Simonyi BEDC

Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ

A PTE Közgazdaságtudományi Kar tudásbázisán 2013-ban alakult kiválósági központ egyedi oktatásmódszertanával segíti a vállalkozói, vállalkozási készségek és képességek bővítését, fejlesztését a különböző területről érkező hallgatók, kutatók és oktatók körében. Összekötve az egyetemi és a versenyszférát célja, hogy „Gazdasági Gravitációs Központ” szerepet töltsön be a régióban.

A Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ, mint kiválósági központ missziója a vállalkozói, vállalkozási kapacitás, készségek és képességek bővítése, fejlesztése az inter- és multidiszciplináris innovációk, újítások feltárása, fejlődésének elősegítése, s piacosítása érdekében. A Simonyi BEDC célja továbbá, hogy a vállalkozói, s innovációs kapacitásbővítést, fejlesztést a tudományos és a versenyszféra szereplőinek intézményesített, folyamatos, s hatékony közreműködésén keresztül érje el. Eme célok megvalósítása során a szervezet országhatárokon átnyúló, nemzetközi együttműködésekre törekszik, szélesítve ezáltal a hazai innovációk, újítások piacosításának lehetőségeit, terét, valamint impulzusokat, információt, tudást szolgáltatva az innovációkat, újításokat generáló vagy ezen potenciállal rendelkező vállalkozók számára.

Tevékenységek: 

  • 5LET OUTLET, hogy a zseniális ötletek megvalósuljanak
  • Simonyi International Video Pitch, hogy a vállalkozás elindításához szükséges kezdőtőkét is megszerezhessék a projektgazdák
  • Pitchelés, az ötletek bemutatásáért, befektetők szerzéséért
  • Hatchery, egy hely az aktív és pezsgő hallgatói életért
  • Változatos szakmai programok, a vállalkozói látásmód kiszélesítése érdekében
  • Mentorok és fejlesztő csapat, hogy minél több projekt megvalósulhasson 

 

További részletek