nem tudnak érettségi pontokat számolni, nem jár érte az 50 pont. Így a gazdasági képzéseken nem jár pluszpont például egy emelt szintű biológia, irodalom vagy testnevelés érettségiért - viszont a bemeneti követelmény teljesülését magával hozza. Azonban ha az emelt érettségit például matematikából, földrajzból, történelemből, idegennyelvekből stb. teszitek, akkor nem csak a bemeneti követelményt, hanem a pluszpontot is kipipálhatjátok!

Az emelt szintű érettségi vizsgáért vizsgatárgyanként 50 többletpontot szerezhettek, de összesen maximum 100 többletpont szerezhető. Ez azt jelenti, hogy ha legalább 45%-os eredményű a vizsgátok, és ebből kettőt is tesztek, akkor összesen 100 ponttal emelhetitek a felvételi pontjaitokat. 

Reméljük, picit segíthettünk, hogy áttekintsétek az új rendszert. Bármilyen kérdés esetén keressetek minket bátran!

Kapcsolódó Híreink

Ingyenes last minute online matematika érettségi konzultáció

Közeledve az érettségihez, szeretnénk az utolsó pillanatban is segítséget nyújtani mindazoknak, akik rettegve várják a matematika érettségi napját.

UTOLSÓ FONTOS DÁTUM A PONTHIRDETÉSIG

Az egyetemi jelentkezés mondhatni izzasztó akadálypálya: kitalálni, megnézni, összeszedni, kitölteni, feltölteni, hiánypótolni, megszámolni mindent..

FINTECH MENEDZSMENT SZAKKÖZGAZDÁSZ / SPECIALISTA KÉPZÉS INDUL A PÉCSIKÖZGÁZON

Ajánljuk a FinTech iránt érdeklődők számára, akik pénzügyi területen kívánnak digitális és innovációs vezetőkké válni és azoknak, akik szeretnének..

35. OTDK KÖZGAZDASÁGI SZEKCIÓJÁNAK EREDMÉNYEI

2021. április 22. és 24. között zajlott az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdasági Szekciója Sopronban. Az 564 bemutatott pályamű között..