TehetségPont workshop: Kiút a digitális útvesztőből a Tanulmányi Osztály segítségével

2022. szeptember 5. 16:05

Minden újonnan felvételt nyert hallgató beleütközik abba a problémába, amit a hirtelen jött változás okoz az életébe, hogy nem tud eltájékozódni a Kar által biztosított kommunikációs csatornákon megtalálható információrengeteg útvesztőiben.

A probléma sajnos valós, hiszen mind a Tanulmányi Osztály munkatársainak, mind a személyes tapasztalataim azt mutatják, hogy azon hallgatók, akik nem tudják megtalálni a számukra releváns, tanulmányaik elkezdéséhez szükséges tájékoztatókat, azok a későbbi félévek során téves információk alapján tesznek lépéseket tanulmányi előmenetelükkel kapcsolatban, ami esetenként katasztrofális eredményhez vezet.

Annak érdekében, hogy az előbbiekben megfogalmazott problémához megfelelő megoldókulccsal rendelkezzenek a hallgatók, úgy vélem, hogy a tanulmányi adminisztráció terén iránymutatást, segítséget szükséges számukra biztosítani. Ennek a segítségnyújtásnak véleményem szerint leghatásosabb módja az, ha közvetlen kapcsolat formájában nyújtunk tájékoztatást a hallgatók részére, amelyhez megfelelő színteret a TehetségPont workshopjai tudnak biztosítani.

A 2020/21. akadémiai évtől kezdve, mint a Tanulmányi Osztály vezetője, mentorként is el tudnak érni a Kar hallgatói, és a mentor tevékenység keretei között tudok számukra tanulmányi tanácsadás keretében segítséget nyújtani a tanulmányi ügyintézés útvesztőjében.

Az előadást a tanulmányi ügyintéző kollégáim által összegyűjtött, gyakran felmerülő kérdések köré építettem fel, így részletesen foglalkoztam többek között a kérvényezés menetével, a dokumentumok feltöltésével, a tanulmányi kreditek beszámításával, a Neptun tanulmányi rendszer használatával. Az előadás során természetesen megismerhették hallgatóink a Kari web azon fontosabb felületeit, ahol a számukra fontos, tanulmányaik elkezdése szempontjából értékes és hasznos információkat tudják elérni.

Annak érdekében, hogy ne csak a workshop keretein belül jussanak hozzá hallgatóink a megfelelő információkhoz, egy videóvlog sorozat keretében is próbáltam a megfelelő segítséget megadni hallgatóinknak.

A pozitív hallgatói visszajelzések megerősítették bennem azt, hogy szükséges és időszerű volt a közvetlen kommunikáció a Kar hallgatóival, és bízok abban, hogy minden hallgató választ tud kapni a tanulmányai kapcsán felmerülő kérdésekre.”

 

Nagy Norbert Péter

Tanulmányi osztályvezető

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát olyan gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések..

Lezajlott a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok

2024. április 11-12-én, megrendezésre került a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi..

Ujvári János diplomadíj-pályázat 2023/24

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2023/2024. tanév tavaszi félévében ismét meghirdeti az Ujvári János diplomadíj..

Western Balkans–Visegrad ösztöndíj

A Western Balkans–Visegrad ösztöndíjprogram rövid távú tartózkodásokra nyújt finanszírozást két irányban.

Hackathon 2024

Március 20-21. között került megrendezésre a Simonyi Hackathon ötletverseny a Fenntarthatósági Központ és a Hidrogén..

WoP week

Megrendezésre került a WoP Week (World of Practice Week) március 18-22. között, melynek keretében 20 vállalati partner..

ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

Mestersége címere: A.I. A Mesterséges Intelligencia, MI, avagy divatos nevén az AI volt a fő témája a Pécsi..