Kibővül az Alma Mater Ösztöndíj!

2022. május 4. 15:39

A Kar vezetése az Alma Mater Ösztöndíjprogram kibővítéséről döntött.

A megújított ösztöndíjkiírás kihirdetésére 2022. nyár folyamán fog sor kerülni, és az eddigi szabályokhoz képest a következő fontos változásokat fogja tartalmazni:

  • az ösztöndíjprogramra fordítható pénzügyi keret számottevően megemelkedik,
  • az ösztöndíjprogram tanulmányi pillérének célcsoportja jelentősen bővül, az eddigi gyakorlattal szemben (melyben az Alma Mater tanulmányi ösztöndíjat csak nappali tagozatos önköltséges hallgatók kaphatták meg, amely számukra a befizetendő önköltség-térítés mérséklését jelentette), mostantól a tanulmányi ösztöndíjat nappalis állami ösztöndíjas hallgatók is elnyerhetik, esetükben ez ténylegesen kifizetésre kerülő összegként jelentkezik majd,
  • a tanulmányi átlageredmény mellett az ösztöndíj elnyerésének és kifizetésének kritériumaként megjelenik az időarányos kreditteljesítés is, ami azt jelenti, hogy jogosultság csak azon hallgatók számára keletkezik, akik legalább a teljesített félévek száma * 30 kredittel rendelkeznek,
  • számukra a kredit-előrehaladás teljesítése önmagában is megalapoz egy alapösszeget, melyet a jó tanulmányi eredmény tovább fog emelni.

 

Az új kiírás kihirdetése után az első pályázati fordulót 2022 szeptemberében fogjuk lebonyolítani, melynek alapját a jelenleg futó félév végéig a Neptunban rögzített hallgatói teljesítések képezik majd. Ennek érdekében a vizsgaidőszak első hetének végéig költségmentesen biztosítjuk az utólagos tárgyfelvétel lehetőségét vizsgakurzusok (feltételezve, hogy korábban az aláírási feltételek teljesültek), valamint a Konjunktúra és válság, illetve az Üzleti gazdaságtan c. szabadon választható tárgyak esetében (e tárgyak a tárgyfelelős tájékoztatása szerint félévközi számonkérést nem tartalmaznak, és a meglévő tananyagból önálló felkészüléssel, egy vizsgaidőszaki vizsgával teljesíthetők). E két választható tárgyat az angol nyelvű alapképzésen tanuló magyar hallgatók is felvehetik (különösen az angol program első évfolyamos hallgatói figyelmébe ajánljuk a lehetőséget, hiszen az ő jelenlegi mintatantervükben az első két félévre csak 59 kredit jut, így nem teljesül az ösztöndíjhoz kapcsolódó előrehaladási elvárás). Az intézkedéssel az őszi félévben esetlegesen elmaradt fő tárgyak teljesítéseit, valamint a szabadon választható tárgyakon keresztül pluszkreditek megszerzésének lehetőségét szeretnénk megadni. Mindemellett a vizsgaidőszakot 4 nappal, június 10-ig meghosszabbítjuk.

 

Az utólagos tárgyfelvételt a Tanulmányi Osztályra benyújtott kérelemre tudjuk rögzíteni. Kérjük, kérdésével, kérésével forduljon tanulmányi ügyintéző kollégáinkhoz.

 

Alma Mater Ösztöndíj

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.