Lezajlott a Nemzetközi Oktatási Hét karunkon!

2019. április 25. 12:30

Karunkon immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Oktatási hét április 15-18 között.

A rendezvény ideje alatt a világ minden tájáról érkeztek vendégoktatók, amely kiváló lehetőséget biztosított a résztvevőknek, valamint karunk oktatóinak és hallgatóinak, hogy fejlődjenek és kapcsolatot építsenek. Ebben az évben Karunk 18 vendéget fogadott 12 országból - köztük Albániából, Kanadából, Finnországból, Malajziából és az Egyesült Államokból.

A 2019-es Nemzetközi Oktatási Hét fókuszában az innovatív tanítási módszerek és azok használata állt, mindezt pedig élesben tették próbára a Pécsiközgáz hallgatóival. A két workshop lehetőséget biztosított a nemzetközi és a helyi résztvevők számára, hogy megismerkedjenek a megfordított osztálytermi modellel és a gamification beépítésével a tanulási-tanítási folyamatba. Ezek a tanítási módszerek nem csak bemutatásra kerültek a workshopok alatt, hanem be is építették az órákba azokat a hét folyamán, így élesben is tesztelhették azok hatékonyságát.

Emellett a HAN University (Hollandia) professzorai vendégelőadásokat tartottak egyféle bemutatóképp arról, hogyan lehet a gamificationt az osztálytermekben is alkalmazni. Az ITW2019 egyik résztvevője a Haaga-Helia Universityről (Finnország) a megfordított osztálytermi modellt használta a vendégelőadása során is.

A külföldi vendégelőadóknak természetesen arra is volt lehetőségük, hogy mélyebb betekintést nyerjenek a magyar kultúrába - a gálavacsora során például a magyar ételekkel ismerkedhettek, de lehetőségük volt belekóstolni a magyar nyelv tanulásába és a húsvéti hagyományos egyházi énekekbe is.

Az idei év nagyszerű tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendezvény kitűnő alkalmat biztosít a szakmai hálózatépítéshez, így már most készülünk a jövő évi, 2020 áprilisában megrendezésre kerülő hatodik Nemzetközi Oktatási Hétre. 

Kapcsolódó Híreink

Mesterdiploma akár 1 év alatt?

Lendületben vagy. Épphogy végeztél, vagy a szakdolgozatírás rejtelmes világában bolyongsz. Érthető, hogy most inkább a..

Alma Mater Ösztöndíj - pályázati kiírás

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése a 2022/2023-as tanév őszi félévére is meghirdeti Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj..

MTA Vendégkutatói Program - pályázati felhívás

A Magyar Tudományos Akadémia ebben az évben is meghirdeti a 2023. évre vonatkozó Vendégkutatói Program pályázatot.

Elhunyt Dr. Fojtik János

Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt Dr. Fojtik János címzetes docens, karunk volt oktatója.

Elhunyt Dr. Csébfalvi György

Elhunyt Dr. Csébfalvi György egyetemi magántanár, Karunk volt oktatója.

Fooled by Randomness

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezésében Zoltán J. Ács, a..

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

Az MKÖ a Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programjaként a 30 év alatti, diplomás, idegen nyelveken beszélő..

Ismerje meg új mesterképzéseinket is !

A PTE Közgazdaságtudományi Kara 2022. október 14-én, pénteken 14 órától tájékoztatót tart a 2023. februári kezdéssel..