fbpx Új kettősdiploma program az ESDES School of Business and Management, Lyonnal | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Új kettősdiploma program az ESDES School of Business and Management, Lyonnal

2022. január 26. 12:36

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a l’Ecole Supérieure pour le Développment Economique et Social (továbbiakban ESDES) School of Management, Université Catholique de Lyon között létrejött megállapodás értelmében a pécsi diákok magyar oklevelük mellé a partneregyetemen BA- és/vagy MA-diplomát is szerezhetnek.

KINEK AJÁNLJUK A PÉCS-LYON KETTŐS DIPLOMA PROGRAMOT?

A képzési programot ajánljuk mindazoknak, akik a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek az angol nyelvű alap- vagy mesterképzések bármelyikén.

 

Kik jelentkezhetnek a kettős diploma programra?

Azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik teljesítették az összes előfeltételt, a programvezető ajánlásával rendelkeznek és vállalják, hogy egy tanéven át (a felvételi dátumtól függően a mesterhallgatók esetében a 2/3. és 3/4. félév; az alapképzésben részt vevő hallgatók esetében az 5. és 6. félév) az ESDES-en tanulnak. 

 

A program részvételi követelménye továbbá, hogy alapszakon a hallgató kétéves átlaga legalább 4,0, mesterképzés esetén pedig a két féléves átlaga legalább 4,0 legyen.

A fentieken túl a jelentkezőnek rendelkeznie kell a kettős diploma programba való belépéshez szükséges ECTS-számmal (mesterképzés esetén a felvételi dátumtól függően legalább 30/60 ECTS; és alapképzés esetén 120 ECTS) és a kurzusok megértéséhez szükséges szintű angol nyelvtudással (TOEFL 550 vagy azzal egyenértékű, B2-es nyelvvizsga szükséges).

 

Jelentkezni a Neptun rendszeren keresztül lehetséges.

A jelentkezés benyújtási határideje: 2022. május 15.

 

Jó hír, hogy azon hallgatóink, akik részt vesznek a programban Erasmus+ pályázaton keresztül támogatásban részesülhetnek a Franciaországban töltött félév(ek) során.

 

 

A képzésekre évente felvehető hallgatók száma korlátozott:

  • BSc Business Administration and Management: 10 hallgató
  • MSc Management and Leadership: 5 hallgató
  • MSc Business Development: 5 hallgató

 

A KETTŐSDIPLOMA PROGRAMban résztvevő SZAKJAINK

Az alapképzésben részt vevő hallgatók, akiknek a PTE KTK az anyakaruk, az ESDES-en Global Business Development (GBD) alapdiplomát, a PTE KTK-n pedig Business Administration and Management alapdiplomát szereznek, miután sikeresen elvégezték a kettős diplomát adó programot.

A mesterszakos hallgatók, akiknek PTE KTK az anyakaruk, az ESDES-en International Business Administration (IBA) vagy Développer et Entreprendre (DE) mesterszakos diplomát, a PTE KTK-n pedig Management and Leadership vagy Business Development mesterszakos diplomát szereznek, ha sikeresen elvégezték a kettős diplomát adó programot.

Kapcsolódó Híreink

Kutatóhelyként is a legjobbak között a KTK

MTA Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a Közgazdaságtudományi Kar.

Az EconNet Kutatócsoport a CEU Data Stories 2022 kiállításon

A CEU Data Stories a társadalmi és viselkedési témájú kutatási vizualizációk kiállítása, ami május 23-tól látogatható.

Data Science verseny - Dataracing

Az MNB és a BME által meghirdetett data science verseny során az adatelemzést tanuló vagy abban oktató és dolgozó emberek mérhetik össze tudásukat egy..

Jelentkezz 'Kontrolling' munkatársnak!

LAFARGE Cement Magyarország Kft. álláshirdetés A Holcim Csoport tagjaként a LAFARGE Cement Magyarország Kft. dinamikus és modern munkakörnyezetet..