fbpx Green AURA nyitókonferencia | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Green AURA nyitókonferencia

2021. március 23. 10:10

A Pécsi Tudományegyetem 2021.03.31-én online klímavédelmi konferenciát szervez, amelyre szeretettel meghívjuk.

Célunk a Green AURA kezdeményezés bemutatása, amely környezettudatos helyi közösségek kialakítását segíti elő. Első lépésben kiterjesztett valósággal támogatott kiállításokon szeretnénk megismertetni a lakossággal Pécs és a horvátországi Kapronca területén működő és igénybe vehető klímabarát fejlesztéseket. Ezt követően az ún. „living lab” koncepció bevezetésével tervezzük megvalósítani a helyi vállalkozások és lakosság bekapcsolódását a klímavédelemhez kapcsolódó kutatásokba, fejlesztések tervezésébe. Utóbbi feladatunkhoz nemzetközi tapasztalatokat vizsgálunk meg, a konferencián Koppenhága Önkormányzata mutatja be a város és a helyi vállalkozások, közösségek együttműködésének módját az ENERGY & WATER – Greater Copenhagen Living Lab keretében.

 

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs linket a program tartalmazza, a jelentkezéseket március 29-ig várjuk.

Bízunk benne, hogy találkozunk a konferencián és hamarosan közösen formálhatjuk közvetlen környezetünket, városainkat a klímaváltozáshoz minél jobban alkalmazkodó, gyermekeink számára is élhető térséggé.

Kapcsolódó Híreink

Ingyenes last minute online matematika érettségi konzultáció

Közeledve az érettségihez, szeretnénk az utolsó pillanatban is segítséget nyújtani mindazoknak, akik rettegve várják a matematika érettségi napját.

Adománygyűjtés a PTE KTK-n

Sokan szeretnénk tenni a jelenlegi helyzetben azokért, akik a kórházakban napi szinten felveszik a küzdelmet a pandémiával. Látjuk a fotókat, olvassuk..

„Versenyjog Magyarországon és az EU-ban” tanulmányi verseny

A Gazdasági Versenyhivatal „Versenyjog Magyarországon és az EU-ban” címmel országos tanulmányi versenyt hirdet a magyar és az európai uniós versenyjog..

ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁGI PROGRAM 2021/2022

Megjelent az Új Nemzeti Kiválóság Program 2021/2022-es tanévre vonatkozó ösztöndíj pályázati kiírása.