fbpx Közép-Európa Kutatásáért Díjat kapott Kaposi Zoltán | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Közép-Európa Kutatásáért Díjat kapott Kaposi Zoltán

2019. december 10. 14:32

Oktatónk, Dr. Kaposi Zoltán újabb díjban részesült.

A Virtuális Intézet Közép-Európa Kutatására (VIKEK) szervezet 2006 végén jött létre. Az azóta eltelt 12 évben mintegy 40 szakmai konferenciát rendezett közgazdászoknak, történészeknek, geográfusoknak, regionalistáknak, s egyéb társadalomtudományi kutatóknak, oktatóknak. Az Intézetnek, mint erre neve is utal, nincs épülete, nincs önálló költségvetése, nincs fizetett főállású alkalmazottja, viszont rendelkezik egy nagyon széles szakmai-emberi hálóval, mely jelenleg több száz társadalomtudományi szakembert fog össze. Az évek során a VIKEK több színvonalas folyóiratot indított, s monográfiák sorát jelentette meg.

A VIKEK pár évvel ezelőtt több szakmai díjat alapított. Azoknak adják, akik hosszú időn át részt vettek előadóként, támogatóként, szakmai szervezőként a szervezet munkájában, s hazai és külföldi tudományos eredményeikkel meghatározó szerepet játszanak a térség múltjának kutatásában. Három életkori kategóriában adnak át díjakat: a 40 év alatti ifjú tehetségek számára, a 40–60 év közöttieknek a senior kategóriában, valamint a 60 év felettiek számára; de minden évben csak egyet.

2019-ben a Közép-Európa Kutatásáért Díjat Kaposi Zoltán egyetemi tanár, az MTA doktora kapta, aki kezdettől fogva részt vesz a szervezet munkájában, és 12 év alatt igen sokat tett azért, hogy az általa képviselt PTE KTK fiatal szakemberei, doktoranduszai részt vehessenek a szakmai konferenciákon, s publikációs lehetőséghez jussanak.   

A díjhoz ezúton is gratulálunk és további sikereket kívánunk szakmai pályafutása során! 

Kapcsolódó Híreink

A TE UTAD A PÉCSIKÖZGÁZON - PÓTFELVÉTELI 2020

Lezajlottak az érettségik, megvannak a ponthatárok, sokan örülhetnek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre. Vannak azonban olyanok is..

Pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések (2020/2021)

Kedves Felvételiző, az alábbiakban ismertetjük a pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakjainkat és a felvételi eljáráshoz kapcsolódó..

Ponthatárok 2020 normál felvételi eljárás

Kedves Felvételiző, reméljük pontjaid alapján bejutottál a megpályázott képzésünkre és szeptemberben téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campusán..

Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

Július 27-én kezdetét vette a pótfelvételi időszaka, ami egy újabb izgalmas epizód a felvételizők számára.