JPKSZ Auchan Case Challenge beszámoló

2020. október 28. 11:19

Sikeresen lezajlott az Auchan Case Challenge a PTE-KTK Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium és az Auchan Magyarország közös szervezésében.

A magyar nyelvű esettanulmányi verseny teljesen online formában zajlott és a két meghirdetett szekcióra (HR és E-commerce) összesen kb. 120 csapat regisztrált. A regisztrált négyfős hallgatói csapatok közül 73 csapat küldte be megoldását, ezzel – tudomásom szerint – ez a verseny az 50 éves jubileumát ünneplő Közgazdaságtudományi Kar (egyik) legnagyobb érdeklődés/részvétel mellett lezajlott esettanulmányi versenye volt.

A HR területtel foglalkozó esettanulmány fókuszában a vállalat képzési rendszerének innovatív átalakítása állt, míg az e-commerce szekcióban arra kellett javaslatot tenni, hogy az Auchan hogyan tud 14%-os piaci részesedést elérni a következő 3 évben az online vásárlás területén. Az esettanulmányokat a CaseSolvers írta, ők végezték a megoldások előzsűrizését is.

A 2020.10.16-án megrendezett döntőbe szekciónként 5-5 csapat juthatott. Az eseményen 3-3 fős – vegyesen egyetemi oktatókból és vezető vállalati szakemberekből álló – zsűri értékelte a megoldásokat.

 

HR zsűri:

- Pulinka Ágnes (Auchan képviselő, HR Igazgató)

- Dr. Csillag Sára (BGE)

- Dr. Balogh Gábor (PTE)

 

E-commerce zsűri:

- Brenkus Krisztián (Auchan képviselő, CRM & Data Igazgató)

- Dr. Csepeti Ádám (BCE)

- Weiner János (OTP Mobile ügyvezető-helyettes, JPKSZ alapító)

 

A versenyről összességében elmondható, hogy mindkét szekcióban nagyon színvonalas megoldások születtek. A HR szekcióban szoros verseny alakult ki, melyből végül (1-2% pontszámbeli különbséggel) a Goldsmith+ Consulting csapata (Corvinus) került ki győztesen. Az e-kereskedelem szekcióban a Synergy Consulting (Babeș–Bolyai Tudományegyetem) győzedelmeskedett, kimagasló teljesítménnyel. A győztes csapatok egy vacsora keretein belül átbeszélhetik megoldási javaslatuk kilátásait az Auchan Magyarország vezérigazgatójával (Dominique Ducoux) és a jövőben nagy az esély rá, hogy megoldásaik további kidolgozásra és megvalósításra kerülnek.

 

A szervező szakkollégisták közül Braun Emese BSc-s hallgatónk főszervezői teljesítménye mindenképpen külön kiemelést érdemes. Emese az előkészítéstől a megvalósításon át az utánkövetésig, a teljes szervezési folyamatban kulcsszerepet játszott. Több fordulóban tárgyalt az Auchan Magyarország Board-dal, meggyőzte Őket az esemény megszervezéséről, koordinálta a résztvevő szervezetek együttműködését, részt vett a rendezvény promotálásában, teljeskörűen elvégezte az érdeklődő, regisztráló és versenyző csapatok tájékoztatását, a zsűri felé irányuló kommunikációt, menedzselte a regisztrációkat és az online eseményeket.

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.