fbpx VI. Országos Szakkollégiumi Találkozó | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

VI. Országos Szakkollégiumi Találkozó

2019. március 5. 17:15

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán működő Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium 2019.03.01. és 2019.03.03. között szervezte meg a (kétévente esedékes) Országos Szakkollégiumi Találkozót (OSzT), immáron VI. alkalommal.

A rendezvény igen nagy érdeklődés mellett zajlott le, a Kárpát-medence minden részéről összesen 227 fő regisztrált résztvevővel.

- 2019.03.01-én délután a program Pécs megismerésével, a Belváros bejárásával és városismereti vetélkedővel kezdődött. Ezt követően 18:00 órától sor került a legmagasabb szintű szakkollégium-közi érdekegyeztető fórum, az Interkoll kihelyezett ülésére. A maratoni, csaknem éjfélig tartó tanácskozáson 24 minősített és 4 nem-minősített szakkollégium képviselői vettek részt. Az „Interkoll after” programelemnek a Jobb-mint-otthon kisvendéglő adott otthont.

- 2019.03.02-án 12:00 órától és 16:00 órától egy-egy plenáris szakmai előadás volt (Weiner János végzettünk SimplePay/OTP Mobil, Deputy CEO, valamint Hild Imre Hild Imre Global Traction, CEO voltak előadóink). Délelőtt és a plenáris előadások között vitaszekciók/workshopok zajlottak Tinderkoll, DOSZ, Digitális kapitalizmus és a 3. pillér (társadalmi érzékenység) témákban. A szombati vitaesten a Szakkollégiumok a politikában témakör volt porondon. A programelemet rendkívüli érdeklődés és élénk diskurzus jellemezte. A vacsorát követően 20:30 órától Mokos Balázs végzettünk tartott borkóstolót, ezzel párhuzamosan lebonyolítottuk az I. Interpong bajnokságot. 

- 2019.03.03-én reggel (a talpon maradt vendégeinknek) buszt indítottunk a mohácsi Busójárásra. Az utolsó résztvevő a 19:14-es IC-vel távozott Pécsről.

Az első visszajelzések a rendezvényről rendkívül pozitívak. Ezúton is köszönjük a segítséget a Kar Dékáni Vezetésének – a termek és a technika biztosításáért. Az egész rendezvény sikeréhez nagyon sok munkatárs és hallgató összehangolt munkájára volt szükség, közülük külön szeretnék köszönetet mondani Hábel Eszternek (a hallgatói főszervezői feladatok ellátásáért), Dr. Sebestyén Tamásnak (a megnyitóbeszédért), valamint Schepp Juditnak és Klesch Gábornak (a pénzügyeink környékén végzett megfeszített munkájáért).

Kapcsolódó Híreink

Mirjana Sekicki előadása Karunkon

A karunkon működő the CoRe lab (Fogyasztói Magatartáskutató Központ) meghívásának eleget téve a mai napon vendégünk volt Mirjana Sekicki a Tobii Pro..

6. Országos Városmarketing Verseny felhívás

Immár hatodik alkalommal hirdetik meg az „Együttműködve versenyezni!" - ORSZÁGOS VÁROSMARKETING VERSENYT.

Farkas Ferenc Ösztöndíj pályázat

Idén is meghirdetésre került a Farkas Ferenc Ösztöndíj!

Erasmus+ pályázati felhívás és Erasmus Nap

Ismét megnyílt a pályázás lehetősége Eramsus+ mobilitási programra!