Pelles Márton hallgatónk újabb sikere

2019. május 13. 10:42

Pelles Márton doktorandusz hallgatónk újabb szakmai sikert ért el. 

A Zsigmond Gáborral közösen jegyzett, Fiume gazdasági fejlődéséről szóló könyvük I. díjat nyert "Az Év Közlekedési Kiadványa" pályázatán. 

A díjat a Közlekedéstudományi Egyesület, a Magyar Mérnöki Kamara és a Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara adományozta. A Díjátadóra május 11-én került sor a MÜPA-ban, a díjat Dr. Alexander Vogt (European Platform of Transport Sciences) és Dr. Ms. Ledia LAZERI, a WHO magyarországi irodájának vezetője jelenlétében adták át.

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a hazai kezdeményezésre megszületett Közlekedési Kultúra Napját május 11-én. Az országos programsorozat célja, hogy ráirányítsák a széles közvélemény figyelmét a közlekedésben részt vevők együttműködésének fontosságára.
Ennek érdekében rendezvények, aktivitások teremtenek alkalmat arra, hogy a közlekedéshez kapcsolódó szakmai közösség és a civil társadalom találkozzon a közlekedési kultúra, benne a biztonság és együttműködés összetett kérdéseivel. További cél, hogy a rendező szervezetek széles körben népszerűsítsék az ember közlekedéssel kapcsolatos tárgyi és szellemi értékeit a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés számos területén, megszólítva valamennyi korosztályt. A Közlekedési Kultúra Napja hagyományos, a MÜPA-ban megrendezett nyitóeseményét dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg, aki köszöntőjében emlékeztetett: a rendezvényhez idén már több mint nyolcvan közlekedési társaság, szakmai és civil szervezet, illetve települési önkormányzat csatlakozott.

A 70 éves Közlekedéstudományi Egyesület nevében köszönti dr. Tóth János, a KTE főtitkára mondott rövid köszöntőt, majd dr. Ledia Lazeri, az ENSZ Egészségügyi Világszervezet (WHO) Magyarországi Iroda vezetője, valamint dr. Alexander Vogt, az Európai Közlekedéstudományi Platform szakmai főtanácsadója tartott rövid vetített előadást. Az országos esemény rendezvényeit és aktivitásait ismerteti Bíró József, a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) Közlekedésbiztonsági Tagozatának elnöke, az Eseménykoordinációs Munkacsoport vezetője. Az ünnepség díjátadóval zárult, ahol átnyújtották az év hidja, az év körforgalma, az év KRESZ parkja, az év közlekedésbiztonsági fotója, illetve az év közlekedési kiadványa című pályázatok díjait és okleveleit.

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát olyan gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések..

Sikeresen lezajlott a XII. MKE-PTE Nyári Műhelykonferencia

Április 19-én és 20-án, sikeresen lezajlott a XII. MKE-PTE Nyári Műhelykonferencia.

Lezajlott a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok

2024. április 11-12-én, megrendezésre került a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi..

Ujvári János diplomadíj-pályázat 2023/24

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2023/2024. tanév tavaszi félévében ismét meghirdeti az Ujvári János diplomadíj..

Western Balkans–Visegrad ösztöndíj

A Western Balkans–Visegrad ösztöndíjprogram rövid távú tartózkodásokra nyújt finanszírozást két irányban.

Hackathon 2024

Március 20-21. között került megrendezésre a Simonyi Hackathon ötletverseny a Fenntarthatósági Központ és a Hidrogén..

WoP week

Megrendezésre került a WoP Week (World of Practice Week) március 18-22. között, melynek keretében 20 vállalati partner..