Pro Facultate Oeconomiae díjat kapott Prof. Dr. Kovács Levente

2021. október 27. 15:12

2021. október 26-án, kedden vehette át Prof. Dr. Kovács Levente a rangos elismerést.

Prof. Dr. Kovács Levente a Magyar Bankszövetség főtitkári feladata mellett többek között az Asian Financial Cooperation Association (Peking) alelnöke, a European Money Markets Institute (Brüsszel) igazgatósági tagja, a European Banking Federation (Brüsszel) végrehajtóbizottsági tagja, a Miskolci Egyetem Nemzetközi pénzügyi tanszékének vezetője és a közgazdasági doktori iskola törzstagja, a Szegedi Egyetem tudományterületi doktori tanács külső tagja, a Sumy State University (Ukrajna) oktatója, hazai és nemzetközi tudományos lapok szerkesztőbizottságainak a tagja, illetve elnöke, több gazdasági vállalkozás igazgatóságának és/vagy felügyelőbizottságának tagja, alelnöke illetve elnöke.

A Pécsi Tudományegyetemhez is több szállal kötődik, így rendszeres előadója a Pécsi Pénzügyi Napok konferenciáknak, témavezetői feladatot látott el a PTE Földtudományi Doktori Iskolában.

Az Európai Bankföderáció által kezdeményezett pán-európai „European Money-Week” magyarországi meghonosítója. Magyarországon a „Pénz7” tavaszi rendezvénysorozat már hat éven át került megrendezésre, mely az általános-, a középiskolás- és az egyetemi diákság pénzügyi ismereteinek bővítését célozza. Kovács Levente bankszövetségi főtitkár kezdeményezésére hazánkban Fintelligence Pénzügyi Kultúra egyetemi központok alakultak a pénzügyi tudásátadás támogatására. Pécs lett a harmadik egyetem, ahol a Fintelligence-központ beruházás megvalósult az országban. Ennek keretében Kovács Levente a Takarékbank finanszírozási támogatását megszerezve segítette a kari pénzügyi-szolgáltatói-modellező központ kialakítását, mely egy igen korszerű, multifunkcionális terem létrehozását, online tőzsdei adatsor-szolgáltatás elérhetőségét és banktörténeti állandó kiállítás megteremtését jelentette. Az oktatás támogatása az általa társszerkesztett, illetve írt „Bankmenedzsment, banküzemtan”, továbbá angol és magyar nyelvű Pénzügyi Kultúra szak-, illetve tankönyvek könyvtári átadásával, valamint bankszakmai, pénzügyi szakembereknek a tematikus Pénz7 során tartott előadásaival valósult meg.

A karon eddig kétszer került megszervezésre Fintelligence Pénzügyi Kultúra konferencia, ahol a Bankszövetség pénzügyi kultúra nagyköveti megbízásokat adott át, többek között az egyetem oktatóinak.

Ezúton is gratulálunk professzor úrnak az elismeréshez!

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.