fbpx Pelles Márton hallgatónk újabb sikere | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pelles Márton hallgatónk újabb sikere

2019. május 13. 10:42

Pelles Márton doktorandusz hallgatónk újabb szakmai sikert ért el. 

A Zsigmond Gáborral közösen jegyzett, Fiume gazdasági fejlődéséről szóló könyvük I. díjat nyert "Az Év Közlekedési Kiadványa" pályázatán. 

A díjat a Közlekedéstudományi Egyesület, a Magyar Mérnöki Kamara és a Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara adományozta. A Díjátadóra május 11-én került sor a MÜPA-ban, a díjat Dr. Alexander Vogt (European Platform of Transport Sciences) és Dr. Ms. Ledia LAZERI, a WHO magyarországi irodájának vezetője jelenlétében adták át.

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a hazai kezdeményezésre megszületett Közlekedési Kultúra Napját május 11-én. Az országos programsorozat célja, hogy ráirányítsák a széles közvélemény figyelmét a közlekedésben részt vevők együttműködésének fontosságára.
Ennek érdekében rendezvények, aktivitások teremtenek alkalmat arra, hogy a közlekedéshez kapcsolódó szakmai közösség és a civil társadalom találkozzon a közlekedési kultúra, benne a biztonság és együttműködés összetett kérdéseivel. További cél, hogy a rendező szervezetek széles körben népszerűsítsék az ember közlekedéssel kapcsolatos tárgyi és szellemi értékeit a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés számos területén, megszólítva valamennyi korosztályt. A Közlekedési Kultúra Napja hagyományos, a MÜPA-ban megrendezett nyitóeseményét dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg, aki köszöntőjében emlékeztetett: a rendezvényhez idén már több mint nyolcvan közlekedési társaság, szakmai és civil szervezet, illetve települési önkormányzat csatlakozott.

A 70 éves Közlekedéstudományi Egyesület nevében köszönti dr. Tóth János, a KTE főtitkára mondott rövid köszöntőt, majd dr. Ledia Lazeri, az ENSZ Egészségügyi Világszervezet (WHO) Magyarországi Iroda vezetője, valamint dr. Alexander Vogt, az Európai Közlekedéstudományi Platform szakmai főtanácsadója tartott rövid vetített előadást. Az országos esemény rendezvényeit és aktivitásait ismerteti Bíró József, a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) Közlekedésbiztonsági Tagozatának elnöke, az Eseménykoordinációs Munkacsoport vezetője. Az ünnepség díjátadóval zárult, ahol átnyújtották az év hidja, az év körforgalma, az év KRESZ parkja, az év közlekedésbiztonsági fotója, illetve az év közlekedési kiadványa című pályázatok díjait és okleveleit.

Kapcsolódó Híreink

Nálad is első helyen van?

Áprilisban kezdetét vette a tavaszi felvételi ügyintézés időszaka. Szerencsére már nem kell sokat várnod július 24-ig, a felvételi pontszámok..

Jövőképzés Nyári Egyetem 2019

Csobbanj velünk! Szedd fel a horgonyt a kifogások tengerén!

Hallgatóink a Ohio International Consulting Programon

Az Ohio University College of Business meghívására öt magyar hallgató és mentoruk vehetett részt idén első alkalommal az Ohio International Consulting..

Megjelent Kaposi Zoltán könyve

Megjelent oktatónk, Dr. Kaposi Zoltán Uradalmak, Földbirtokosok és birtokforgalom a Dél-Dunántúlon a 19. században című könyve a Magyar Mezőgazdasági..