fbpx Megjelent Csapó János könyve | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Megjelent Csapó János könyve

2020. február 18. 13:35

Megjelent Csapó János könyve A turizmuspolitika és turizmusirányítás elmélete és gyakorlata az Európai Unióban címmel.

A hazai szakirodalom elemzése kapcsán megállapítható, hogy Magyarországon mindeddig hiánypótlónak számít a téma átfogó, elméleti és gyakorlati aspektusokat is felvonultató, tudományos könyv formájában történő feldolgozása, a hazai kutatások döntő része inkább a területi tervezés regionális folyamataival foglalkozott.

A kötet a turizmuspolitika szerepének, jelentőségének elméleti ismertetésén, fogalmi hátterének elemzésén és bemutatásán túl kísérletet tesz arra, hogy a gyakorlati aspektusokat is feldolgozza. A kötet a turizmus iránt érdeklődő vagy elkötelezett oktatókon, kutatókon túl hasznos olvasmányként szolgál egyrészt a felsőoktatás különböző szintű turizmusképzései, azokon belül pedig leginkább a mesterképzés és a doktori képzések számára. Másrészt pedig haszonnal forgathatják a különböző szinteken a politikai döntéshozók illetve a területi tervezők is. 

A könyvhöz ezúton is gratulálunk és további sok sikert kívánunk pályafutása során!

 

Kapcsolódó Híreink

GYIK - Távoktatás, tanulmányok, vizsgák és egyéb aktuális kérdések és válaszok

Kedves Hallgatóink! Folyamatosan érkeznek be hozzánk az új helyzettel kapcsolatos kérdések, amelyek mindegyikére igyekszünk gyorsan reagálni. Jelen..

Hallgatói tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Kedves Hallgatóink, a koronavírus magyarországi megjelenése kapcsán a Pécsi Tudományegyetem elkötelezett aziránt, hogy az Egyetem polgárai biztonságos..

Tájékoztatás az első digitális oktatási hét tapasztalatairól és a március 30-31-i oktatási rendről

Kedves Hallgatóink! Eltelt az első olyan hét, ahol az oktató kollégák az oktatást – és bizonyos tárgyaknál már félévközi számonkérés is – digitális..