fbpx Hatalmas az érdeklődés a gazdasági képzések iránt | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Hatalmas az érdeklődés a gazdasági képzések iránt

2019. december 2. 15:45

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar november 29-én tartotta első nyílt napját a 2020. szeptemberi kezdéssel meghirdetett képzéseivel kapcsolatban.

Az eseményen Dr. Schepp Zoltán, a Kar dékánja köszöntötte a több mint 500 felvételizőt és az érdeklődő szülőket, akik a kar és a szakok bemutatása mellett az aktuális felvételi szabályrendszerrel és követelményekkel is megismerkedhettek. A tájékoztatót követő jó hangulatú, pizzával kísért hallgatói fórumon a felvételizők közvetlenül a hallgatóktól kérdezhettek a továbbtanulásról, szakválasztásról, az egyes szakok előnyeiről. Külső szakértők pedig privát foglalkozások keretében fogadták az útkereső felvételizőket, akiket az erősségek és érdeklődési körök feltérképezését követően továbbtanulási és pályaválasztási tanácsokkal látták el.

Fontos, hogy a felvételizők ne csak az intézmények képzési portfolióját térképezzék fel, hanem mindemellett a kínált lehetőségeket is, így az ösztöndíjakat, karrierlehetőségeket és a Karon belüli szervezeti egységeket, mini-tréningeket is. Ezen elgondolás mentén a Pécsiközgáz központjai, mint Tehetségpont, Simonyi BEDC, the CoRe lab, Külügyi iroda és hallgatói szervezetek is felsorakoztak, ahol többek között az érdeklődők feltérképezhették gazdasági rátermettségüket a vállalkozói játékban, felpróbálhatták a fogyasztói figyelem és magatartás feltérképezését célzó szemkamerát is.

A délutáni program során szakokhoz kapcsolódó, érdekes témákat felvonultató előadások várták a tudásszomjas felvételizőket, akik így egy teljesen más szemszögből ismerkedhettek meg a közgazdaságtannal és a karon folyó oktatással.

A Pécsiközgáz következő nyílt napját 2020. január 24-én tartja, szülők részére pedig külön fórumot szervez, ami 2020. január 18-án kerül megrendezésre.

Kapcsolódó Híreink

Ingyenes last minute online matematika érettségi konzultáció

Közeledve az érettségihez, szeretnénk az utolsó pillanatban is segítséget nyújtani mindazoknak, akik rettegve várják a matematika érettségi napját.

UTOLSÓ FONTOS DÁTUM A PONTHIRDETÉSIG

Az egyetemi jelentkezés mondhatni izzasztó akadálypálya: kitalálni, megnézni, összeszedni, kitölteni, feltölteni, hiánypótolni, megszámolni mindent..

FINTECH MENEDZSMENT SZAKKÖZGAZDÁSZ / SPECIALISTA KÉPZÉS INDUL A PÉCSIKÖZGÁZON

Ajánljuk a FinTech iránt érdeklődők számára, akik pénzügyi területen kívánnak digitális és innovációs vezetőkké válni és azoknak, akik szeretnének..

35. OTDK KÖZGAZDASÁGI SZEKCIÓJÁNAK EREDMÉNYEI

2021. április 22. és 24. között zajlott az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdasági Szekciója Sopronban. Az 564 bemutatott pályamű között..