fbpx Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul! | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

2019. július 29. 07:21

A mozgalmas szerdai ponthatárhúzást követően egy újabb izgalmakkal teli időszak vár a felvételizőkre, július 29-én ugyanis kezdetét vette a pótfelvételi időszak.

A pótfelvételi új lehetőséget kínál nem csak azoknak, akiknek nem volt elég pontjuk a felsőoktatásba való bekerüléshez, hanem azoknak is, akik lemaradtak a februári jelentkezési határidőről. A pótfelvételi eljárásnak köszönhetően a felvételizők újratervezhetik tanulmányaikat, átgondolhatják, hogy érdeklődésüknek megfelelően melyik szakterület illik hozzájuk a legjobban, és pontjaiknak megfelelően milyen képzésre tudnak bekerülni.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a jelentkezés során csak egyetlen egyetem önköltséges szakját lehet megjelölni, így érdemes tüzetesen utána nézni nem csak a képzésnek, hanem az azt indító intézménynek is.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakok listája ide kattintva érhető el. 

Miért érdemes a PTE Közgazdaságtudományi Kart választani?

  • Az oktatói gárda a hazai és nemzetközi társadalom- és gazdaságtudományi kutatások aktív és elismert résztvevői, akik szakmai és gyakorlati tapasztalataikkal a Kar hallgatóinak tudását is gyarapítják.
  • A Kar nagy hangsúlyt fektet nemzetközi aktivitásának fejlesztésére, jelenleg több mint 75 európai intézménnyel áll szakmai kapcsolatban és további 10 tengerentúli felsőoktatási intézménnyel működik együtt, ahová a legjobb hallgatóink tanulmányi ösztöndíjakkal is eljuthatnak.
  • A Karon végrehajtott termékfejlesztéseknek köszönhetően a képzések új és modern tartalmat kaptak, így a hallgatók a munkaerőpiaci követelményekhez jobban illeszkedő tanulmányokban vehetnek részt, ezáltal naprakész tudást és még értékesebb diplomát szerezhetnek.
  • A Karon tevékenykedő Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ azon hallgatók álmainak megvalósításában segédkezik, akik nem feltétlenül egy multi alkalmazottjaként képzelik el a jövőjüket, hanem önálló vállalkozás vezetőjeként
  • Az infrastrukturális fejlesztések modern és inspiratív teret biztosítanak majd a tanuláshoz, fejlődéshez.
  • Számos hallgatói juttatás, támogatás és ösztöndíj segíti a hallgatókat anyagi terheik csökkentésében és ösztönzi őket a jobb tanulmányi eredmények elérésére.
  •  A Kar képzései megfizethetők, a költségtérítéses képzések átlagosan közel 280 000 forint/félévbe kerülnek (szaktól és munkarendtől függően akár kevesebbel is számolhatunk).

Miért érdemes pótfelvételizni? 

A Bologna rendszer rugalmasságának köszönhetően a felvételizők felsőfokú tanulmányaikat nem csak az alapképzés szintjén tudják megkezdeni. Ez főleg azoknak jó hír, akik a magas ponthatárok miatt egy megjelölt BA szakra sem tudtak bekerülni. Mivel a pótfelvételi során a júliusban kihirdetett ponthatárokkal kell számolnunk, így az egyetemre való bejutásban megoldást jelenthetnek az alacsonyabb ponthatárral bíró felsőoktatási szakképzések is.

Azok is élhetnek a pótfelvételi adta újabb eséllyel, akik időközben meggondolták magukat a megjelölt BA szakokkal kapcsolatban és visszavonták jelentkezésüket, hogy a későbbiekben más alapszakot jelölhessenek meg.

Természetesen azoknak sem kell megijedniük, akik az alacsony jelentkezői létszám miatt nem tudták megkezdeni mestertanulmányaikat. A kreditelismertetési eljárásnak köszönhetően BA szakos diplomától teljesen eltérő mesterszakon is lehetőség nyílik a továbbtanulásra. Ezért is dönthetnek úgy például a kommunikáció alapszakon végzettek, hogy a marketing mesterképzésre jelentkeznek kibővítve tudásukat és munkaerőpiaci lehetőségeiket.

 

Tehát semmi sincs veszve, itt az ideje az újratervezésnek! 

 

Érdemes ismereteinket szélesítve a gazdasági tanulmányok mellett dönteni és felvételizni a pótfelvételi időszakban, ugyanis egy közgazdász diplomával a kezünkben széles szakmai életpályát futhatunk be, a befektetett pénz és erőforrások a későbbi magas fizetési remények tükrében mindenképpen megtérülnek. Arról nem is beszélve, hogy a szerzett tudást nem csak munkatársként, cégvezetőként tudjuk kamatoztatni, hanem magánemberként is.

Kapcsolódó Híreink

Ingyenes last minute online matematika érettségi konzultáció

Közeledve az érettségihez, szeretnénk az utolsó pillanatban is segítséget nyújtani mindazoknak, akik rettegve várják a matematika érettségi napját.

UTOLSÓ FONTOS DÁTUM A PONTHIRDETÉSIG

Az egyetemi jelentkezés mondhatni izzasztó akadálypálya: kitalálni, megnézni, összeszedni, kitölteni, feltölteni, hiánypótolni, megszámolni mindent..

FINTECH MENEDZSMENT SZAKKÖZGAZDÁSZ / SPECIALISTA KÉPZÉS INDUL A PÉCSIKÖZGÁZON

Ajánljuk a FinTech iránt érdeklődők számára, akik pénzügyi területen kívánnak digitális és innovációs vezetőkké válni és azoknak, akik szeretnének..

35. OTDK KÖZGAZDASÁGI SZEKCIÓJÁNAK EREDMÉNYEI

2021. április 22. és 24. között zajlott az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdasági Szekciója Sopronban. Az 564 bemutatott pályamű között..