Hatalmas az érdeklődés a gazdasági képzések iránt

2019. december 2. 15:45

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar november 29-én tartotta első nyílt napját a 2020. szeptemberi kezdéssel meghirdetett képzéseivel kapcsolatban.

Az eseményen Dr. Schepp Zoltán, a Kar dékánja köszöntötte a több mint 500 felvételizőt és az érdeklődő szülőket, akik a kar és a szakok bemutatása mellett az aktuális felvételi szabályrendszerrel és követelményekkel is megismerkedhettek. A tájékoztatót követő jó hangulatú, pizzával kísért hallgatói fórumon a felvételizők közvetlenül a hallgatóktól kérdezhettek a továbbtanulásról, szakválasztásról, az egyes szakok előnyeiről. Külső szakértők pedig privát foglalkozások keretében fogadták az útkereső felvételizőket, akiket az erősségek és érdeklődési körök feltérképezését követően továbbtanulási és pályaválasztási tanácsokkal látták el.

Fontos, hogy a felvételizők ne csak az intézmények képzési portfolióját térképezzék fel, hanem mindemellett a kínált lehetőségeket is, így az ösztöndíjakat, karrierlehetőségeket és a Karon belüli szervezeti egységeket, mini-tréningeket is. Ezen elgondolás mentén a Pécsiközgáz központjai, mint Tehetségpont, Simonyi BEDC, the CoRe lab, Külügyi iroda és hallgatói szervezetek is felsorakoztak, ahol többek között az érdeklődők feltérképezhették gazdasági rátermettségüket a vállalkozói játékban, felpróbálhatták a fogyasztói figyelem és magatartás feltérképezését célzó szemkamerát is.

A délutáni program során szakokhoz kapcsolódó, érdekes témákat felvonultató előadások várták a tudásszomjas felvételizőket, akik így egy teljesen más szemszögből ismerkedhettek meg a közgazdaságtannal és a karon folyó oktatással.

A Pécsiközgáz következő nyílt napját 2020. január 24-én tartja, szülők részére pedig külön fórumot szervez, ami 2020. január 18-án kerül megrendezésre.

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.