BBM esettanulmány verseny - beszámoló

2021. november 25. 09:24

Az idei évben megrendezésre került a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Case-solvers szervezésében a Biztosítsd be magad 2021-es esettanulmány verseny, amely verseny során induló csapatoknak lehetőségük nyílt, hogy tanácsokat adjanak egy fiktív biztosító számára a jövő biztosítási kihívásait illetően.

"A versenyre 16 és 25 év közötti fiatalok jelentkezhettek magyarországi, vagy határon túli középiskolákból, egyetemekről, 3 fős csapatokban. A középiskolai és egyetemi csapatok külön-külön kerültek megmérettetésre.

Az első online fordulóban a regisztrált csapatoknak egy kötelező, valamint egy választható probléma/téma felvetésre kellett megoldásokat készíteniük, amelyeket egy szakmai zsűri bírált el.

A megadott szempontok szerint a zsűri kiválasztotta a legjobban sikerült munkákat és a döntőbe invitálta a csapatokat, ahol előadhatták a prezentációjukat, valamint lehetőség nyílt a zsűri számára kérdések feltevésére. Eredetileg 5 egyetemi csapatot terveztek a döntőbe hívni, viszont az esetmegoldások annyira jól sikerültek és a mezőny annyira szoros volt, hogy végül 7 csapatot invitáltak meg. Az érdekessége az volt, hogy mind a 7 csapat más-más egyetemet képviselt a megmérettetés során.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának Vezetés és szervezés szakos hallgatói is bekerültek a döntőbe, ahol külön díjasok lettek a beadott esettel. Habár a szakmai zsűri eredetileg nem tervezett külön díjat adni, viszont az esetmegoldásuk kötelező része, amely a Jövő munkahelyének vizsgálatát takarta a biztosítói szférában, olyan kiemelkedően jól sikerült és annyi hasznos ötletet adott számukra, hogy mégis jutalmazni szerették volna. A külön díjas Solution csapat tagjai: Fenyvesi Adrián, Fogt Adél és Hajdu Bence. A döntő és a díjkiosztó MABISZ székházban került megrendezésre."

Ezúton is gratulálunk az elért eredményhez!

Kapcsolódó Híreink

Mesterdiploma akár 1 év alatt?

Lendületben vagy. Épphogy végeztél, vagy a szakdolgozatírás rejtelmes világában bolyongsz. Érthető, hogy most inkább a..

Alma Mater Ösztöndíj - pályázati kiírás

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése a 2022/2023-as tanév őszi félévére is meghirdeti Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj..

MTA Vendégkutatói Program - pályázati felhívás

A Magyar Tudományos Akadémia ebben az évben is meghirdeti a 2023. évre vonatkozó Vendégkutatói Program pályázatot.

Elhunyt Dr. Fojtik János

Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt Dr. Fojtik János címzetes docens, karunk volt oktatója.

Elhunyt Dr. Csébfalvi György

Elhunyt Dr. Csébfalvi György egyetemi magántanár, Karunk volt oktatója.

Fooled by Randomness

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezésében Zoltán J. Ács, a..

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

Az MKÖ a Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programjaként a 30 év alatti, diplomás, idegen nyelveken beszélő..

Ismerje meg új mesterképzéseinket is !

A PTE Közgazdaságtudományi Kara 2022. október 14-én, pénteken 14 órától tájékoztatót tart a 2023. februári kezdéssel..