Prof. Kaposi Zoltán ausztriai kitüntetése

2019. július 10. 11:49

Kaposi Zoltán egyetemi tanárt, a PTE KTK Marketing és Turizmus Intézet igazgatóját 2019. július 2-án az 50. (jubileumi) Internationales Kulturhistorisches Symposion (IKHS) Mogersdorf-konferencián a nemzetközi közösség szervezésében és a tudományos konferenciák megvalósításában végzett munkájáért a Mogersdorf Gemeindeamt elismerő oklevéllel és aranykitűzővel tüntette ki.

A Mogersdorf-konferenciák sorozata 1969-ben indult. Előzménye, hogy 1964-ben Ausztria, Jugoszlávia és Magyarország kormányközi megállapodást kötött a szentgotthárdi (valójában mogersdorfi) csata évfordulójához kapcsolódva egy kultúrtörténeti konferenciasorozat létrehozásáról. Az idők során a programfüzér Steiermark, Burgenland, Szlovénia, Horvátország, Vas és Baranya megye közös programjává vált, amelyhez nagyon sok bécsi és budapesti kolléga is csatlakozott. E konferenciákon a széles értelemben vett kultúrtörténet (gazdaság, társadalom, politika stb.) különböző, a történeti változásokhoz igazodó fontosabb témái kerültek elő; a főtémákról egy 13 tagú Organisationskomitee dönt, amelynek Kaposi professzor, mint a dél-dunántúli delegáció vezetője, már hosszú évek óta tagja. A „Mogersdorf” 50 év alatt közép-európai szimbólummá vált: a különböző szakterületekről érkezett, magasan kvalifikált, hasonló érdeklődésű kutatók, egyetemi oktatók, muzeológusok, levéltárosok, antropológusok stb. szakmai tanácskozásának metaforájaként jelenik meg. Karunk oktatója 2004 óta nyolcszor tartott plenáris előadást az IKHS Mogersdorf-konferenciákon.  

Szívből gratulálunk Professzor Úrnak az elismeréshez és további, hasonlóan szép sikereket kívánunk!

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát olyan gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések..

Sikeresen lezajlott a XII. MKE-PTE Nyári Műhelykonferencia

Április 19-én és 20-án, sikeresen lezajlott a XII. MKE-PTE Nyári Műhelykonferencia.

Lezajlott a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok

2024. április 11-12-én, megrendezésre került a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi..

Ujvári János diplomadíj-pályázat 2023/24

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2023/2024. tanév tavaszi félévében ismét meghirdeti az Ujvári János diplomadíj..

Western Balkans–Visegrad ösztöndíj

A Western Balkans–Visegrad ösztöndíjprogram rövid távú tartózkodásokra nyújt finanszírozást két irányban.

Hackathon 2024

Március 20-21. között került megrendezésre a Simonyi Hackathon ötletverseny a Fenntarthatósági Központ és a Hidrogén..

WoP week

Megrendezésre került a WoP Week (World of Practice Week) március 18-22. között, melynek keretében 20 vállalati partner..