fbpx Véget ért a 2019-es Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Véget ért a 2019-es Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program

2019. augusztus 9. 09:05

A 2019-es Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program ismét nagy sikerrel zárult.

A három hetes programban közel 40 hallgató vett részt, akik a régió fejlődése szempontjából fontos, valós, társadalmi projekteken dolgoztak. A projektek között volt, ami a villányi térségre fókuszált, volt ami Pécs új, csomagolásmentes boltjának fellendítésén dolgozott és olyan is akadt, ami a Pécsen tanuló külföldi diákoknak próbál segítséget nyújtani csomagjaik időszakos tárolására. A projektek mélyebb és átfogóbb vizsgálatát támogatta többek között az is, hogy a csapatok különböző nemzetiségű, kultúrájú és gondolkodású fiatalokból álltak össze, akik között amerikai, afrikai, ázsiai, közel-keleti és európai diákok egyaránt voltak. Külön öröm, hogy idén már egy gimnazista is csatlakozott a résztvevőkhöz, aki szorgalmával és nyitottságával teljes mértékben megállta a helyét az egyetemisták között. Bízunk benne, hogy a jövőben még több motivált középiskolás diák tud csatlakozni a programhoz. A hallgatók szakmai munkáját Bedő Zsolt (Közgazdaságtudományi Kar), Jeffrey Anderson (Ohio University) és Paul Mass (Ohio University) segítette.

A kemény munka mellett szórakozásra is jutott idő. A program fontos eleme, hogy az idelátogatók megismerjék a régiót, a magyar kultúrát, az itt élők mindennapjait. A hallgatók kreatív városnézésen vehettek részt Pécsen, kirándulást tettek a Villányi régióba, ellátogattak Orfűre és megcsodálhatták az Abaligeti-Cseppkőbarlangot is.

Kapcsolódó Híreink

Tanulmányi Osztály nyári nyitva tartása

Kedves Hallgatók, Felvételizők! Július 1. és augusztus 19. közötti időszakban a Tanulmányi Osztály nyitva tartása az alábbiak szerint módosul:

Általános eljárási protokoll a felsőoktatási intézmények területén történő tartózkodáshoz

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény rendelkezik a..

Csapó János új cikke

Dr. Csapó Jánosnak, az MTI habilitált docensének megjelent egy cikke az angol nyelvű Q2-es folyóiratban.

Balogh Gábor és Sipos Norbert új publikációja

Örömmel osztjuk meg a hírt, miszerint Balogh Gábornak és Sipos Norbertnek tanulmánya jelent meg az International Journal of Educational Management..