Kibővül az Alma Mater Ösztöndíj!

2022. május 4. 15:39

A Kar vezetése az Alma Mater Ösztöndíjprogram kibővítéséről döntött.

A megújított ösztöndíjkiírás kihirdetésére 2022. nyár folyamán fog sor kerülni, és az eddigi szabályokhoz képest a következő fontos változásokat fogja tartalmazni:

  • az ösztöndíjprogramra fordítható pénzügyi keret számottevően megemelkedik,
  • az ösztöndíjprogram tanulmányi pillérének célcsoportja jelentősen bővül, az eddigi gyakorlattal szemben (melyben az Alma Mater tanulmányi ösztöndíjat csak nappali tagozatos önköltséges hallgatók kaphatták meg, amely számukra a befizetendő önköltség-térítés mérséklését jelentette), mostantól a tanulmányi ösztöndíjat nappalis állami ösztöndíjas hallgatók is elnyerhetik, esetükben ez ténylegesen kifizetésre kerülő összegként jelentkezik majd,
  • a tanulmányi átlageredmény mellett az ösztöndíj elnyerésének és kifizetésének kritériumaként megjelenik az időarányos kreditteljesítés is, ami azt jelenti, hogy jogosultság csak azon hallgatók számára keletkezik, akik legalább a teljesített félévek száma * 30 kredittel rendelkeznek,
  • számukra a kredit-előrehaladás teljesítése önmagában is megalapoz egy alapösszeget, melyet a jó tanulmányi eredmény tovább fog emelni.

 

Az új kiírás kihirdetése után az első pályázati fordulót 2022 szeptemberében fogjuk lebonyolítani, melynek alapját a jelenleg futó félév végéig a Neptunban rögzített hallgatói teljesítések képezik majd. Ennek érdekében a vizsgaidőszak első hetének végéig költségmentesen biztosítjuk az utólagos tárgyfelvétel lehetőségét vizsgakurzusok (feltételezve, hogy korábban az aláírási feltételek teljesültek), valamint a Konjunktúra és válság, illetve az Üzleti gazdaságtan c. szabadon választható tárgyak esetében (e tárgyak a tárgyfelelős tájékoztatása szerint félévközi számonkérést nem tartalmaznak, és a meglévő tananyagból önálló felkészüléssel, egy vizsgaidőszaki vizsgával teljesíthetők). E két választható tárgyat az angol nyelvű alapképzésen tanuló magyar hallgatók is felvehetik (különösen az angol program első évfolyamos hallgatói figyelmébe ajánljuk a lehetőséget, hiszen az ő jelenlegi mintatantervükben az első két félévre csak 59 kredit jut, így nem teljesül az ösztöndíjhoz kapcsolódó előrehaladási elvárás). Az intézkedéssel az őszi félévben esetlegesen elmaradt fő tárgyak teljesítéseit, valamint a szabadon választható tárgyakon keresztül pluszkreditek megszerzésének lehetőségét szeretnénk megadni. Mindemellett a vizsgaidőszakot 4 nappal, június 10-ig meghosszabbítjuk.

 

Az utólagos tárgyfelvételt a Tanulmányi Osztályra benyújtott kérelemre tudjuk rögzíteni. Kérjük, kérdésével, kérésével forduljon tanulmányi ügyintéző kollégáinkhoz.

 

Alma Mater Ösztöndíj

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát olyan gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések..

Hackathon 2024

Március 20-21. között került megrendezésre a Simonyi Hackathon ötletverseny a Fenntarthatósági Központ és a Hidrogén..

WoP week

Megrendezésre került a WoP Week (World of Practice Week) március 18-22. között, melynek keretében 20 vállalati partner..

ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

Mestersége címere: A.I. A Mesterséges Intelligencia, MI, avagy divatos nevén az AI volt a fő témája a Pécsi..

PTE szimulációs Kupa - verseny felhívás 2024 tavasz

A verseny az EcoSim online szimulációját veszi alapul. A szimuláció során egy virtuális tech vállalatot kell irányítani..

Díszoklevél igénylés

A Pécsi Tudományegyetemen vagy jogelőd intézményeiben 50 éve diplomát szerzett közgazdász végzettségű egykori hallgatók..

BGE Gazdasági Szaknyelvi Vizsga

A jelentkezők középfokú egynyelvű gazdasági szakmai nyelvvizsga A szóbeli, B írásbeli és C komplex típusát választhatják..