fbpx Új dékán a Közgazdaságtudományi Kar élén! | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Új dékán a Közgazdaságtudományi Kar élén!

2022. július 7. 08:21

2022. július 1-jétől új dékán vezeti a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karát Dr. Takács András egyetemi tanár személyében. 

Visszatekintve, sikeres dupla dékáni ciklust tudhat maga mögött a Kar. Dr. Schepp Zoltán 7 év után köszönt le posztjáról június 30-án a “Pécsiközgáz” hagyományos évzáró ünnepségén. Dékáni vezetői megbízatása alatt jelentős fejlődést és kimagasló eredményeket ért el a Kar szinte minden területen. Az országban másodikként szerzett 2019-ben EFMD nemzetközi akkreditációt az angol nyelvű Gazdálkodási és menedzsment szak, amivel felkerült a képzés a nemzetközi felsőoktatás térképére. Fontos megemlíteni a nemrégiben átadott MTA kiváló kutatóhely címet is, ami a Kar kutatói munkájának igen rangos elismerése. A szakmai munka mellett ebben az időszakban újult meg teljesen a Kar Rákóczi úti épülete, amely magában foglalta a korszerű épület- és oktatástechnológiai kiépítését is. A hosszú dékáni ciklusban több kihívással is szembe kellett néznie a vezetésnek: a pandémia okozta helyzet gyors megoldása, az utóhatások minimalizálása is a jó munkát dicsérik, ahogy a felkészülés a modellváltásra és az átmenet zökkenőmentes lebonyolítása is. Piaci szemléletű, stabil hátterű és kiváló oktatói gárdával rendelkező intézményt hagyott utódjára a leköszönő dékán, aki 2022. szeptemberétől immár egyetemi szinten rektorhelyettesként folytatja munkáját. 

Dr. Takács András korábban oktatási dékánhelyettesként vette ki részét a vezetői feladatokból, így személyében tapasztalt, az intézményvezetési feladatokat átlátó új dékánt kapott a Közgazdaságtudományi Kar. Stratégiájában kiemelt helyet foglal el a korábbi örökség továbbvitele, de komoly hangsúllyal jelenik meg a hatékony megoldások és gyakorlatok kidolgozása az új kihívásokra, valamint víziójának kiemelt eleme a regionalitás. A most kezdődő dékáni ciklust alapvetően meghatározza, hogy 2021-től már alapítványi fenntartású intézmény részeként működik tovább a Közgazdaságtudományi Kar, illetve emellett számos gazdasági környezetből fakadó bizonytalanság jelentkezik (pl.: infláció növekedése) ezért az új dékán számít a megváltozott körülmények miatt az új kihívásokra. 

Az ország egyik legkiválóbb gazdaságtudományi felsőoktatási intézményének vezetőjeként missziója a kiváló, megoldás-orientált, felelős gazdasági szakemberek képzése a helyi és a tágabb környezet fenntartható fejlődésének előmozdítására. Mindezt a modellváltással összehangban, a kuratórium által meghatározott indikátorok mentén kívánja megvalósítani.  

A jelen dékáni ciklust megelőző időszakban a Kar elérte mennyiségi kapacitásának határait, ezért további mennyiségi növekedés nem lesz cél, inkább az egyetem kuratóriumának törekvéseihez is igazodva a minőségi, kiválósági szempontok kerülnek majd előtérbe. A következő periódusra kitűzött alapvető feladat az oktatói állomány fejlesztése, a tudományos kiválóság további növelése, a hallgatói állomány minőségének javítása, a nemzetközi programok fejlesztése, valamint a vállalati és alumni kapcsolatok erősítése. 

Dr. Takács András jelen megbízatása a 2022 és 2026 közötti időszakra szól. A dékánváltásról készült videó az alábbi linken tekinthető meg. 

Kapcsolódó Híreink

Pótfelvételi a doktori iskolákban 2022

Karunk doktori iskolái pótfelvételit hirdetnek.

Ponthatárok 2022. - normál felvételi eljárás

Kedves Felvételiző, reméljük pontjaid alapján bejutottál a megpályázott képzésünkre és szeptemberben téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campusán.

Új dékán a Közgazdaságtudományi Kar élén!

2022. július 1-jétől új dékán vezeti a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karát Dr. Takács András egyetemi tanár személyében.

Kiváló Kutatóhely lett a Közgazdaságtudományi Kar

MTA Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a PTE-KTK.