fbpx Prof. Kaposi Zoltán ausztriai kitüntetése | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Prof. Kaposi Zoltán ausztriai kitüntetése

2019. július 10. 11:49

Kaposi Zoltán egyetemi tanárt, a PTE KTK Marketing és Turizmus Intézet igazgatóját 2019. július 2-án az 50. (jubileumi) Internationales Kulturhistorisches Symposion (IKHS) Mogersdorf-konferencián a nemzetközi közösség szervezésében és a tudományos konferenciák megvalósításában végzett munkájáért a Mogersdorf Gemeindeamt elismerő oklevéllel és aranykitűzővel tüntette ki.

A Mogersdorf-konferenciák sorozata 1969-ben indult. Előzménye, hogy 1964-ben Ausztria, Jugoszlávia és Magyarország kormányközi megállapodást kötött a szentgotthárdi (valójában mogersdorfi) csata évfordulójához kapcsolódva egy kultúrtörténeti konferenciasorozat létrehozásáról. Az idők során a programfüzér Steiermark, Burgenland, Szlovénia, Horvátország, Vas és Baranya megye közös programjává vált, amelyhez nagyon sok bécsi és budapesti kolléga is csatlakozott. E konferenciákon a széles értelemben vett kultúrtörténet (gazdaság, társadalom, politika stb.) különböző, a történeti változásokhoz igazodó fontosabb témái kerültek elő; a főtémákról egy 13 tagú Organisationskomitee dönt, amelynek Kaposi professzor, mint a dél-dunántúli delegáció vezetője, már hosszú évek óta tagja. A „Mogersdorf” 50 év alatt közép-európai szimbólummá vált: a különböző szakterületekről érkezett, magasan kvalifikált, hasonló érdeklődésű kutatók, egyetemi oktatók, muzeológusok, levéltárosok, antropológusok stb. szakmai tanácskozásának metaforájaként jelenik meg. Karunk oktatója 2004 óta nyolcszor tartott plenáris előadást az IKHS Mogersdorf-konferenciákon.  

Szívből gratulálunk Professzor Úrnak az elismeréshez és további, hasonlóan szép sikereket kívánunk!

Kapcsolódó Híreink

Egy hétre átvették az uralmat a vállalatok a Pécsiközgázon

2019. november 4. és 9. között került megrendezésre az első World of Practice Week, másnéven #WOPWeek a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi..

Hugh Sherman karunk díszdokora lett

A Pécsi Tudományegyetem a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett ünnepi szenátusi ülésén három új díszdoktort avatott.

Dr. Kaposi Zoltán az OTDT mestertanári oklevelét kapta

2019. október 31-én karunk oktatója, Dr. Kaposi Zoltán az OTDT mestertanári oklevelében részesült.

Job offer - WFL Publisher Ltd.

Administration / Office management position by WFL Publisher Ltd.