fbpx Legújabb publikációk a Pécsiközgázon | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Legújabb publikációk a Pécsiközgázon

2020. július 28. 11:36

Az elmúlt időszakban legnagyobb örömünkre több publikáció is napvilágot látott oktatóink tollából.

Megjelent Fűrész Diána Ivett és Rappai Gábor közös cikke: Information Leakage on the Football Transfer Market címmel a European Sport Management Quarterly című Q1-es lapban. A tanulmány az első, magyarországi szerző által írt, nemzetközi (SJR) Q1-es lapban megjelent, sportgazdasági tárgyú írás.

A tanulmány azt vizsgálja, hogy a jól ismert európai labdarúgó-klubok részvény árfolyamában felfedezhetők-e rendellenes megtérülések mielőtt egy-egy játékos átigazolását bejelentenék. 

Elérhető: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/16184742.2020.1797847

Emellett örömmel osztjuk meg a hírt, miszerint Kuráth Gabriellának és Sipos Norbertnek tanulmánya jelent meg az Education and Training (ISSN:0040-0912), Scopus jegyzett - nemzetközi Q1-es besorolású, 62-es H-indexű folyóiratban "Competencies and success measured by net income among Hungarian HE graduates" címmel. 

A tanulmány többek között a magyar felsőoktatás fontosságát és lehetőségeit vizsgálja a felsőfokú hallgatók nyelvtudásának fejlesztésében. Ami az elmúlt két évtizedben új kihívásokat tartogat a teljes felsőoktatási rendszer számára.

Valamint megjelent Gyimesi András PhD hallgatónk Q1-es publikációja is League Ranking Mobility Affects Attendance: Evidence From European Soccer Leagues címmel. 

A tanulmány a sportgazdaságtan területének fontos kérdését vizsgálja, mely szerint egy kiszámíthatatlanabb, változékonyabb kimenetelű bajnoság több nézőt vonz. Ezt az állítást sikerült statisztikai módszerekkel igazolni 19 Európai labdarúgó liga adatai alapján. 

A publikációkhoz ezúton is gratulálunk és további sok sikert kívánunk munkatársainknak szakmai pályafutásuk során!

Kapcsolódó Híreink

TehetségPont Workshopok a Pécsiközgázon!

Hagyományainknak megfelelően idén is folytatódik a TehetségPont által szervezett workshop sorozat. Az tanév első felében a workshopok célcsoportját..

Logisztikai Csapatbajnokság 2021 jelentkezés

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár 8. alkalommal szervezi meg az 1 200 000 Ft összdíjazású Országos Logisztikai Csapatbajnokságot.

„A PTE UTAZÓ NAGYKÖVETE ONLINE EDITION” TÁMOGATÁSI PROGRAM

A PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatósága a PTE Szenátus által 2016 novemberében elfogadott Nemzetköziesítési Program keretében 2020 őszi..

Beköltözött a jövő a Pécsiközgázra!

Karunk fontos mérföldkőhöz érkezett: idén ünnepeljük a képzés elindulásának 50. évfordulóját, melynek keretében a tegnapi napon az itt fejlesztett..