fbpx Megújult a Babits Gimnázium 3. emeleti aulája | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Megújult a Babits Gimnázium 3. emeleti aulája

2020. január 16. 09:11

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar beiskolázási stratégiájának megfelelően egy újabb középiskolával fűzte szorosabbra kapcsolatát.

A pécsi PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma is csatlakozott a Kar kiemelt középiskolai partnerei közé.

„A hallgatók megszólítása és figyelmének megragadása nagyon fontos a beiskolázás szempontjából. Fontos, hogy mindezt ne csak a nyílt napok alkalmával tegyük, hanem folyamatosan. Kollégáink az osztályfőnöki órák alkalmával érdekes, közgazdaságtanhoz kapcsolódó előadásokkal igyekeznek felkelteni a diákok érdeklődését már a kilencedik osztálytól. Más intézményekkel, mint a például a Leőwey illetve a pécsi Janus Pannonius Gimnáziummal is sikerült ilyen téren jó munkakapcsolatot kialakítanunk. Bízunk benne, hogy törekvéseinknek meglesz a gyümölcse és jövőre is szép számban köszönthetjük a Babits Mihály Gimnázium és középiskolai partnereink diákjait kampuszunkon.” – nyilatkozott Dr. Schepp Zoltán, a Kar dékánja.

A figyelemfelkeltő előadások mellett a Kar szponzoráció révén is igyekszik segíteni a gimnázium diákjait. Az anyagi támogatásnak köszönhetően a gimnázium harmadik emeleti aulájának sikerült egy új, fiatalos és színes külsőt adni, ahol a diákok két óra között és órák után is pihenhetnek, tanulhatnak. Az aula emellett kiváló lehetőséget biztosít a diákélet számos rendezvényének is megújult küllemével.

A Kar vezetése továbbra sem szeretne itt megállni, a jövő évben is szeretne felkarolni egy középiskolát (a legtöbb diákot küldő intézményt), hogy a diákokat ösztönözve és az iskolát segítve felújítsa a diákélet egyik központját a Nagy Lajos Gimnázium páholyát és a Babits Mihály Gimnázium auláját követően.

Kapcsolódó Híreink

A TE UTAD A PÉCSIKÖZGÁZON - PÓTFELVÉTELI 2020

Lezajlottak az érettségik, megvannak a ponthatárok, sokan örülhetnek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre. Vannak azonban olyanok is..

Pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések (2020/2021)

Kedves Felvételiző, az alábbiakban ismertetjük a pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakjainkat és a felvételi eljáráshoz kapcsolódó..

Ponthatárok 2020 normál felvételi eljárás

Kedves Felvételiző, reméljük pontjaid alapján bejutottál a megpályázott képzésünkre és szeptemberben téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campusán..

Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

Július 27-én kezdetét vette a pótfelvételi időszaka, ami egy újabb izgalmas epizód a felvételizők számára.