Pécsiközgáz Alma Mater Komplex Ösztöndíj Program

Alma Mater tanulmányi kedvezmény

Az AM tanulmányi kedvezmény automatikusan kerül megállapításra, amelyet a Tanulmányi Osztály felé benyújtott igényléssel kell elfogadni. Az AM tanulmányi kedvezményt a hallgatóknak az a 10%-a kaphat, akik a felvételi pontjaikat, illetve a (későbbiekben) előző félévi tanulmányi átlagukat tekintve a legjobb eredményeket érik el a saját szakjukon. Az önköltség díjának tanulmányi kedvezménye legfeljebb 50%.

2022. szeptemberétől nappalis állami ösztöndíjas hallgatók is elnyerhetik, esetükben ez ténylegesen kifizetésre kerülő összegként jelentkezik. A tanulmányi átlageredmény mellett az ösztöndíj elnyerésének és kifizetésének kritériumaként megjelenik az időarányos kreditteljesítés is, ami azt jelenti, hogy jogosultság csak azon hallgatók számára keletkezik, akik legalább a teljesített félévek száma * 30 kredittel rendelkeznek, számukra a kredit-előrehaladás teljesítése önmagában is megalapoz egy alapösszeget, melyet a jó tanulmányi eredmény tovább fog emelni.

 

Alma Mater szociális kedvezmény

Az AM szociális kedvezmény pályázat útján kerül megállapításra. A támogatásokról a kar hallgatókból és oktatókból álló Diákjóléti Bizottsága dönt. A támogatás mértéke az önköltség díjának max. 50%-a. A támogatás egy szemeszterre szól és minden félévben újra pályázható.

 

Egyéb költségtérítési kedvezmény

Egyéb költségtérítéssel kapcsolatos kedvezményt a PTE KTK bármely képzési szintjén, bármely szakán, önköltséges finanszírozási formában résztvevő, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató igényelhet a Dékáni utasításban meghatározott jogcímek keretein belül.

 

További részletek és információ

Bővebb tájékoztatást a támogatásokról a Tanulmányi Osztálytól kaphat a to [at] ktk.pte.hu címen, a 72/501-599/23258, 23159 telefonszámon vagy személyesen (PTE KTK Pécs, Rákóczi u. 80. - 1 emelet).

 

Kapcsolódó dokumentumok

Az Alma Mater Komplex Ösztöndíjprogramról 3-2022. számú dékáni utasítás

Pályázati kiírás - Alma Mater Tanulmányi Kedvezmény 2022/2023 I.

Pályázati kiírás - Alma Mater Szociális Kedvezmény 2022/2023 I.

Pályázati kiírás - Egyéb költségtérítési kedvezmény 2022/2023 I.

Alma Mater Szociális Kedvezmény kitöltési útmutató és pontszámítási rendszer 2022/2023 I.