TehetségPont workshop: Kiút a digitális útvesztőből a Tanulmányi Osztály segítségével

2022. szeptember 5. 16:05

Minden újonnan felvételt nyert hallgató beleütközik abba a problémába, amit a hirtelen jött változás okoz az életébe, hogy nem tud eltájékozódni a Kar által biztosított kommunikációs csatornákon megtalálható információrengeteg útvesztőiben.

A probléma sajnos valós, hiszen mind a Tanulmányi Osztály munkatársainak, mind a személyes tapasztalataim azt mutatják, hogy azon hallgatók, akik nem tudják megtalálni a számukra releváns, tanulmányaik elkezdéséhez szükséges tájékoztatókat, azok a későbbi félévek során téves információk alapján tesznek lépéseket tanulmányi előmenetelükkel kapcsolatban, ami esetenként katasztrofális eredményhez vezet.

Annak érdekében, hogy az előbbiekben megfogalmazott problémához megfelelő megoldókulccsal rendelkezzenek a hallgatók, úgy vélem, hogy a tanulmányi adminisztráció terén iránymutatást, segítséget szükséges számukra biztosítani. Ennek a segítségnyújtásnak véleményem szerint leghatásosabb módja az, ha közvetlen kapcsolat formájában nyújtunk tájékoztatást a hallgatók részére, amelyhez megfelelő színteret a TehetségPont workshopjai tudnak biztosítani.

A 2020/21. akadémiai évtől kezdve, mint a Tanulmányi Osztály vezetője, mentorként is el tudnak érni a Kar hallgatói, és a mentor tevékenység keretei között tudok számukra tanulmányi tanácsadás keretében segítséget nyújtani a tanulmányi ügyintézés útvesztőjében.

Az előadást a tanulmányi ügyintéző kollégáim által összegyűjtött, gyakran felmerülő kérdések köré építettem fel, így részletesen foglalkoztam többek között a kérvényezés menetével, a dokumentumok feltöltésével, a tanulmányi kreditek beszámításával, a Neptun tanulmányi rendszer használatával. Az előadás során természetesen megismerhették hallgatóink a Kari web azon fontosabb felületeit, ahol a számukra fontos, tanulmányaik elkezdése szempontjából értékes és hasznos információkat tudják elérni.

Annak érdekében, hogy ne csak a workshop keretein belül jussanak hozzá hallgatóink a megfelelő információkhoz, egy videóvlog sorozat keretében is próbáltam a megfelelő segítséget megadni hallgatóinknak.

A pozitív hallgatói visszajelzések megerősítették bennem azt, hogy szükséges és időszerű volt a közvetlen kommunikáció a Kar hallgatóival, és bízok abban, hogy minden hallgató választ tud kapni a tanulmányai kapcsán felmerülő kérdésekre.”

 

Nagy Norbert Péter

Tanulmányi osztályvezető

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.