Dr. Vörös József akadémiai székfoglalója

2019. szeptember 27. 13:31

2019. szeptember 26-án, csütörtökön tartotta Dr. Vörös József Akadémiai Székfoglalóját a budapesti MTA Székház Felolvasó termében.

A professzor urat a közgazdaság-tudomány terén kifejtett kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréséül választotta a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjává.

Vörös József 1974-ben szerzett közgazdászdiplomát a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, 1993-ban kapott akadémiai doktori címet a Magyar Tudományos Akadémián, melynek 2013-tól tagja. Diplomája megszerzése óta dolgozik karunkon, melynek dékánja volt 1990-93 között. Az egyetem általános rektorhelyettese 2003-07 között, majd a Gazdasági Tanács elnöke 2011-ig. Kutatási területe a termelés és szolgáltatás menedzsment, különös tekintettel a versenyképesség alakulására, a készletgazdálkodásra, és a minőség irányítására. Publikációi jelentek meg az International Journal of Production Economics-ban, a Central European Journal of Operations Research-ben, a European Journal of Operational Research-ben és az International Journal of Management Science-ben. 

Székfoglaló előadásán, mely Az ár és minőség dinamikus kapcsolata címet viselte, az ott megjelentek rendkívül színes, rengeteg példával tarkított, szellemes előadást hallhattak, melyben a professzor úr kitért a készletszintek alakulására és azok problémáira, a minőség dimenzióira, valamint arra is, hogy az üzemeltetési hatékonyság milyen szereppel bír a termelés során. Az előadáson Karunk számos kollégája jelent meg, amely kellően mutatja, hogy mekkora büszkeséggel és örömmel tölt el minket, hogy karunk oktatója ezzel az MTA rendes tagjává vált.

Ezúton is gratulálunk, és további sok sikert kívánunk szakmai pályafutása során!

Kapcsolódó Híreink

Fókuszban a mesterképzés - Nyílt Nap

Mesterképzéses tájékoztatót hirdetünk, 2023. október 13-án 14 órakor, a B323/1-es teremben, amelynek fókuszában a 2024..

Nyílt nap a Pécsiközgázon!

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara Nyílt Napot hirdet! A programon való részvétel előzetes..

Életműdíjat kapott a KTK oktatója

A Magyar Marketing Szövetség életmű díjjal tüntette ki Dr. Törőcsik Máriát, karunk professor emeritáját.

Hatalmas sikerrel zárult az első Pécsiközgáz Bootcamp!

2023-ban első alkalommal rendeztük meg a Pécsiközgáz Bootcamp elnezevezésű középiskolás tábort, amelyre nagy örömünkre a..

Teremátadó a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban

Büszkék vagyunk arra, hogy a pécsi és régióbeli kiemelkedő középiskolákkal szoros partneri együttműködések keretein..

2023. tanév őszi félévére vonatkozó rendkívüli szociális ösztöndíj pályázat

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara ösztöndíj pályázatot hirdet.

A PTE KTK professzorát tüntették ki a nemzeti ünnepen

A Kulturális és Innovációs miniszter nemzeti ünnepünk, augusztus 20. alkalmából Magyar Érdemrend kitüntetést adott át..

Elhunyt Koloszár László

Elhunyt Koloszár László, a PTE ÁJK Jogbölcseleti és Társadalomelméleti Tanszék jogelődjeinek egykori munkatársa.