Nagy sikerű karrier workshop a Pécsiközgázon

2019. október 18. 10:00

2019. október 16-án került megrendezésre a Ki a felelős a karrierért? című workshop Karunkon a Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet és a Tehetségpont szervezésében.

A nagy sikerű rendezvényen nem csak a hallgatók képviseltették magukat nagy számmal - közel 100 fő, hanem a munkáltatói oldal is. A workshop fő részeként lezajló kerekasztal-beszélgetésen a munkáltatói oldalról részt vett a MOL, a Morgan Stanley, valamint két alumnink Kassai Ákos (az Inqubator ügyvezetője) és Pernyéz Zsuzsanna (a PBKIK Humán Klub elnöke), akik hasznos gondolatokat és tanácsokat osztottak meg a jelenlévőkkel.

A hallgatói oldal képviseletében is nagyon kommunikatív beszélgetőpartnerek voltak: Fuchs Bence (HÖT), Cserna Benjámin (Fészek), Braun Emese (JPKSZ), Mogyorósi Máté (MKT) és Minorics-Bokor Dániel (mesteres hallgató).

A workshop háttere:

A mai napig vitás kérdést, hogy ki a felelős a szervezeten belül a karrierfejlesztésért. Köszönhetően a megváltozott munkaadói-munkavállalói viszonynak, gyakran az figyelhető meg, hogy a szervezetek inkább visszavonultak a karrierfejlesztési tevékenységből, és közülük csak kevesen menedzselik aktívan alkalmazottaik karrierjét. Ha történik is bármilyen mértékű karriergondozás a szervezetben, sokszor az egyéni és a szervezeti oldal felelősségi körei nem tisztázottak.

A workshopon bemutatásra kerültek egy 1000 fős munkavállalói lekérdezés főbb eredményei a témával kapcsolatban, amelyben a válaszadók a versenyszféra fő- és mellékállású dolgozói voltak. Továbbá ismertetésre kerültek a munkáltatói oldalon végzett interjúk fontosabb tapasztalatai is. Ezt követően az elhangzottakat közösen beszélték át a jelenlévők. A munkáltatók röviden bemutatták, hogy miként vélekednek a karrierfejlesztési tevékenységről a saját szervezetükben. A kerekasztal beszélgetés során mindkét fél hasznos visszajelzéseket kapott arról, hogy miképpen érdemes a szervezeti karrierfejlesztési tevékenységről és nem utolsó sorban egymásról gondolkodni. A workshop mindemellett remek lehetőséget adott arra, hogy mind a két oldal feltárja véleményét a munkahelyi karrierkérdések kapcsán.

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.