fbpx Kiváló Kutatóhely lett a Közgazdaságtudományi Kar | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Kiváló Kutatóhely lett a Közgazdaságtudományi Kar

2022. május 20. 10:24

MTA Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a PTE-KTK.

Május 4-én újabb magas rangú kitüntetést vehetett át a Közgazdaságtudományi Kar nevében Dr. Schepp Zoltán dékán. Az Akadémia székházában átadott elismerés, az MTA Kiváló Kutatóműhely cím, a Kar nemzetközi mezőnyben is versenyképes tudományos tevékenységét ismeri el.

“Különösen nagy eredmény ez annak fényében, hogy egyetemi karként és nem önálló kutatóintézetként, a gazdaság területen egyedül mi érdemeltük ki az elismerést.  Ebben nagy szerepet játszik a mi hatékony működésünk is és leginkább az a nemzetközileg is elismert kompetitív tudástőke, ami a világ tudományának össztudása szempontjából is jelentős és különleges." - mondta Schepp Zoltán dékán. 

A Kiváló Kutatóhely minősítés odaítélésénél a legfőbb szempont az innovációs teljesítményen felül a nemzetközi tudományos platformokon megjelent publikációk értéke és azok impactjai.

Interjú Prof. Dr. Schepp Zoltánnal és Prof. Dr. Vörös Józseffel:

 

Kapcsolódó Híreink

Pótfelvételi a doktori iskolákban 2022

Karunk doktori iskolái pótfelvételit hirdetnek.

Ponthatárok 2022. - normál felvételi eljárás

Kedves Felvételiző, reméljük pontjaid alapján bejutottál a megpályázott képzésünkre és szeptemberben téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campusán.

Új dékán a Közgazdaságtudományi Kar élén!

2022. július 1-jétől új dékán vezeti a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karát Dr. Takács András egyetemi tanár személyében.

Kiváló Kutatóhely lett a Közgazdaságtudományi Kar

MTA Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a PTE-KTK.