fbpx Green AURA nyitókonferencia | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Green AURA nyitókonferencia

2021. március 23. 10:10

A Pécsi Tudományegyetem 2021.03.31-én online klímavédelmi konferenciát szervez, amelyre szeretettel meghívjuk.

Célunk a Green AURA kezdeményezés bemutatása, amely környezettudatos helyi közösségek kialakítását segíti elő. Első lépésben kiterjesztett valósággal támogatott kiállításokon szeretnénk megismertetni a lakossággal Pécs és a horvátországi Kapronca területén működő és igénybe vehető klímabarát fejlesztéseket. Ezt követően az ún. „living lab” koncepció bevezetésével tervezzük megvalósítani a helyi vállalkozások és lakosság bekapcsolódását a klímavédelemhez kapcsolódó kutatásokba, fejlesztések tervezésébe. Utóbbi feladatunkhoz nemzetközi tapasztalatokat vizsgálunk meg, a konferencián Koppenhága Önkormányzata mutatja be a város és a helyi vállalkozások, közösségek együttműködésének módját az ENERGY & WATER – Greater Copenhagen Living Lab keretében.

 

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs linket a program tartalmazza, a jelentkezéseket március 29-ig várjuk.

Bízunk benne, hogy találkozunk a konferencián és hamarosan közösen formálhatjuk közvetlen környezetünket, városainkat a klímaváltozáshoz minél jobban alkalmazkodó, gyermekeink számára is élhető térséggé.

Kapcsolódó Híreink

Maszkhasználat

A PTE Operatív Stáb 2/2021. (IX. 9.) elektronikus úton hozott határozata a maszkhasználatra vonatkozóan a Pécsi Tudományegyetemen.

Kutatók Éjszakája a Pécsiközgázon 2021

Karunk az idei évben is becsatlakozik a méltán népszerű Kutatók Éjszakája elnevezésű kezdeményezésbe. A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte..

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány ösztöndíj és gyakornoki programok

Ősszel számos ösztöndíjat és gyakornoki programot pályáztat meg a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Dr. Kulcsár Krisztián előadása a Pécsiközgázon!

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, olimpiai ezürtérmes, világ- és Európa bajnok párbajtőröző, Dr. Kulcsár Krisztián a Pécsiközgáz vendége lesz..