Ünnepélyes tanévnyitó és terem átadó a Pécsiközgázon

2019. szeptember 6. 09:48

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar 2019. szeptember 5-én 13 órától tartotta ünnepélyes tanévnyitó rendezvényét a Dr. Halasy-Nagy József Aulában,

melyet követően az ExxonMobil több millió forint értékű támogatásának köszönhetően felújított B316-os terem átadójára is sor került.

Az esemény apropójából a tanévnyitón és az ünnepélyes teremátadón az ExxonMobil képviseletében két neves vendéget: Toby Hayst (az ExxonMobil PMI Product Accounting Process Managerét) és Romke Noordhuist (az ExxonMobil Lead Country Managerét), míg a regionális vállalati szféra képviseletében Rabb Szabolcsot, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Ipar Kamara főtitkárát köszönthettük.

Rabb Szabolcs, a Kar Alumnijaként arra bíztatta az elsőéveseket, hogy éljenek a Pécsiközgáz nyújtotta lehetőségekkel. Beszédében kiemelte, hogy a szakmai tudás mellett a legfontosabb képességeket most kell elsajátítaniuk, mint a kreatív gondolkodás és problémamegoldást, a váltásra, újításra való nyitottságot. „Pécs egy szellemi műhely, ahol számos gazdasági innovációs projekten dolgozunk a Közgazdaságtudományi Karral együttműködésben.” Ennek előnyeit a Pécsiközgáz hallgatói is élvezhetik, hiszen számos hazai és nemzetközi karrierlehetőségek megnyílik előttük.

Dr. Szűcs Krisztián, a Közgazdaságtudományi Kar dékánhelyettese is megerősítette ezt a gondolatot, mindemellett beszédében hangsúlyozta, hogy:

„Piacképes tudású, a munkaerőpiac által igényelt képességekkel és készségekkel rendelkező közgazdászokra mindig, de ma különösen nagy szüksége van a gazdaságnak. A pécsi diploma hírét a versenyképesség alapozta meg az elmúlt években. Karunk évek óta a felsőoktatási rangsorok élén áll, az oktatás hagyományosan magas színvonalú, de ami talán még ennél is biztatóbb, hogy az elhelyezkedési mutatók alapján sikerrel készítjük fel hallgatóinkat a munkaerőpiaci versenyre és az üzleti életben való helytállásra.”

Dr. Schepp Zoltán, Közgazdaságtudományi Kar dékánja a tanévnyitót követő teremátadó ünnepségen elhangzott köszöntőjében kiemelte, bízik abban, hogy a vállalati együttműködések útján minél több infrastrukturális fejlesztés valósulhat meg a Karon, ezáltal pedig a hallgatók komfortosabb környezetben szerezhetik meg a munka világában szükséges tudást.

Romke Noordhuis hangsúlyozta, rendkívül jó volt látni, hogy a tanévnyitón ennyi érdeklődő hallgató részt vett. A manager kiemelte, hogy számos munkatársa a Pécsiközgázon végezett és reméli, hogy a későbbiekben is nagyszámú hallgatót köszönthetnek a vállalatuknál akár szakmai gyakorlat keretében, akár főállású alkalmazottként. Továbbá reméli, hogy a felújított teremnek köszönhetően még kellemesebb lesz az egyetemistaként eltöltött néhány év.

A rendhagyó ünnepség tökéletesen szemlélteti a Közgazdaságtudományi Kar törekvéseit, így az egyre szorosabbra fonódó viszonyát mind a regionális mind a nemzetközi színtéren tevékenykedő vállalatokkal.

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.