JPKSZ Auchan Case Challenge beszámoló

2020. október 28. 11:19

Sikeresen lezajlott az Auchan Case Challenge a PTE-KTK Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium és az Auchan Magyarország közös szervezésében.

A magyar nyelvű esettanulmányi verseny teljesen online formában zajlott és a két meghirdetett szekcióra (HR és E-commerce) összesen kb. 120 csapat regisztrált. A regisztrált négyfős hallgatói csapatok közül 73 csapat küldte be megoldását, ezzel – tudomásom szerint – ez a verseny az 50 éves jubileumát ünneplő Közgazdaságtudományi Kar (egyik) legnagyobb érdeklődés/részvétel mellett lezajlott esettanulmányi versenye volt.

A HR területtel foglalkozó esettanulmány fókuszában a vállalat képzési rendszerének innovatív átalakítása állt, míg az e-commerce szekcióban arra kellett javaslatot tenni, hogy az Auchan hogyan tud 14%-os piaci részesedést elérni a következő 3 évben az online vásárlás területén. Az esettanulmányokat a CaseSolvers írta, ők végezték a megoldások előzsűrizését is.

A 2020.10.16-án megrendezett döntőbe szekciónként 5-5 csapat juthatott. Az eseményen 3-3 fős – vegyesen egyetemi oktatókból és vezető vállalati szakemberekből álló – zsűri értékelte a megoldásokat.

 

HR zsűri:

- Pulinka Ágnes (Auchan képviselő, HR Igazgató)

- Dr. Csillag Sára (BGE)

- Dr. Balogh Gábor (PTE)

 

E-commerce zsűri:

- Brenkus Krisztián (Auchan képviselő, CRM & Data Igazgató)

- Dr. Csepeti Ádám (BCE)

- Weiner János (OTP Mobile ügyvezető-helyettes, JPKSZ alapító)

 

A versenyről összességében elmondható, hogy mindkét szekcióban nagyon színvonalas megoldások születtek. A HR szekcióban szoros verseny alakult ki, melyből végül (1-2% pontszámbeli különbséggel) a Goldsmith+ Consulting csapata (Corvinus) került ki győztesen. Az e-kereskedelem szekcióban a Synergy Consulting (Babeș–Bolyai Tudományegyetem) győzedelmeskedett, kimagasló teljesítménnyel. A győztes csapatok egy vacsora keretein belül átbeszélhetik megoldási javaslatuk kilátásait az Auchan Magyarország vezérigazgatójával (Dominique Ducoux) és a jövőben nagy az esély rá, hogy megoldásaik további kidolgozásra és megvalósításra kerülnek.

 

A szervező szakkollégisták közül Braun Emese BSc-s hallgatónk főszervezői teljesítménye mindenképpen külön kiemelést érdemes. Emese az előkészítéstől a megvalósításon át az utánkövetésig, a teljes szervezési folyamatban kulcsszerepet játszott. Több fordulóban tárgyalt az Auchan Magyarország Board-dal, meggyőzte Őket az esemény megszervezéséről, koordinálta a résztvevő szervezetek együttműködését, részt vett a rendezvény promotálásában, teljeskörűen elvégezte az érdeklődő, regisztráló és versenyző csapatok tájékoztatását, a zsűri felé irányuló kommunikációt, menedzselte a regisztrációkat és az online eseményeket.

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát olyan gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések..

Lezajlott a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok

2024. április 11-12-én, megrendezésre került a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi..

Ujvári János diplomadíj-pályázat 2023/24

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2023/2024. tanév tavaszi félévében ismét meghirdeti az Ujvári János diplomadíj..

Western Balkans–Visegrad ösztöndíj

A Western Balkans–Visegrad ösztöndíjprogram rövid távú tartózkodásokra nyújt finanszírozást két irányban.

Hackathon 2024

Március 20-21. között került megrendezésre a Simonyi Hackathon ötletverseny a Fenntarthatósági Központ és a Hidrogén..

WoP week

Megrendezésre került a WoP Week (World of Practice Week) március 18-22. között, melynek keretében 20 vállalati partner..

ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

Mestersége címere: A.I. A Mesterséges Intelligencia, MI, avagy divatos nevén az AI volt a fő témája a Pécsi..