A jövő digitális pénzügyi vezetője

A kurzus célja, hogy a pénzügyi rendszer digitális transzformációja során képessé tegye a hallgatót az üzleti modellek és növekedési lehetőségek azonosítására. A kurzus hangsúlyt fektet a digitalizációs trendek vállalati pénzügyi területre gyakorolt hatására. Az ’algoritmikus gondolkodás’ tudáselemet erősítve, az ún. „T-tudásforma” kialakítása révén, a pénzügyi alaptudásra építve szélesíti ki és mélyíti el az IT folyamatokban nélkülözhetetlen algoritmizáló gondolkodásmódot, ezáltal teremt alapot a KKV-k jövője szempontjából fontos „AI + HI” koncepcióra. Gyakorlati példákon keresztül szemlélteti, hogy a vállalati pénzügyi terület leendő vezetői a digitális transzformációt hogyan tudják felhasználni a mindennapi pénzügyi feladatokban.

A tárgy elő kívánja segíteni, hogy a kurzust elvégző pénzügyes szakemberek a vállalkozások pénzügyi innovációjában bátran vállaljanak szerepet, s ennek révén minél több kis és középvállalkozásban létrejöjjenek nagyvállalati pénzügyi folyamatokra jellemző automatizációk.

Az oktatás blokkosított rendszerben (4 alkalom), gyakorlatorientáltan és az elméletet projektfeladat elvégzésével mélyítve kerül megtartásra. A gyakorlati példákat és a tutorok segítségével megvalósítandó projekt kereteit a suIT Solutions Kft. a digitális pénzügyek szakértője nyújtja.