fbpx Lezajlott a Nemzetközi Oktatási Hét karunkon! | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Lezajlott a Nemzetközi Oktatási Hét karunkon!

2019. április 25. 12:30

Karunkon immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Oktatási hét április 15-18 között.

A rendezvény ideje alatt a világ minden tájáról érkeztek vendégoktatók, amely kiváló lehetőséget biztosított a résztvevőknek, valamint karunk oktatóinak és hallgatóinak, hogy fejlődjenek és kapcsolatot építsenek. Ebben az évben Karunk 18 vendéget fogadott 12 országból - köztük Albániából, Kanadából, Finnországból, Malajziából és az Egyesült Államokból.

A 2019-es Nemzetközi Oktatási Hét fókuszában az innovatív tanítási módszerek és azok használata állt, mindezt pedig élesben tették próbára a Pécsiközgáz hallgatóival. A két workshop lehetőséget biztosított a nemzetközi és a helyi résztvevők számára, hogy megismerkedjenek a megfordított osztálytermi modellel és a gamification beépítésével a tanulási-tanítási folyamatba. Ezek a tanítási módszerek nem csak bemutatásra kerültek a workshopok alatt, hanem be is építették az órákba azokat a hét folyamán, így élesben is tesztelhették azok hatékonyságát.

Emellett a HAN University (Hollandia) professzorai vendégelőadásokat tartottak egyféle bemutatóképp arról, hogyan lehet a gamificationt az osztálytermekben is alkalmazni. Az ITW2019 egyik résztvevője a Haaga-Helia Universityről (Finnország) a megfordított osztálytermi modellt használta a vendégelőadása során is.

A külföldi vendégelőadóknak természetesen arra is volt lehetőségük, hogy mélyebb betekintést nyerjenek a magyar kultúrába - a gálavacsora során például a magyar ételekkel ismerkedhettek, de lehetőségük volt belekóstolni a magyar nyelv tanulásába és a húsvéti hagyományos egyházi énekekbe is.

Az idei év nagyszerű tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendezvény kitűnő alkalmat biztosít a szakmai hálózatépítéshez, így már most készülünk a jövő évi, 2020 áprilisában megrendezésre kerülő hatodik Nemzetközi Oktatási Hétre. 

Kapcsolódó Híreink

Work in Greece!

That is what Job Trust has been offering to thousands of students for the last 14 years.

MNB kiválósági ösztöndíj

Az előző tanévben sikerrel megvalósított MNB kiválósági ösztöndíjprogram után a Magyar Nemzeti Bank a 2019/20-as tanévre is támogatást nyújt a jó..

Mirjana Sekicki előadása Karunkon

A karunkon működő the CoRe lab (Fogyasztói Magatartáskutató Központ) meghívásának eleget téve a mai napon vendégünk volt Mirjana Sekicki a Tobii Pro..

6. Országos Városmarketing Verseny felhívás

Immár hatodik alkalommal hirdetik meg az „Együttműködve versenyezni!" - ORSZÁGOS VÁROSMARKETING VERSENYT.