fbpx Ünnepélyes tanévnyitó és terem átadó a Pécsiközgázon | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Ünnepélyes tanévnyitó és terem átadó a Pécsiközgázon

2019. szeptember 6. 09:48

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar 2019. szeptember 5-én 13 órától tartotta ünnepélyes tanévnyitó rendezvényét a Dr. Halasy-Nagy József Aulában,

melyet követően az ExxonMobil több millió forint értékű támogatásának köszönhetően felújított B316-os terem átadójára is sor került.

Az esemény apropójából a tanévnyitón és az ünnepélyes teremátadón az ExxonMobil képviseletében két neves vendéget: Toby Hayst (az ExxonMobil PMI Product Accounting Process Managerét) és Romke Noordhuist (az ExxonMobil Lead Country Managerét), míg a regionális vállalati szféra képviseletében Rabb Szabolcsot, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Ipar Kamara főtitkárát köszönthettük.

Rabb Szabolcs, a Kar Alumnijaként arra bíztatta az elsőéveseket, hogy éljenek a Pécsiközgáz nyújtotta lehetőségekkel. Beszédében kiemelte, hogy a szakmai tudás mellett a legfontosabb képességeket most kell elsajátítaniuk, mint a kreatív gondolkodás és problémamegoldást, a váltásra, újításra való nyitottságot. „Pécs egy szellemi műhely, ahol számos gazdasági innovációs projekten dolgozunk a Közgazdaságtudományi Karral együttműködésben.” Ennek előnyeit a Pécsiközgáz hallgatói is élvezhetik, hiszen számos hazai és nemzetközi karrierlehetőségek megnyílik előttük.

Dr. Szűcs Krisztián, a Közgazdaságtudományi Kar dékánhelyettese is megerősítette ezt a gondolatot, mindemellett beszédében hangsúlyozta, hogy:

„Piacképes tudású, a munkaerőpiac által igényelt képességekkel és készségekkel rendelkező közgazdászokra mindig, de ma különösen nagy szüksége van a gazdaságnak. A pécsi diploma hírét a versenyképesség alapozta meg az elmúlt években. Karunk évek óta a felsőoktatási rangsorok élén áll, az oktatás hagyományosan magas színvonalú, de ami talán még ennél is biztatóbb, hogy az elhelyezkedési mutatók alapján sikerrel készítjük fel hallgatóinkat a munkaerőpiaci versenyre és az üzleti életben való helytállásra.”

Dr. Schepp Zoltán, Közgazdaságtudományi Kar dékánja a tanévnyitót követő teremátadó ünnepségen elhangzott köszöntőjében kiemelte, bízik abban, hogy a vállalati együttműködések útján minél több infrastrukturális fejlesztés valósulhat meg a Karon, ezáltal pedig a hallgatók komfortosabb környezetben szerezhetik meg a munka világában szükséges tudást.

Romke Noordhuis hangsúlyozta, rendkívül jó volt látni, hogy a tanévnyitón ennyi érdeklődő hallgató részt vett. A manager kiemelte, hogy számos munkatársa a Pécsiközgázon végezett és reméli, hogy a későbbiekben is nagyszámú hallgatót köszönthetnek a vállalatuknál akár szakmai gyakorlat keretében, akár főállású alkalmazottként. Továbbá reméli, hogy a felújított teremnek köszönhetően még kellemesebb lesz az egyetemistaként eltöltött néhány év.

A rendhagyó ünnepség tökéletesen szemlélteti a Közgazdaságtudományi Kar törekvéseit, így az egyre szorosabbra fonódó viszonyát mind a regionális mind a nemzetközi színtéren tevékenykedő vállalatokkal.

Kapcsolódó Híreink

A TE UTAD A PÉCSIKÖZGÁZON - PÓTFELVÉTELI 2020

Lezajlottak az érettségik, megvannak a ponthatárok, sokan örülhetnek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre. Vannak azonban olyanok is..

Pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések (2020/2021)

Kedves Felvételiző, az alábbiakban ismertetjük a pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakjainkat és a felvételi eljáráshoz kapcsolódó..

Ponthatárok 2020 normál felvételi eljárás

Kedves Felvételiző, reméljük pontjaid alapján bejutottál a megpályázott képzésünkre és szeptemberben téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campusán..

Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

Július 27-én kezdetét vette a pótfelvételi időszaka, ami egy újabb izgalmas epizód a felvételizők számára.