Nagy sikert ért el REVIDPécs kampány

2020. június 3. 15:38

A COVID-19 járvány miatti intézkedések, ahogy a világ szinte minden részén, Pécsen is „hibernálták” a gazdaságot, vállalatok, egyéni vállalkozók gazdasági tevékenységei váltak lehetetlenné megszokott formájukban. A leállás egyenes, s nem várt sebességgel bekövetkező következménye, hogy a családok, egyének egzisztenciája veszélybe kerül, valamint azok a gazdasági szervezetek, amik eddig működőképesek voltak, működésképtelenné válnak és szépen lassan elsorvadnak. Ennek a folyamatnak minden időtávon beláthatatlan következményei lesznek.

A Pécsiközgáz elhatározta, hogy kollektívájának szakmai tudását, hallgatóinak friss, fiatalos erőforrását, lokális, országos és nemzetközi kapcsolatrendszerét felhasználva megpróbál tenni annak érdekében, hogy ez a negatív spirál lassuljon, siker esetén stagnáljon. Ezen cél elérése érdekében, több lokális szereplő becsatlakozásával (pl.: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara) elindította a REVIDPécs kampányt, amellyel célja, hogy egy olyan közösség épüljön ki, ami aktívan megosztja tagjaival a kilábalási lehetőségekkel kapcsolatos információt, segítséghez juttatja a bajba jutott vállalkozásokat. A Pécsiközgáz a rendszer adminisztrálásán, a kampány terjesztésén túl, szakértői kompetenciáját, hallgatói által reprezentált erőforrását arra is fel kívánja használni, hogy a REVIDPécs facebook oldalon felmerülő vállalati kihívásokat saját maga is megoldja. Ez a valós körülmények között folyó kármentő munka reményeink szerint a bajbajutott vállalkozás megsegítésén túl olyan plusz tanulási élményt nyújt a hallgatóknak, ami még értékesebbé teszi őket a társadalom számára, s esetlegesen itt tartja őket a régióban, a városban.

A REVIDPécs sikerét jól mutatja, hogy alig 1 hónap alatt több, mint 1000 követő csatlakozott a kezdeményezéshez. A Pécsiközgázzal együttműködve az érdeklődőknek eddig lehetőségük nyílt részt venni mintegy 19 nyitott online előadáson, valamint 6 webinárium is megrendezésre került, ahol a kar sikeres öregdiákjai osztották meg tapasztalataikat és tudásukat. Az előadások témájukat illetően rendkívül széles spektrumban mozogtak, megtalálható a gazdaságinformatikától kezdve, a marketingen, nemzetközi pénzügyeken át az egyre több területen alkalmazott mesterséges intelligenciáig.

Az előadások mellett elindult a REVIDPécs blog is, ahol többek között már olvasható Dr. Schepp Zoltán – a Pécsiközgáz dékánjának, Dr. Sebestyén Tamás – a Közgazdaságtan és Ökonometria Intézet egyetemi docensének, Dr. Rácz-Putzer Petra – a Marketing és Turizmus Intézet adjunktusának, valamint Dr. Csapó János – a Marketing és Turizmus Intézet egyetemi docensének az írása is. Tovább a blogra > 

A blog mellett elstartolt a hétről-hétre megjelenő REVIDPécs podcast sorozat is. Ezekben a podcastekben Dr. Bedő Zsolt, a kar Innovációs Igazgatója akutális témákról beszélget oktatókkal, Alumnikkal, valamint olyan régiós gazdasági szereplőkkel, akik szaktudása és sikerei példa értékűek mindenki számára. Néhányat kiemelve, a podcastek között megtalálható Vendler Balázzsal a Games for Business alapítójával, Vorobcsuk Zoltánnal a Webshippy társalapítójával, valamint Dr. Ács Barnabással a Refinitiv munkatársával készített interjúnk is. Tovább az első podcastra >

Bár már látszólag kezd minden visszaállni a rendes kerékvágásba, mégis sokáig érezhető lesz az elmúlt hetek negatív hatása. Mi és a hozzánk csatlakozók azon dolgozunk, hogy ezekből a negatív hatásokból akár még előnyt is tudjunk kovácsolni.

Hisszük, hogy együtt képesek vagyunk a város gazdaságának revitalizációjára, mert a kezünkben a gazdaság. 

REVIDPécs facebook oldala > 
 

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.