fbpx Megjelent Varga Attila és Erdős Katalin könyve | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Megjelent Varga Attila és Erdős Katalin könyve

2020. január 7. 15:37

A napokban jelent meg az Edward Elgar (EE) kiadó gondozásában Varga Attila és Erdős Katalin szerkesztésével a Handbook of Universities and Regional Development című könyv. 

Az EE kézikönyvei arról adnak áttekintést, hogy egy-egy témakör kutatásai miként állnak világszinten. E kézikönyvek a kutatásokhoz elengedhetetlen segítséget nyújtanak, így sokan olvassak azokat. A Varga-Erdős szerkesztette könyvbe is a témakör legnevesebb nemzetközi szakértői írtak tanulmányokat.

Az egyetemekről és a regionális fejlesztésről szóló kézikönyv átfogó és naprakész betekintést nyújt abba, hogy a tudományos intézmények miként ösztönzik környezetüket. A kötet történelmi szempontból is megvilágítja az egyetemeket mint regionális fejlesztési szereplőket. Részletes vizsgálatokat nyújt a különféle tudástranszfer-mechanizmusokról annak érdekében, hogy megértsék az ötletek és a szellemi tulajdon különböző lehetőségeit az egyetemek és a vállalkozások között. Három kontinens (Európa, Ázsia és Amerika) részletes esettanulmányai bizonyítják az akadémia, az ipar és a kormány közötti kölcsönhatások rendkívül kontextuális jellegét.

Ezúton is gratulálunk a kötethez és további sok sikert kívánunk pályafutásuk során!

Kapcsolódó Híreink

A TE UTAD A PÉCSIKÖZGÁZON - PÓTFELVÉTELI 2020

Lezajlottak az érettségik, megvannak a ponthatárok, sokan örülhetnek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre. Vannak azonban olyanok is..

Pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések (2020/2021)

Kedves Felvételiző, az alábbiakban ismertetjük a pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakjainkat és a felvételi eljáráshoz kapcsolódó..

Ponthatárok 2020 normál felvételi eljárás

Kedves Felvételiző, reméljük pontjaid alapján bejutottál a megpályázott képzésünkre és szeptemberben téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campusán..

Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

Július 27-én kezdetét vette a pótfelvételi időszaka, ami egy újabb izgalmas epizód a felvételizők számára.