ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

2024. március 27. 14:12

Mestersége címere: A.I.

A Mesterséges Intelligencia, MI, avagy divatos nevén az AI volt a fő témája a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán 2024 március 20-án megtartott Kutatói Szeminárium programjának.

Az érdekfeszítő előadást a Contrall KFT vezérigazgatója, Herbály István tartotta. Szó esett a technológia kifejlesztéséről, betanításáról, az AI kutatásáról, valamint az alkalmazhatóságáról a mindennapi emberi munka során. Az előadás elméleti oldalának kifejtése után a hallgatóság bevonásával indított beszélgetés alatt számos kérdés merült fel a közkézen forgó AI-k felhasználásával kapcsolatban: szó esett az OpenAI alkalmazások közül a legismertebb chatGPT-ről is. Bár felettébb szórakoztató az AI-k alkalmazása a mindennapjaink során, ne feledjük, hogy a technológiának erős korlátjai is vannak vannak, így az egészséges kritikai gondolkodás feltétlen szükséges a felhasználásukhoz.

Ezúton köszönjük Istvánnak, hogy professzionális felkészülésével támogatta a programunk sikerét, és átadta nekünk ezt a naprakész tudásanyagot a mesterséges intelligenciákról. 

Szeretettel várunk mindenkit soron következő, április 25-én tartandó programunkra, amely a gazdasági fejlődés és a globális értékláncok kérdéskörével foglalkozik.

Kapcsolódó Híreink

Pénzügyi Jogi Akadémia szakmai előadássorozat

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) és a Budapest Institute of Banking (BIB) idén is megszervezi a..

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj - sorrend 2024

A Kar Felvételi, Pályázati és Ösztöndíj Bizottságának döntése ellen 2024. július 17. (szerda) 12 óráig lehet fellebbezni..

Hatalmas sikerrel zárult a Pécsiközgáz Bootcamp!

2024-ben már második alkalommal rendeztük meg a Pécsiközgáz Bootcamp elnezevezésű középiskolás tábort, amelyre nagy..

Publikációs összefoglaló - 2024. I. negyedév

Elkészült a 2024-es év első negyedévét feldolgozó publikációs összesítő.

Elhunyt Dr. Herman Sándor, CSc, címzetes egyetemi docens (1952-2024) 

Életének 72. esztendejében tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Herman Sándor címzetes egyetemi docens, a Pécsi..

Karunk nemzetközi akkreditációs sikere

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (KTK) 2024-ben újabb nemzetközi elismerést szerzett: három évre..

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..