Nemzetközi sikerek a KTK-n

2019. május 30. 10:15

Az elmúlt időszakban a Közgazdaságtudományi Karon nemzetközi szempontból is több kiemelkedő esemény történt. Ezekből gyűjtöttünk össze három kiemelkedő jelentőséggel bírót!

A kutatások területén Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskolánk kutatási portfóliója bővült egy rangos Európai Uniós finanszírozású projekttel. A négy éves időtartamú Horizont 2020-as projekt közös doktori képzést és kutatásokat valósít meg az intelligens szakosodás témájában. A konzorciumi partnerek Európa vezető intézményei a regionális innováció, vállalkozás és fejlesztés területén: London School of Economics, Bocconi University, Utrecht University, University of Stavanger, Bécsi Egyetem, University of Valencia, valamint a Regionális Innováció- és Vállalkozáskutató Központ (RIERC) bázisán a PTE KTK Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskolája.

Továbbá karunkon immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Oktatási Hét április 15-18 között. A rendezvény ideje alatt a világ minden tájáról érkeztek vendégoktatók, amely kiváló lehetőséget biztosított a résztvevőknek, valamint karunk oktatóinak és hallgatóinak, hogy fejlődjenek és kapcsolatot építsenek. Ebben az évben Karunk 18 vendéget fogadott 12 országból - köztük Albániából, Kanadából, Finnországból, Malajziából és az Egyesült Államokból. A 2019-es Nemzetközi Oktatási Hét fókuszában az innovatív oktatási módszerek és azok használata állt, mindezt pedig élesben tették próbára a Pécsiközgáz hallgatóival. Kanadai kollégánk az oktatók egy szűkebb körének tartott oktatásmódszertani szemináriumot „Team-based learning” témakörben. A külföldi vendégelőadóknak természetesen arra is volt lehetőségük, hogy mélyebb betekintést nyerjenek a magyar kultúrába - a gálavacsora során például a magyar ételekkel ismerkedhettek, de lehetőségük volt belekóstolni a magyar nyelv tanulásába és a húsvéti hagyományos egyházi énekekbe is. Az idei év nagyszerű tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendezvény kitűnő alkalmat biztosít a szakmai hálózatépítéshez, így már most készülünk a jövő évi, 2020 áprilisában megrendezésre kerülő hatodik Nemzetközi Oktatási Hétre. 

Mindezek mellett Karunk külföldi hallgatói is sikereket értek el az 2019. április 16-án megrendezett L’Oréal Brandstorm világverseny regionális (cseh, magyar, szlovák) döntőjében, Pozsonyban. A Pécsiközgáz Applied Management MSc-s hallgatói, Weirong Mo, Linda Peter, Tshephisho Pelwane Selatole által alkotott csapat első helyezést ért el. Projektjük fókuszában egy olyan koncepció kifejlesztése állt, amely a jövő bőrápolási élményét nyújtja az egészségtudatos fogyasztók számára. Felkészítő tanáruk Lányi Beatrix, a Marketing és Turizmus Intézet munkatársa volt. 2019. május 23-án került sor a Párizsban megrendezett világdöntőre, ahol a csapat képviselte egyetemünket, Magyarországot és az egész régiót!

Kapcsolódó Híreink

Mesterdiploma akár 1 év alatt?

Lendületben vagy. Épphogy végeztél, vagy a szakdolgozatírás rejtelmes világában bolyongsz. Érthető, hogy most inkább a..

Alma Mater Ösztöndíj - pályázati kiírás

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése a 2022/2023-as tanév őszi félévére is meghirdeti Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj..

MTA Vendégkutatói Program - pályázati felhívás

A Magyar Tudományos Akadémia ebben az évben is meghirdeti a 2023. évre vonatkozó Vendégkutatói Program pályázatot.

Elhunyt Dr. Fojtik János

Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt Dr. Fojtik János címzetes docens, karunk volt oktatója.

Elhunyt Dr. Csébfalvi György

Elhunyt Dr. Csébfalvi György egyetemi magántanár, Karunk volt oktatója.

Fooled by Randomness

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezésében Zoltán J. Ács, a..

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

Az MKÖ a Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programjaként a 30 év alatti, diplomás, idegen nyelveken beszélő..

Ismerje meg új mesterképzéseinket is !

A PTE Közgazdaságtudományi Kara 2022. október 14-én, pénteken 14 órától tájékoztatót tart a 2023. februári kezdéssel..