Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

2019. július 29. 07:21

A mozgalmas szerdai ponthatárhúzást követően egy újabb izgalmakkal teli időszak vár a felvételizőkre, július 29-én ugyanis kezdetét vette a pótfelvételi időszak.

A pótfelvételi új lehetőséget kínál nem csak azoknak, akiknek nem volt elég pontjuk a felsőoktatásba való bekerüléshez, hanem azoknak is, akik lemaradtak a februári jelentkezési határidőről. A pótfelvételi eljárásnak köszönhetően a felvételizők újratervezhetik tanulmányaikat, átgondolhatják, hogy érdeklődésüknek megfelelően melyik szakterület illik hozzájuk a legjobban, és pontjaiknak megfelelően milyen képzésre tudnak bekerülni.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a jelentkezés során csak egyetlen egyetem önköltséges szakját lehet megjelölni, így érdemes tüzetesen utána nézni nem csak a képzésnek, hanem az azt indító intézménynek is.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakok listája ide kattintva érhető el. 

Miért érdemes a PTE Közgazdaságtudományi Kart választani?

  • Az oktatói gárda a hazai és nemzetközi társadalom- és gazdaságtudományi kutatások aktív és elismert résztvevői, akik szakmai és gyakorlati tapasztalataikkal a Kar hallgatóinak tudását is gyarapítják.
  • A Kar nagy hangsúlyt fektet nemzetközi aktivitásának fejlesztésére, jelenleg több mint 75 európai intézménnyel áll szakmai kapcsolatban és további 10 tengerentúli felsőoktatási intézménnyel működik együtt, ahová a legjobb hallgatóink tanulmányi ösztöndíjakkal is eljuthatnak.
  • A Karon végrehajtott termékfejlesztéseknek köszönhetően a képzések új és modern tartalmat kaptak, így a hallgatók a munkaerőpiaci követelményekhez jobban illeszkedő tanulmányokban vehetnek részt, ezáltal naprakész tudást és még értékesebb diplomát szerezhetnek.
  • A Karon tevékenykedő Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ azon hallgatók álmainak megvalósításában segédkezik, akik nem feltétlenül egy multi alkalmazottjaként képzelik el a jövőjüket, hanem önálló vállalkozás vezetőjeként
  • Az infrastrukturális fejlesztések modern és inspiratív teret biztosítanak majd a tanuláshoz, fejlődéshez.
  • Számos hallgatói juttatás, támogatás és ösztöndíj segíti a hallgatókat anyagi terheik csökkentésében és ösztönzi őket a jobb tanulmányi eredmények elérésére.
  •  A Kar képzései megfizethetők, a költségtérítéses képzések átlagosan közel 280 000 forint/félévbe kerülnek (szaktól és munkarendtől függően akár kevesebbel is számolhatunk).

Miért érdemes pótfelvételizni? 

A Bologna rendszer rugalmasságának köszönhetően a felvételizők felsőfokú tanulmányaikat nem csak az alapképzés szintjén tudják megkezdeni. Ez főleg azoknak jó hír, akik a magas ponthatárok miatt egy megjelölt BA szakra sem tudtak bekerülni. Mivel a pótfelvételi során a júliusban kihirdetett ponthatárokkal kell számolnunk, így az egyetemre való bejutásban megoldást jelenthetnek az alacsonyabb ponthatárral bíró felsőoktatási szakképzések is.

Azok is élhetnek a pótfelvételi adta újabb eséllyel, akik időközben meggondolták magukat a megjelölt BA szakokkal kapcsolatban és visszavonták jelentkezésüket, hogy a későbbiekben más alapszakot jelölhessenek meg.

Természetesen azoknak sem kell megijedniük, akik az alacsony jelentkezői létszám miatt nem tudták megkezdeni mestertanulmányaikat. A kreditelismertetési eljárásnak köszönhetően BA szakos diplomától teljesen eltérő mesterszakon is lehetőség nyílik a továbbtanulásra. Ezért is dönthetnek úgy például a kommunikáció alapszakon végzettek, hogy a marketing mesterképzésre jelentkeznek kibővítve tudásukat és munkaerőpiaci lehetőségeiket.

 

Tehát semmi sincs veszve, itt az ideje az újratervezésnek! 

 

Érdemes ismereteinket szélesítve a gazdasági tanulmányok mellett dönteni és felvételizni a pótfelvételi időszakban, ugyanis egy közgazdász diplomával a kezünkben széles szakmai életpályát futhatunk be, a befektetett pénz és erőforrások a későbbi magas fizetési remények tükrében mindenképpen megtérülnek. Arról nem is beszélve, hogy a szerzett tudást nem csak munkatársként, cégvezetőként tudjuk kamatoztatni, hanem magánemberként is.

Kapcsolódó Híreink

Publikációs összefoglaló - 2023. III. negyedév

Elérhető a 2023. évi III. negyedéves publikációs összefoglaló.

Sikeresen zárult a PTE Szimulációs Kupa

Prezentációs döntővel zárult a 2023 őszi szimulációs kupa. A versenyen 247 hallgató 90 csapatban indult.

Itthon továbbra is az 1., a világon a 23. legzöldebb egyetem a PTE!

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) 2023-ban nyolcadik alkalommal mérette meg magát a „UI GreenMetric World University..

Kiemelkedő elismerések az Országos Tudományos Diákköri Tanácstól a KTK oktatóinak!

Újabb elismerések adnak okot a büszkeségre a Közgazdaságtudományi Kar háza táján. 2023. november 24-én a Zeneakadémián..

MTA Publikációs Nívódíjakat vehettek át Karunk oktatói

Az MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Ipar- és Vállalatgazdaságtan Albizottsága, Marketingtudományi..

Dr. Szűcs Pál Máriás Antal életműdíjat kapott

Dr. Szűcs Pál, a PTE Közgazdaságtudományi Kar nyugalmazott oktatója, alapító atyáinak egyike 2023. november 24-én, az..

Elhunyt Kovácsné Tóth Lívia

Megrendülten tudatjuk, hogy Kovácsné Tóth Lívia munkatársunk, példamutató erővel és méltósággal viselt betegsége..

Morning EDUCoffee

Ismered az EDUC Európai Egyetemi Szövetséget? Szeretnéd megtudni, hogy milyen képzési és mobilitási lehetőséget kínál a..