fbpx Új Nemzeti Kiválóság Program 2020/2021 | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Új Nemzeti Kiválóság Program 2020/2021

2020. május 29. 13:36

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy az Új Nemzeti Kiválóság Program 2020/2021-es tanévre vonatkozó ösztöndíj pályázati kiírásai 2020. május 28-án megjelentek.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) célja, hogy a felsőoktatásban résztvevők kutatói-alkotói kiválóságának támogatása révén ösztönözze az egyetemek tudományos teljesítményét, erősítse a kutatói utánpótlást, vonzóvá tegye a tudományos életpályát, segítsen itthon és a pályán tartani a legkiválóbb oktatókat és kutatókat. Az idei évtől az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott programot szakmai operatív irányítóként a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kezeli.

 

Az ÚNKP keretében idén hat pályázati kiírás jelenik meg:

  • Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
  • Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
  • Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
  • "Tudománnyal fel!” Felsőoktatási Doktorvárományosi és Posztdoktori Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
  • Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
  • „Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás

 

Az alap- és a mesterképzéses pályázatok, valamint a doktori hallgatói pályázatok esetében az értékelés során kiemelt szempont az Országos Tudományos Diákköri Tanács által adományozott Pro Sciencia/Arte Aranyérem, kiemelkedő nemzetközi versenyeredmény, vagy az Országos Tudományos Diákköri Konferencián elért I., II., vagy III. helyezés.

A „Tudománnyal fel!” doktorvárományosi és posztdoktori kategóriára a doktori tanulmányaikat 2016. szeptember 1. után megkezdők, valamint a PhD/DLA fokozatukat 2017. január 1. után megszerzők pályázhatnak.

Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjban a fogadó felsőoktatási intézményben oktatói, kutatói tevékenységeket ellátó és MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíjban részesülő 45 év alatti fiatal oktatók, kutatók részesülhetnek.

 „Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíjban alapképzésre, osztatlan mesterképzésre jelentkező, leendő elsőéves, a pályázati kiírás szerinti 2018., 2019., 2020. évi középiskolai tanulmányi, művészeti és szakmai versenyeken elért helyezéssel/minősítéssel vagy ösztöndíjjal rendelkezők részesülhetnek.

 

A pályázathoz kapcsolódó minden információ és dokumentáció elérhető az alábbi linken:

http://www.unkp.hu

 

Szeretnénk kiemelni, hogy a PTE a 2020/2021-es pályázatokat kizárólag elektronikus portálunkon keresztül fogadja. Ennek elérhetősége:

https://unkp.pte.hu


A pályázatok elektronikus felületen való benyújtásának határideje: 2020. június 30.

Kapcsolódó Híreink

Ingyenes last minute online matematika érettségi konzultáció

Közeledve az érettségihez, szeretnénk az utolsó pillanatban is segítséget nyújtani mindazoknak, akik rettegve várják a matematika érettségi napját.

UTOLSÓ FONTOS DÁTUM A PONTHIRDETÉSIG

Az egyetemi jelentkezés mondhatni izzasztó akadálypálya: kitalálni, megnézni, összeszedni, kitölteni, feltölteni, hiánypótolni, megszámolni mindent..

FINTECH MENEDZSMENT SZAKKÖZGAZDÁSZ / SPECIALISTA KÉPZÉS INDUL A PÉCSIKÖZGÁZON

Ajánljuk a FinTech iránt érdeklődők számára, akik pénzügyi területen kívánnak digitális és innovációs vezetőkké válni és azoknak, akik szeretnének..

35. OTDK KÖZGAZDASÁGI SZEKCIÓJÁNAK EREDMÉNYEI

2021. április 22. és 24. között zajlott az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdasági Szekciója Sopronban. Az 564 bemutatott pályamű között..