Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

2019. július 29. 07:21

A mozgalmas szerdai ponthatárhúzást követően egy újabb izgalmakkal teli időszak vár a felvételizőkre, július 29-én ugyanis kezdetét vette a pótfelvételi időszak.

A pótfelvételi új lehetőséget kínál nem csak azoknak, akiknek nem volt elég pontjuk a felsőoktatásba való bekerüléshez, hanem azoknak is, akik lemaradtak a februári jelentkezési határidőről. A pótfelvételi eljárásnak köszönhetően a felvételizők újratervezhetik tanulmányaikat, átgondolhatják, hogy érdeklődésüknek megfelelően melyik szakterület illik hozzájuk a legjobban, és pontjaiknak megfelelően milyen képzésre tudnak bekerülni.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a jelentkezés során csak egyetlen egyetem önköltséges szakját lehet megjelölni, így érdemes tüzetesen utána nézni nem csak a képzésnek, hanem az azt indító intézménynek is.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakok listája ide kattintva érhető el. 

Miért érdemes a PTE Közgazdaságtudományi Kart választani?

  • Az oktatói gárda a hazai és nemzetközi társadalom- és gazdaságtudományi kutatások aktív és elismert résztvevői, akik szakmai és gyakorlati tapasztalataikkal a Kar hallgatóinak tudását is gyarapítják.
  • A Kar nagy hangsúlyt fektet nemzetközi aktivitásának fejlesztésére, jelenleg több mint 75 európai intézménnyel áll szakmai kapcsolatban és további 10 tengerentúli felsőoktatási intézménnyel működik együtt, ahová a legjobb hallgatóink tanulmányi ösztöndíjakkal is eljuthatnak.
  • A Karon végrehajtott termékfejlesztéseknek köszönhetően a képzések új és modern tartalmat kaptak, így a hallgatók a munkaerőpiaci követelményekhez jobban illeszkedő tanulmányokban vehetnek részt, ezáltal naprakész tudást és még értékesebb diplomát szerezhetnek.
  • A Karon tevékenykedő Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ azon hallgatók álmainak megvalósításában segédkezik, akik nem feltétlenül egy multi alkalmazottjaként képzelik el a jövőjüket, hanem önálló vállalkozás vezetőjeként
  • Az infrastrukturális fejlesztések modern és inspiratív teret biztosítanak majd a tanuláshoz, fejlődéshez.
  • Számos hallgatói juttatás, támogatás és ösztöndíj segíti a hallgatókat anyagi terheik csökkentésében és ösztönzi őket a jobb tanulmányi eredmények elérésére.
  •  A Kar képzései megfizethetők, a költségtérítéses képzések átlagosan közel 280 000 forint/félévbe kerülnek (szaktól és munkarendtől függően akár kevesebbel is számolhatunk).

Miért érdemes pótfelvételizni? 

A Bologna rendszer rugalmasságának köszönhetően a felvételizők felsőfokú tanulmányaikat nem csak az alapképzés szintjén tudják megkezdeni. Ez főleg azoknak jó hír, akik a magas ponthatárok miatt egy megjelölt BA szakra sem tudtak bekerülni. Mivel a pótfelvételi során a júliusban kihirdetett ponthatárokkal kell számolnunk, így az egyetemre való bejutásban megoldást jelenthetnek az alacsonyabb ponthatárral bíró felsőoktatási szakképzések is.

Azok is élhetnek a pótfelvételi adta újabb eséllyel, akik időközben meggondolták magukat a megjelölt BA szakokkal kapcsolatban és visszavonták jelentkezésüket, hogy a későbbiekben más alapszakot jelölhessenek meg.

Természetesen azoknak sem kell megijedniük, akik az alacsony jelentkezői létszám miatt nem tudták megkezdeni mestertanulmányaikat. A kreditelismertetési eljárásnak köszönhetően BA szakos diplomától teljesen eltérő mesterszakon is lehetőség nyílik a továbbtanulásra. Ezért is dönthetnek úgy például a kommunikáció alapszakon végzettek, hogy a marketing mesterképzésre jelentkeznek kibővítve tudásukat és munkaerőpiaci lehetőségeiket.

 

Tehát semmi sincs veszve, itt az ideje az újratervezésnek! 

 

Érdemes ismereteinket szélesítve a gazdasági tanulmányok mellett dönteni és felvételizni a pótfelvételi időszakban, ugyanis egy közgazdász diplomával a kezünkben széles szakmai életpályát futhatunk be, a befektetett pénz és erőforrások a későbbi magas fizetési remények tükrében mindenképpen megtérülnek. Arról nem is beszélve, hogy a szerzett tudást nem csak munkatársként, cégvezetőként tudjuk kamatoztatni, hanem magánemberként is.

Kapcsolódó Híreink

Pénzügyi Jogi Akadémia szakmai előadássorozat

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) és a Budapest Institute of Banking (BIB) idén is megszervezi a..

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj - sorrend 2024

A Kar Felvételi, Pályázati és Ösztöndíj Bizottságának döntése ellen 2024. július 17. (szerda) 12 óráig lehet fellebbezni..

Hatalmas sikerrel zárult a Pécsiközgáz Bootcamp!

2024-ben már második alkalommal rendeztük meg a Pécsiközgáz Bootcamp elnevezésű középiskolás tábort, amelyre nagy..

Publikációs összefoglaló - 2024. I. negyedév

Elkészült a 2024-es év első negyedévét feldolgozó publikációs összesítő.

Elhunyt Dr. Herman Sándor, CSc, címzetes egyetemi docens (1952-2024) 

Életének 72. esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Herman Sándor címzetes egyetemi docens, a Pécsi..

Karunk nemzetközi akkreditációs sikere

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (KTK) 2024-ben újabb nemzetközi elismerést szerzett: három évre..

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..