Pro Facultate Oeconomiae díjat kapott Prof. Dr. Kovács Levente

2021. október 27. 15:12

2021. október 26-án, kedden vehette át Prof. Dr. Kovács Levente a rangos elismerést.

Prof. Dr. Kovács Levente a Magyar Bankszövetség főtitkári feladata mellett többek között az Asian Financial Cooperation Association (Peking) alelnöke, a European Money Markets Institute (Brüsszel) igazgatósági tagja, a European Banking Federation (Brüsszel) végrehajtóbizottsági tagja, a Miskolci Egyetem Nemzetközi pénzügyi tanszékének vezetője és a közgazdasági doktori iskola törzstagja, a Szegedi Egyetem tudományterületi doktori tanács külső tagja, a Sumy State University (Ukrajna) oktatója, hazai és nemzetközi tudományos lapok szerkesztőbizottságainak a tagja, illetve elnöke, több gazdasági vállalkozás igazgatóságának és/vagy felügyelőbizottságának tagja, alelnöke illetve elnöke.

A Pécsi Tudományegyetemhez is több szállal kötődik, így rendszeres előadója a Pécsi Pénzügyi Napok konferenciáknak, témavezetői feladatot látott el a PTE Földtudományi Doktori Iskolában.

Az Európai Bankföderáció által kezdeményezett pán-európai „European Money-Week” magyarországi meghonosítója. Magyarországon a „Pénz7” tavaszi rendezvénysorozat már hat éven át került megrendezésre, mely az általános-, a középiskolás- és az egyetemi diákság pénzügyi ismereteinek bővítését célozza. Kovács Levente bankszövetségi főtitkár kezdeményezésére hazánkban Fintelligence Pénzügyi Kultúra egyetemi központok alakultak a pénzügyi tudásátadás támogatására. Pécs lett a harmadik egyetem, ahol a Fintelligence-központ beruházás megvalósult az országban. Ennek keretében Kovács Levente a Takarékbank finanszírozási támogatását megszerezve segítette a kari pénzügyi-szolgáltatói-modellező központ kialakítását, mely egy igen korszerű, multifunkcionális terem létrehozását, online tőzsdei adatsor-szolgáltatás elérhetőségét és banktörténeti állandó kiállítás megteremtését jelentette. Az oktatás támogatása az általa társszerkesztett, illetve írt „Bankmenedzsment, banküzemtan”, továbbá angol és magyar nyelvű Pénzügyi Kultúra szak-, illetve tankönyvek könyvtári átadásával, valamint bankszakmai, pénzügyi szakembereknek a tematikus Pénz7 során tartott előadásaival valósult meg.

A karon eddig kétszer került megszervezésre Fintelligence Pénzügyi Kultúra konferencia, ahol a Bankszövetség pénzügyi kultúra nagyköveti megbízásokat adott át, többek között az egyetem oktatóinak.

Ezúton is gratulálunk professzor úrnak az elismeréshez!

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát olyan gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések..

Sikeresen lezajlott a XII. MKE-PTE Nyári Műhelykonferencia

Április 19-én és 20-án, sikeresen lezajlott a XII. MKE-PTE Nyári Műhelykonferencia.

Lezajlott a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok

2024. április 11-12-én, megrendezésre került a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi..

Ujvári János diplomadíj-pályázat 2023/24

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2023/2024. tanév tavaszi félévében ismét meghirdeti az Ujvári János diplomadíj..

Western Balkans–Visegrad ösztöndíj

A Western Balkans–Visegrad ösztöndíjprogram rövid távú tartózkodásokra nyújt finanszírozást két irányban.

Hackathon 2024

Március 20-21. között került megrendezésre a Simonyi Hackathon ötletverseny a Fenntarthatósági Központ és a Hidrogén..

WoP week

Megrendezésre került a WoP Week (World of Practice Week) március 18-22. között, melynek keretében 20 vállalati partner..