fbpx Hugh Sherman karunk díszdokora lett | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Hugh Sherman karunk díszdokora lett

2019. november 11. 14:52

A Pécsi Tudományegyetem a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett ünnepi szenátusi ülésén három új díszdoktort avatott.

Karunk új díszdoktort köszönthet Hugh Sherman professzor személyében. A Honoris Causa doktori címmel karunk hivatalosan is kifejezte háláját azért az elkötelezettségért, amit a professzor az elmúlt két évtizedben nyújtott az Ohio University és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának folyamatos intézményi együttműködése során.

1996-ban Sherman professzor mint az Ohio University munkatársa jelentős segítséget nyújtott a Simonyi Nyári Egyetem elindításában, amelyet azóta a OU és Karunk közösen vezet. A közös nyári program létrehozása minden bizonnyal új perspektívákat hozott az akkor már 7 éves intézményi együttműködésbe.

Hugh Sherman professzor kezdeményezésének köszönhetően az elmúlt években több hallgatónk vehetett részt az Ohio University MBA programjában. Ezenkívül aktív szerepet játszott az OU és a PTE KTK közötti intézményi együttműködés átfókuszálásában és átszervezésében is. Aktív hozzájárulása és felügyelete alatt rengeteg program valósulhatott meg. Aktív szerepet vállalt többek között a Simonyi Üzlet és Gazdaságfejlesztési Központjának 2013-as létrehozása során, valamint az intézményi együttműködés 25. évfordulójának hivatalos ünnepén és az 2014-es pécsi Ohio terem átadása során is.

Ezek a programok és tevékenységek biztosítják, hogy az intézményi együttműködés aktívvá váljon és személyes és szakmai kapcsolaton alapuló valódi együttműködés lehessen, amelyben mindkét intézmény több mint 30 oktatója vesz részt.

Karunk büszke arra, hogy Hugh Sherman professzor munkáját ezúton is elismerhettük.

 

Kapcsolódó Híreink

A TE UTAD A PÉCSIKÖZGÁZON - PÓTFELVÉTELI 2020

Lezajlottak az érettségik, megvannak a ponthatárok, sokan örülhetnek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre. Vannak azonban olyanok is..

Pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések (2020/2021)

Kedves Felvételiző, az alábbiakban ismertetjük a pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakjainkat és a felvételi eljáráshoz kapcsolódó..

Ponthatárok 2020 normál felvételi eljárás

Kedves Felvételiző, reméljük pontjaid alapján bejutottál a megpályázott képzésünkre és szeptemberben téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campusán..

Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

Július 27-én kezdetét vette a pótfelvételi időszaka, ami egy újabb izgalmas epizód a felvételizők számára.