fbpx Prof. Kaposi Zoltán ausztriai kitüntetése | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Prof. Kaposi Zoltán ausztriai kitüntetése

2019. július 10. 11:49

Kaposi Zoltán egyetemi tanárt, a PTE KTK Marketing és Turizmus Intézet igazgatóját 2019. július 2-án az 50. (jubileumi) Internationales Kulturhistorisches Symposion (IKHS) Mogersdorf-konferencián a nemzetközi közösség szervezésében és a tudományos konferenciák megvalósításában végzett munkájáért a Mogersdorf Gemeindeamt elismerő oklevéllel és aranykitűzővel tüntette ki.

A Mogersdorf-konferenciák sorozata 1969-ben indult. Előzménye, hogy 1964-ben Ausztria, Jugoszlávia és Magyarország kormányközi megállapodást kötött a szentgotthárdi (valójában mogersdorfi) csata évfordulójához kapcsolódva egy kultúrtörténeti konferenciasorozat létrehozásáról. Az idők során a programfüzér Steiermark, Burgenland, Szlovénia, Horvátország, Vas és Baranya megye közös programjává vált, amelyhez nagyon sok bécsi és budapesti kolléga is csatlakozott. E konferenciákon a széles értelemben vett kultúrtörténet (gazdaság, társadalom, politika stb.) különböző, a történeti változásokhoz igazodó fontosabb témái kerültek elő; a főtémákról egy 13 tagú Organisationskomitee dönt, amelynek Kaposi professzor, mint a dél-dunántúli delegáció vezetője, már hosszú évek óta tagja. A „Mogersdorf” 50 év alatt közép-európai szimbólummá vált: a különböző szakterületekről érkezett, magasan kvalifikált, hasonló érdeklődésű kutatók, egyetemi oktatók, muzeológusok, levéltárosok, antropológusok stb. szakmai tanácskozásának metaforájaként jelenik meg. Karunk oktatója 2004 óta nyolcszor tartott plenáris előadást az IKHS Mogersdorf-konferenciákon.  

Szívből gratulálunk Professzor Úrnak az elismeréshez és további, hasonlóan szép sikereket kívánunk!

Kapcsolódó Híreink

Beszerzési gyakornok pozíció

Beszerzési gyakornok pozíció a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft.-nél.

Prof. Kaposi Zoltán ausztriai kitüntetése

Kaposi Zoltán egyetemi tanárt, a PTE KTK Marketing és Turizmus Intézet igazgatóját 2019. július 2-án az 50. (jubileumi) Internationales..

Kari rangsor - Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj

2019/2020-as tanévre meghirdetett Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra (korábbi nevén Köztársasági Ösztöndíj) benyújtott pályázatok alapján karunk az..

Állásajánlat - „Könyvvizsgáló asszisztens” pozíció

Dinamikusan fejlődő cégünk könyvvizsgálati csapatába keresünk pályakezdő vagy 1-2 év szakmai tapasztalattal rendelkező könyvvizsgáló asszisztenst.