fbpx Nagy sikert ért el REVIDPécs kampány | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Nagy sikert ért el REVIDPécs kampány

2020. június 3. 15:38

A COVID-19 járvány miatti intézkedések, ahogy a világ szinte minden részén, Pécsen is „hibernálták” a gazdaságot, vállalatok, egyéni vállalkozók gazdasági tevékenységei váltak lehetetlenné megszokott formájukban. A leállás egyenes, s nem várt sebességgel bekövetkező következménye, hogy a családok, egyének egzisztenciája veszélybe kerül, valamint azok a gazdasági szervezetek, amik eddig működőképesek voltak, működésképtelenné válnak és szépen lassan elsorvadnak. Ennek a folyamatnak minden időtávon beláthatatlan következményei lesznek.

A Pécsiközgáz elhatározta, hogy kollektívájának szakmai tudását, hallgatóinak friss, fiatalos erőforrását, lokális, országos és nemzetközi kapcsolatrendszerét felhasználva megpróbál tenni annak érdekében, hogy ez a negatív spirál lassuljon, siker esetén stagnáljon. Ezen cél elérése érdekében, több lokális szereplő becsatlakozásával (pl.: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara) elindította a REVIDPécs kampányt, amellyel célja, hogy egy olyan közösség épüljön ki, ami aktívan megosztja tagjaival a kilábalási lehetőségekkel kapcsolatos információt, segítséghez juttatja a bajba jutott vállalkozásokat. A Pécsiközgáz a rendszer adminisztrálásán, a kampány terjesztésén túl, szakértői kompetenciáját, hallgatói által reprezentált erőforrását arra is fel kívánja használni, hogy a REVIDPécs facebook oldalon felmerülő vállalati kihívásokat saját maga is megoldja. Ez a valós körülmények között folyó kármentő munka reményeink szerint a bajbajutott vállalkozás megsegítésén túl olyan plusz tanulási élményt nyújt a hallgatóknak, ami még értékesebbé teszi őket a társadalom számára, s esetlegesen itt tartja őket a régióban, a városban.

A REVIDPécs sikerét jól mutatja, hogy alig 1 hónap alatt több, mint 1000 követő csatlakozott a kezdeményezéshez. A Pécsiközgázzal együttműködve az érdeklődőknek eddig lehetőségük nyílt részt venni mintegy 19 nyitott online előadáson, valamint 6 webinárium is megrendezésre került, ahol a kar sikeres öregdiákjai osztották meg tapasztalataikat és tudásukat. Az előadások témájukat illetően rendkívül széles spektrumban mozogtak, megtalálható a gazdaságinformatikától kezdve, a marketingen, nemzetközi pénzügyeken át az egyre több területen alkalmazott mesterséges intelligenciáig.

Az előadások mellett elindult a REVIDPécs blog is, ahol többek között már olvasható Dr. Schepp Zoltán – a Pécsiközgáz dékánjának, Dr. Sebestyén Tamás – a Közgazdaságtan és Ökonometria Intézet egyetemi docensének, Dr. Rácz-Putzer Petra – a Marketing és Turizmus Intézet adjunktusának, valamint Dr. Csapó János – a Marketing és Turizmus Intézet egyetemi docensének az írása is. Tovább a blogra > 

A blog mellett elstartolt a hétről-hétre megjelenő REVIDPécs podcast sorozat is. Ezekben a podcastekben Dr. Bedő Zsolt, a kar Innovációs Igazgatója akutális témákról beszélget oktatókkal, Alumnikkal, valamint olyan régiós gazdasági szereplőkkel, akik szaktudása és sikerei példa értékűek mindenki számára. Néhányat kiemelve, a podcastek között megtalálható Vendler Balázzsal a Games for Business alapítójával, Vorobcsuk Zoltánnal a Webshippy társalapítójával, valamint Dr. Ács Barnabással a Refinitiv munkatársával készített interjúnk is. Tovább az első podcastra >

Bár már látszólag kezd minden visszaállni a rendes kerékvágásba, mégis sokáig érezhető lesz az elmúlt hetek negatív hatása. Mi és a hozzánk csatlakozók azon dolgozunk, hogy ezekből a negatív hatásokból akár még előnyt is tudjunk kovácsolni.

Hisszük, hogy együtt képesek vagyunk a város gazdaságának revitalizációjára, mert a kezünkben a gazdaság. 

REVIDPécs facebook oldala > 
 

Kapcsolódó Híreink

Tanulmányi Osztály nyári nyitva tartása

Kedves Hallgatók, Felvételizők! Július 1. és augusztus 19. közötti időszakban a Tanulmányi Osztály nyitva tartása az alábbiak szerint módosul:

Általános eljárási protokoll a felsőoktatási intézmények területén történő tartózkodáshoz

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény rendelkezik a..

Csapó János új cikke

Dr. Csapó Jánosnak, az MTI habilitált docensének megjelent egy cikke az angol nyelvű Q2-es folyóiratban.

Balogh Gábor és Sipos Norbert új publikációja

Örömmel osztjuk meg a hírt, miszerint Balogh Gábornak és Sipos Norbertnek tanulmánya jelent meg az International Journal of Educational Management..