fbpx 50 éves a pécsi közgazdász képzés | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

50 éves a pécsi közgazdász képzés

Az 50 éves jubileum programja a jelenlegi helyzetre való tekintettel változott! Kérjük, folyamatosan kövesse figyelemmel cikkünket, azt ugyanis folyamatosan frissítjük. 

 

A pécsi, egyúttal a vidéki egyetemi szintű hazai közgazdászképzés indulásának 50. évfordulója az idei esztendő kiemelkedő eseménye a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar számára, amelyről ünnepélyes keretek között kívánunk megemlékezni.

 

A jubileumi év keretében számos rendezvényt, programot szervezünk, mint:

 

Tudományos konferencia - Változás, újratervezés és fejlődés

Az üzleti, egyetemi és szabályozói szerepek változó lehetőségei a globális változásokhoz történő alkalmazkodásban

2020. november 5-6. (csütörtök-péntek)

Az utóbbi évtized több olyan globális tendenciát tett láthatóvá a klímaváltozástól a digitalizáción át a kifeszített ellátási láncok sérülékenységéig, amelyek különböző kérdéseket vetnek fel mind az üzleti élet, a felsőoktatás és a szabályozók, döntéshozók szempontjából. Különösen fontos kérdés, hogy a periférikus térségeket hogyan érintik ezek a változások, hogyan tudnak szembenézni azokkal és végső soron miként tudnak versenyképesebbé válni ebben a változó környezetben.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara alapításának 50 éves évfordulója alkalmából tudományos konferenciát rendez e kérdések szélesebb körű megvitatása céljából, melyre magyar és angol nyelvű előadásokkal lehet jelentkezni.

További információk.

 

Hackathon

2020. szeptember 24. (csütörtök)

A rendezvény online formában kerül megrendezésre. További információk. 

 

TEDx PTE előadások

2020. szeptember 25. (péntek)

A TEDxPTE előadásokon 5 inspiráló előadást hallgathatnak meg a résztvevők. „Mi a TEDx? A TEDx program a licensz alapú, önálló helyi szervezésben megvalósuló TED-szellemiségű eseményeket fogja össze világszerte. Erre utal az „x” a TED mellett. A TEDx programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) szellemében közösségek, szervezetek vagy egyének stimuláló, gondolatébresztő, és aktívan kommunikáló közeget hozzanak létre a helyi közönség személyes, tevékeny részvételével.”

A rendezvényt későbbi időpontra halasztottuk. Az új időpontról a későbbiekben adunk tájékoztatást. 

 

Alumni találkozók

2020. szeptember 26. (szombat)

Találkozni öröm. Emléket idézni, bejárni a régi tereket, együtt lenni régen látott barátokkal felbecsülhetetlen ajándék. Éppen ezért a pécsi közgazdász képzés fél évszázados jubileuma alkalmából alumni találkozókat szervezünk kerek évfordulós végzettjeink számára, mely során bejárhatják a régen látott termeket és felidézhetik az egyetemista éveiket.

A rendezvényt későbbi időpontra halasztottuk. Az új időpontról a későbbiekben adunk tájékoztatást. 

 

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk, a programok részleteit a későbbiekben tesszük közzé.

 

Célunk, hogy a rendezvénysorozat keretén belül megünnepeljük a pécsi közgazdászképzés indulásának 50. évfordulóját és bemutassuk Karunkon folyó oktatási és tudományos tevékenységet, mindezek színvonalának emelését célzó, már megvalósult nagy fontosságú szervezeti és infrastrukturális fejlesztéseket, illetve a nemzetközi standardoknak való megfelelését.

Jelenlegi és volt hallgatóinkat, oktatóinkat és munkatársainkat is várjuk és visszavárjuk a meghirdetett eseményekre, egy közös nosztalgiázásra, emlékezésre.

 

Az Önök évfolyama is találkozót szervez?

Kérjük, adja tudtunkra a találkozó részleteit, hogy a jubileumhoz mérten, ünnepélyesen vendégül tudjuk látni Önöket!

 

Kérdés esetén kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolat a kapcsolat [at] ktk.pte.hu email címen.