fbpx Hatalmas az érdeklődés a gazdasági képzések iránt | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Hatalmas az érdeklődés a gazdasági képzések iránt

2019. december 2. 15:45

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar november 29-én tartotta első nyílt napját a 2020. szeptemberi kezdéssel meghirdetett képzéseivel kapcsolatban.

Az eseményen Dr. Schepp Zoltán, a Kar dékánja köszöntötte a több mint 500 felvételizőt és az érdeklődő szülőket, akik a kar és a szakok bemutatása mellett az aktuális felvételi szabályrendszerrel és követelményekkel is megismerkedhettek. A tájékoztatót követő jó hangulatú, pizzával kísért hallgatói fórumon a felvételizők közvetlenül a hallgatóktól kérdezhettek a továbbtanulásról, szakválasztásról, az egyes szakok előnyeiről. Külső szakértők pedig privát foglalkozások keretében fogadták az útkereső felvételizőket, akiket az erősségek és érdeklődési körök feltérképezését követően továbbtanulási és pályaválasztási tanácsokkal látták el.

Fontos, hogy a felvételizők ne csak az intézmények képzési portfolióját térképezzék fel, hanem mindemellett a kínált lehetőségeket is, így az ösztöndíjakat, karrierlehetőségeket és a Karon belüli szervezeti egységeket, mini-tréningeket is. Ezen elgondolás mentén a Pécsiközgáz központjai, mint Tehetségpont, Simonyi BEDC, the CoRe lab, Külügyi iroda és hallgatói szervezetek is felsorakoztak, ahol többek között az érdeklődők feltérképezhették gazdasági rátermettségüket a vállalkozói játékban, felpróbálhatták a fogyasztói figyelem és magatartás feltérképezését célzó szemkamerát is.

A délutáni program során szakokhoz kapcsolódó, érdekes témákat felvonultató előadások várták a tudásszomjas felvételizőket, akik így egy teljesen más szemszögből ismerkedhettek meg a közgazdaságtannal és a karon folyó oktatással.

A Pécsiközgáz következő nyílt napját 2020. január 24-én tartja, szülők részére pedig külön fórumot szervez, ami 2020. január 18-án kerül megrendezésre.

Kapcsolódó Híreink

Változás, újratervezés és fejlődés Tudományos Konferencia

A pécsi közgazdász képzés 50. évfordulójának keretében szervezett jubileumi rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye a Változás, újratervezés és..

Tandíjmentes tanulmányi lehetőségek

PTE szerződései által biztosított hallgatói ösztöndíjak.

MSCI Open Day

2020. október 9-én megrendezésre kerül az MSCI újabb virtuális nyílt napja, az MSCI Open Day.

Álláslehetőség a PTE-BTK-n

A PTE-BTK-n munkaviszony megszűnés miatt keresünk sürgősen teljes munkaidős gazdasági ügyintézői pozícióba munkatársat.