fbpx Hallgatóink a Prezilimpia 2019-es versenyen | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Hallgatóink a Prezilimpia 2019-es versenyen

2019. május 22. 09:39

2019. május 3-án Szegeden lezajlott a Prezilimpia - prezentációs tehetségkutató - verseny országos döntője, melyen két hallgatónk (Biró Zsófia és Somila Dayile) is képviselte egyetemünket.

Közülük Somila a Prezentációs Karaoke versenyszámban 2019 bajnoka lett!

Szívből gratulálunk versenyzőinknek és bizakodva várjuk a jövő évi jelentkezőket!

 

Az alábbiakban olvashatók a versenyzők visszajelzései mind a kari fordulóról, mind a döntőről:

 

Somila Dayile:

The biggest lesson I learnt from this experience was that 'courageous acts bring rewards'.

I was initially skeptical about taking part in the competiton because I doubted my public speaking capabilities. I eventually decided to use this fear as the motivation to take part in the competition.

I would have never have imagined that this act of courage would result in me receiving the First place position, prizes and an opportunity to network with executives from some of the biggest companies in Hungary.

If you think speaking in public is not your thing, I would recommend you test that assumption by participating in this competiton.

 

Biró Zsófia:

2019. március 28-án rendezték a PécsiKözgázon a II. Prezilimpia országos prezentációs verseny helyi, kari fordulóját. A versenyen a 2018-as fordulót követően most másodszor is volt szerencsém elindulni, sőt, legnagyobb örömömre meg is nyerni azt, a prezentációs kategóriában. Bizony, hiszen a 2019-es évtől kezdődően már két kategóriában is összemérhettük előadói készségeinket, a már említett, illetve a karaoke kategóriában.

Őszintén szólva, az utóbbi jobban megmozgatta a fantáziámat, mert egyébként a 2019-es témakör: a telekommunikáció kapcsán, hirtelen semmi előadni való nem jutott eszembe. Aztán majdnem az utolsó utáni pillanatban bevillant: "Telekommunikáció: áldás vagy átok?" Hiszen rendkívül sokszínűen hasznosítható e terület, de kétségtelenül megvannak az árnyoldalai is: gondoljunk csak a gyerekekre, biztos mindenki látta már, hogy milyen függőséget tud náluk kialakítani az okos eszközök használata. Számomra a tanulság az, hogy felelős használat mellett tényleg áldás a technológia, de igenis oda kell figyelnünk a megfelelő mennyiségű és minőségű használatra. Arról nem is beszélve, hogy mennyi közúti baleset történik, mióta a sofőrök "okostelefonoznak" vezetés közben, illetve ugyanennél az oknál fogva a gyalogosok is figyelmetlenül lépnek le az útra... attól még, hogy szinte mindenkinél van telefon és az 5G-nek köszönhetően gyorsabban tudjuk értesíteni a mentőket, attól még a probléma nem oldódott meg. Még egyszer: a lényeg a felelős használat: hol, mikor, mennyit és mit.

A prezentációs karaoke kategóriában is kipróbálhattam magam, rögtönzési képességeimet egy igen meglepő képsorozat kíséretében.

Aki feszegetni szeretné a határait, fejleszteni önmagát, vagy csak kíváncsi, mire képes a prezentáció mezején, annak csak ajánlani tudom a részvételt! Hajrá, hajrá!

Kapcsolódó Híreink

Változás, újratervezés és fejlődés Tudományos Konferencia

A pécsi közgazdász képzés 50. évfordulójának keretében szervezett jubileumi rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye a Változás, újratervezés és..

Tandíjmentes tanulmányi lehetőségek

PTE szerződései által biztosított hallgatói ösztöndíjak.

MSCI Open Day

2020. október 9-én megrendezésre kerül az MSCI újabb virtuális nyílt napja, az MSCI Open Day.

Álláslehetőség a PTE-BTK-n

A PTE-BTK-n munkaviszony megszűnés miatt keresünk sürgősen teljes munkaidős gazdasági ügyintézői pozícióba munkatársat.