fbpx Prezentációs versenyen Karunk hallgatója | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Prezentációs versenyen Karunk hallgatója

2019. június 5. 09:42

A 2019. június 4-én tartott OTDK prezentációs verseny elődöntőjén Karunk hallgatója, Szabó Máté az első helyen végzett.

Az idén karunk által megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencián a 45 tagozatban megtartott összes prezentáció közül a tagozati elnökök négyet jelöltek meg kiemelkedőnek. E négy hallgató a tegnapi napon a szakbizottsági ülés után, egy zsűri előtt megtartotta a minden eldöntő versenyét. Ennek eredményeképpen a Közgazdasági Szekció összes prezentációjából az első helyezést Karunk hallgatója, Szabó Máté érte el.

Hallgatónk a versenyen a Gazdaságtörténet - Közgazdasági elmélettörténet tagozat versenyét nyerte meg. Szabó Máté jelenleg a Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola első éves hallgatója Eredményével jogot szerzett arra, hogy az összes tudományágat (vagyis 16 szekciót) jelentő, a Magyar Tudományos Akadémián június 13-án rendezendő prezentációs versenyen ő képviselhesse az országos közgazdasági verseny hallgatóságát. Hasonló Pécsiközgázos sikerre legutóbb 2015-ben volt példa, amikor szintén egy gazdaságtörténettel foglalkozó (most már szintén doktorandusz) hallgatónk, Pelles Márton nyert, és mehetett tovább az országos össztudományos versenyre.

Ezúton is gratulálunk Máténak a sikeréhez, és sok sikert kívánunk a június 13-ai megmérettetéshez!

Kapcsolódó Híreink

Változás, újratervezés és fejlődés Tudományos Konferencia

A pécsi közgazdász képzés 50. évfordulójának keretében szervezett jubileumi rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye a Változás, újratervezés és..

Tandíjmentes tanulmányi lehetőségek

PTE szerződései által biztosított hallgatói ösztöndíjak.

MSCI Open Day

2020. október 9-én megrendezésre kerül az MSCI újabb virtuális nyílt napja, az MSCI Open Day.

Álláslehetőség a PTE-BTK-n

A PTE-BTK-n munkaviszony megszűnés miatt keresünk sürgősen teljes munkaidős gazdasági ügyintézői pozícióba munkatársat.