ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

2024. február 28. 13:12

Nagy érdeklődésnek örvendve, sikeresen lezajlott Kutatói Szemináriumok február 22-én megrendezett programja.

Az idei évben elsőként Fekete Rita tartott nálunk előadást, amely a kutatói láthatóság, szakirodalmi bibliográfiai adatbázisok, tudományos közösségi platformok, szerzői profilok menedzselése, és bevált egyetemi gyakorlatok témaköreit érintette.

A téma fontosságát alátámasztja, hogy Egyetemünk előtérbe helyezte ezen területek fejlesztését, amely megmutatkozik a tudományos publikációs tevékenység minőségében és mennyiségében, illetve a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi egyetemi rangsorokon elfoglalt előkelő helyezéseiben.

Továbbá Fekete Rita rendkívül informatív elődadásában felhívta a hallgatóság figyelmét a tudományos közösségi platformok egyes funkcióira, betekintést adott az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont publikálást és kutatást támogató munkájába, valamint Pécsi Tudományegyetemhez hasonló adottságokkal rendelkező egyetemeknél alkalmazott jó gyakorlatokra. Így az előadás során választ kaptunk a kutatói közösség publikációs tevékenységét érintő legfontosabb kérdésekre. 

Ezúton köszönjük Ritának, hogy érdekfeszítő előadásában átadta nekünk ezt a naprakész tudásanyagot a kutatástámogatásról! Emellett köszönjük kedves kollégáink megtisztelő figyelmét, akik részt vettek a programon.

Szeretettel várunk mindenkit soron következő, március 20-án tartandó programunkra, a mesterséges intelligenciával napjainkban felmerülő kérdéskör megvitatására.

Kapcsolódó Híreink

Pénzügyi Jogi Akadémia szakmai előadássorozat

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) és a Budapest Institute of Banking (BIB) idén is megszervezi a..

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj - sorrend 2024

A Kar Felvételi, Pályázati és Ösztöndíj Bizottságának döntése ellen 2024. július 17. (szerda) 12 óráig lehet fellebbezni..

Hatalmas sikerrel zárult a Pécsiközgáz Bootcamp!

2024-ben már második alkalommal rendeztük meg a Pécsiközgáz Bootcamp elnezevezésű középiskolás tábort, amelyre nagy..

Publikációs összefoglaló - 2024. I. negyedév

Elkészült a 2024-es év első negyedévét feldolgozó publikációs összesítő.

Elhunyt Dr. Herman Sándor, CSc, címzetes egyetemi docens (1952-2024) 

Életének 72. esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Herman Sándor címzetes egyetemi docens, a Pécsi..

Karunk nemzetközi akkreditációs sikere

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (KTK) 2024-ben újabb nemzetközi elismerést szerzett: három évre..

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..