Új kettősdiploma program az ESDES School of Business and Management, Lyonnal

2022. január 26. 12:36

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a l’Ecole Supérieure pour le Développment Economique et Social (továbbiakban ESDES) School of Management, Université Catholique de Lyon között létrejött megállapodás értelmében a pécsi diákok magyar oklevelük mellé a partneregyetemen BA- és/vagy MA-diplomát is szerezhetnek.

KINEK AJÁNLJUK A PÉCS-LYON KETTŐS DIPLOMA PROGRAMOT?

A képzési programot ajánljuk mindazoknak, akik a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek az angol nyelvű alap- vagy mesterképzések bármelyikén.

 

Kik jelentkezhetnek a kettős diploma programra?

Azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik teljesítették az összes előfeltételt, a programvezető ajánlásával rendelkeznek és vállalják, hogy egy tanéven át (a felvételi dátumtól függően a mesterhallgatók esetében a 2/3. és 3/4. félév; az alapképzésben részt vevő hallgatók esetében az 5. és 6. félév) az ESDES-en tanulnak. 

 

A program részvételi követelménye továbbá, hogy alapszakon a hallgató kétéves átlaga legalább 4,0, mesterképzés esetén pedig a két féléves átlaga legalább 4,0 legyen.

A fentieken túl a jelentkezőnek rendelkeznie kell a kettős diploma programba való belépéshez szükséges ECTS-számmal (mesterképzés esetén a felvételi dátumtól függően legalább 30/60 ECTS; és alapképzés esetén 120 ECTS) és a kurzusok megértéséhez szükséges szintű angol nyelvtudással (TOEFL 550 vagy azzal egyenértékű, B2-es nyelvvizsga szükséges).

 

Jelentkezni a Neptun rendszeren keresztül lehetséges.

A jelentkezés benyújtási határideje: 2022. május 15.

 

Jó hír, hogy azon hallgatóink, akik részt vesznek a programban Erasmus+ pályázaton keresztül támogatásban részesülhetnek a Franciaországban töltött félév(ek) során.

 

 

A képzésekre évente felvehető hallgatók száma korlátozott:

  • BSc Business Administration and Management: 10 hallgató
  • MSc Management and Leadership: 5 hallgató
  • MSc Business Development: 5 hallgató

 

A KETTŐSDIPLOMA PROGRAMban résztvevő SZAKJAINK

Az alapképzésben részt vevő hallgatók, akiknek a PTE KTK az anyakaruk, az ESDES-en Global Business Development (GBD) alapdiplomát, a PTE KTK-n pedig Business Administration and Management alapdiplomát szereznek, miután sikeresen elvégezték a kettős diplomát adó programot.

A mesterszakos hallgatók, akiknek PTE KTK az anyakaruk, az ESDES-en International Business Administration (IBA) vagy Développer et Entreprendre (DE) mesterszakos diplomát, a PTE KTK-n pedig Management and Leadership vagy Business Development mesterszakos diplomát szereznek, ha sikeresen elvégezték a kettős diplomát adó programot.

Kapcsolódó Híreink

Mesterdiploma akár 1 év alatt?

Lendületben vagy. Épphogy végeztél, vagy a szakdolgozatírás rejtelmes világában bolyongsz. Érthető, hogy most inkább a..

Alma Mater Ösztöndíj - pályázati kiírás

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése a 2022/2023-as tanév őszi félévére is meghirdeti Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj..

MTA Vendégkutatói Program - pályázati felhívás

A Magyar Tudományos Akadémia ebben az évben is meghirdeti a 2023. évre vonatkozó Vendégkutatói Program pályázatot.

Elhunyt Dr. Fojtik János

Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt Dr. Fojtik János címzetes docens, karunk volt oktatója.

Elhunyt Dr. Csébfalvi György

Elhunyt Dr. Csébfalvi György egyetemi magántanár, Karunk volt oktatója.

Fooled by Randomness

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezésében Zoltán J. Ács, a..

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

Az MKÖ a Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programjaként a 30 év alatti, diplomás, idegen nyelveken beszélő..

Ismerje meg új mesterképzéseinket is !

A PTE Közgazdaságtudományi Kara 2022. október 14-én, pénteken 14 órától tájékoztatót tart a 2023. februári kezdéssel..