fbpx Workshopok | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Workshopok

A Tehetségpont ingyenes foglalkozásai nem csak a Pécsiközgáz, hanem a PTE hallgatóinak is szólnak, melyek során a résztvevők fejleszthetitek a hatékonyságukat, gyakorlati ismeretüket, ami kulcstényező a munka világában való jobb boldoguláshoz.

Érdemes figyelni a kari eseménynaptárt és minél több eseményre ellátogatni!

A Tehetségpont eseményei >

 

Többek közt az alábbi témákban valósultak meg eddig workshopok:

 

Galambosné Dr. Tiszberger Mónika - Időgazdálkodás    

A saját időfelhasználásunk jobb megismeréséhez és hatékonyabbá tételéhez szeretnénk ötleteket, technikákat bemutatni.

 

Árva Réka, Szabó Dorottya Anna – Pályázzunk, de mire és hogyan?

A workshopot elsősorban első- és másodéves hallgatóknak ajánljuk. Bemutatjuk a Karon elérhető ösztöndíjakat, hallgatói szemszögből nyújtunk segítséget, hogy milyen teljesítményekkel milyen pályázatokat érdemes benyújtani.

 

Dr. Mátyás Judit - Nyelvvizsgák, nyelvi követelmények a diploma-szerzés tekintetében - Nyelvvizsgahely Karunkon. Hagen, német nyelvű kettős diplomaprogram"

Karunkon a diplomaszerzés nyelvi vonatkozású feltételeivel sok hallgató nincs tisztában, ezért ennek ismertetése minden félévben szükséges. Gyakori probléma, hogy a hallgatók nem tudják, hogy a záróvizsgára jelentkezéshez sikeres nyelvvizsga (turizmusos hallgatóink számára nyelvvizsgák), vagy a Karunkon meghirdetett két féléves szakmai nyelvi kurzus teljesítése az előírás, ezért nagyon fontos, hogy hallgatóink pontosan legyenek informálva a tanulmányaik befejezéséhez szükséges nyelvi követelményekről. Karunkon 2001. óta működik sikerrel a német nyelvű hageni kettős diplomaprogram, mely keretében a hallgatók magyar vagy angol nyelvű tanulmányaikkal párhuzamosan szerezhetnek nemzetközi, német nyelvű teljes értékű diplomát. A hageni diploma megszerzése a magyar jogszabályok értelmében általános felsőfokú nyelvvizsgát is jelent, amivel kiváltható a kari diplomához szükséges szakmai komplex középfokú nyelvvizsga.

 

Krabatné Fehér Zsófia – Hogyan igazodjunk el az egyetemi útvesztőben?

Nem igazodsz el a különböző feladatok közt? Nem tudod, hogy az aktuális problémáddal kihez fordulj? Információra lenne szükséged, de nem tudod hogyan juss hozz? Gyere el a workshopra, segítünk eligazodni az egyetem útvesztőiben!

 

Dr. Rideg András – Légy a magad ura, milyen egy modern vállalkozás?

Az előadás célja bemutatni a vállalkozóvá válás folyamatát, feltételrendszerét, sikertényezőit. Ezt követően az induló vállalatok sikerének szektorális sajátosságairól esik szó. Az előadás lényeges jellemzője az, hogy a – napjainkban oly divatos – start-up-ok mellett a hagyományos ágazatok klasszikus vállalatai is előkerülnek. A szemléltetés különböző elméletek és modellek helyett döntően példák és esettanulmányok segítségével történik. Az előadás olyan hallgatóknak ajánlható, akik vállalatalapításon gondolkodnak, üzleti ötlet(ek)et dédelgetnek vagy a családjuk tulajdonában lévő vállalatban töltenek be egyre jelentősebb pozíciót.

 

Dobos Tamás – Karrierutak egyetem alatt

Lassan végzel az egyetemmel és minden álláshirdetésben, ami tetszik azt látod, hogy 2-3 év tapasztalat szükséges? Most kezdted a képzést és szeretnél az egyetemi éveid alatt munkatapasztalatot gyűjteni, de nem tudod, hogyan csináld? Gyere el a november 20-i tréningre és elmondom hogyan csináltam én, és hogy mit várnak a HR-es kollégák egy frissdiplomástól!
 

Dr. Mátyás Judit – Tanulás-stratégiák, tanulásmódszertan    

A tanulásmódszertani workshop témája a főbb tanulási problémák körbejárása, közös megbeszélése, a lehetőségek, ötletek megosztása a következő tanulási problémákra koncentráltan: motiváció, időbeosztás, koncentráció, félelem és stressz kezelése, lényegfelismerés, információfeldolgozás, vizsgázás, önkontroll. A workshop-on bemutatásra kerülnek a St.Galleni Tudományegyetem (Svájc) Gazdaságpedagógiai Intézetében a tanulási problémák felismerésére kidolgozott és módszertani tanácsokat, stratégiai javaslatokat tartalmazó tesztkérdések, valamint tankönyvek is.
 

We also have workshops in english, for example:

Dr. Sipos Norbert – Introduction to Faculty Life

It is hard to get familiar with a new structure and culture. This workshop helps the students to understand the similarities and differences, plus to have a deeper look at the functions, habits, and expectations. Beyond the general questions regarding how to approach a topic, how to ask for help from a professor, and how to behave with your fellow classmates, it is also important to receive information about Faculty resources. These available possibilities are free of charge and stimulating the teamwork and other types of cooperation.