Prof. Kaposi Zoltán ausztriai kitüntetése

2019. július 10. 11:49

Kaposi Zoltán egyetemi tanárt, a PTE KTK Marketing és Turizmus Intézet igazgatóját 2019. július 2-án az 50. (jubileumi) Internationales Kulturhistorisches Symposion (IKHS) Mogersdorf-konferencián a nemzetközi közösség szervezésében és a tudományos konferenciák megvalósításában végzett munkájáért a Mogersdorf Gemeindeamt elismerő oklevéllel és aranykitűzővel tüntette ki.

A Mogersdorf-konferenciák sorozata 1969-ben indult. Előzménye, hogy 1964-ben Ausztria, Jugoszlávia és Magyarország kormányközi megállapodást kötött a szentgotthárdi (valójában mogersdorfi) csata évfordulójához kapcsolódva egy kultúrtörténeti konferenciasorozat létrehozásáról. Az idők során a programfüzér Steiermark, Burgenland, Szlovénia, Horvátország, Vas és Baranya megye közös programjává vált, amelyhez nagyon sok bécsi és budapesti kolléga is csatlakozott. E konferenciákon a széles értelemben vett kultúrtörténet (gazdaság, társadalom, politika stb.) különböző, a történeti változásokhoz igazodó fontosabb témái kerültek elő; a főtémákról egy 13 tagú Organisationskomitee dönt, amelynek Kaposi professzor, mint a dél-dunántúli delegáció vezetője, már hosszú évek óta tagja. A „Mogersdorf” 50 év alatt közép-európai szimbólummá vált: a különböző szakterületekről érkezett, magasan kvalifikált, hasonló érdeklődésű kutatók, egyetemi oktatók, muzeológusok, levéltárosok, antropológusok stb. szakmai tanácskozásának metaforájaként jelenik meg. Karunk oktatója 2004 óta nyolcszor tartott plenáris előadást az IKHS Mogersdorf-konferenciákon.  

Szívből gratulálunk Professzor Úrnak az elismeréshez és további, hasonlóan szép sikereket kívánunk!

Kapcsolódó Híreink

Mesterdiploma akár 1 év alatt?

Lendületben vagy. Épphogy végeztél, vagy a szakdolgozatírás rejtelmes világában bolyongsz. Érthető, hogy most inkább a..

Alma Mater Ösztöndíj - pályázati kiírás

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése a 2022/2023-as tanév őszi félévére is meghirdeti Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj..

MTA Vendégkutatói Program - pályázati felhívás

A Magyar Tudományos Akadémia ebben az évben is meghirdeti a 2023. évre vonatkozó Vendégkutatói Program pályázatot.

Elhunyt Dr. Fojtik János

Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt Dr. Fojtik János címzetes docens, karunk volt oktatója.

Elhunyt Dr. Csébfalvi György

Elhunyt Dr. Csébfalvi György egyetemi magántanár, Karunk volt oktatója.

Fooled by Randomness

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezésében Zoltán J. Ács, a..

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

Az MKÖ a Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programjaként a 30 év alatti, diplomás, idegen nyelveken beszélő..

Ismerje meg új mesterképzéseinket is !

A PTE Közgazdaságtudományi Kara 2022. október 14-én, pénteken 14 órától tájékoztatót tart a 2023. februári kezdéssel..