fbpx Workshopok | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Workshopok

A Tehetségpont ingyenes foglalkozásai nem csak a Pécsiközgáz, hanem a PTE hallgatóinak is szólnak, melyek során a résztvevők fejleszthetitek a hatékonyságukat, gyakorlati ismeretüket, ami kulcstényező a munka világában való jobb boldoguláshoz.

Érdemes figyelni a kari eseménynaptárt és minél több eseményre ellátogatni!

 

A kar oktatói 2018 őszi félévében az alábbi témákban tartottak workshopot

 

Dr. Mátyás Judit - Nyelvvizsgák, nyelvi követelmények a diploma-szerzés tekintetében - Nyelvvizsgahely Karunkon. Hagen, német nyelvű kettős diplomaprogram"    

Karunkon a diplomaszerzés nyelvi vonatkozású feltételeivel sok hallgató nincs tisztában, ezért ennek ismertetése minden félévben szükséges. Gyakori probléma, hogy a hallgatók nem tudják, hogy a záróvizsgára jelentkezéshez sikeres nyelvvizsga (turizmusos hallgatóink számára nyelvvizsgák), vagy a Karunkon meghirdetett két féléves szakmai nyelvi kurzus teljesítése az előírás, ezért nagyon fontos, hogy hallgatóink pontosan legyenek informálva a tanulmányaik befejezéséhez szükséges nyelvi követelményekről. Karunkon 2001. óta működik sikerrel a német nyelvű hageni kettős diplomaprogram, mely keretében a hallgatók magyar vagy angol nyelvű tanulmányaikkal párhuzamosan szerezhetnek nemzetközi, német nyelvű teljes értékű diplomát. A hageni diploma megszerzése a magyar jogszabályok értelmében általános felsőfokú nyelvvizsgát is jelent, amivel kiváltható a kari diplomához szükséges szakmai komplex középfokú nyelvvizsga. 

 

Dr. Sipos Norbert - Szakdolgozat/TDK szerkesztési tippek  

Profi vagy Wordben? Tudod mi az élő tartalomjegyzék? Élő táblázatjegyzék? Szövegközi hivatkozások? Amennyiben a válasz NEM, akkor mindenképpen itt a helyed. Ha úgy gondolod, hogy profi vagy, akkor is érdemes röviden áttekinteni azokat a lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően perceket nyerhetsz egy-egy beadandó és órákat/napokat a szakdolgozat megírásakor, valamint heteket/hónapokat a munkahelyeden.

 

Dr. Raffay Zoltán - Pénzügyek menedzselése    

Az ember gyakran érzi úgy, hogy nem tud kijönni a pénzéből. Apró kis lépésekkel lehetséges megtakarítani, vagy jobban kezelni pénzügyeinket. A workshop erre ad gyakorlati tanácsokat

 

Dr. Mátyás Judit - Tanulásmódszertan    

A tanulásmódszertani workshop témája a főbb tanulási problémák körbejárása, közös megbeszélése, a lehetőségek, ötletek megosztása a következő tanulási problémákra koncentráltan: motiváció, időbeosztás, koncentráció, félelem és stressz kezelése,  lényegfelismerés, információfeldolgozás, vizsgázás, önkontroll. A workshop-on bemutatásra kerülnek a St.Galleni Tudományegyetem (Svájc) Gazdaságpedagógiai Intézetében a tanulási problémák felismerésére kidolgozott és módszertani tanácsokat, stratégiai javaslatokat tartalmazó tesztkérdések, valamint tankönyvek is.

 

Dr. Rideg András - PécsiKözgáz karrier utak    

A workshop célja bemutatni a PécsiKözgázon frissen végzett hallgatók különböző tipikus korai karrierútjait, valamint az egyes eltérő irányok specifikus jellemzőit, kihívásait. Általános csoportosítások és konkrét példák segítségével adunk gyakorlatias jó tanácsokat arra, hogy hogyan lehet felkészülni a várható nehézségekre, milyen hibákat lehet elkövetni és milyen jó gyakorlatokat érdemes folytatni az egyéni karrier tervezése, építése során. A workshop elsősorban az 1-3. féléves hallgatók számára ajánlható, de minden érdeklődőt szeretett várunk.

 

Dr. Raffay Zoltán - Innovatív nyelvtanulási módszerek  

A hagyományos nyelvtanulási módszerek mellett érdemes átgondolni, milyen új módon lehet egy nyelvet elsajátítani, hogyan lehet kihasználni akár néhány percet is arra, hogy nyelvtudásunkat erősítsük. A workshopon hasznos gyakorlati tanácsok, ötletek hangzanak el ezzel kapcsolatban.

 

Gyarmatiné Dr. Bányai Edit - Stresszkezelés   

Stresszkezelés workshopunk célja, hogy a hallgatóink: beazonosítsák legjellemzőbb stresszforrásaikat, helyzeteiket, felismerjék a stressz tüneteit, ismerjék meg stressztűrő képességük fokozásának lehetőségeit, megismerjék a stresszkezelés formáit és eszközeit.

 

Galambosné Dr. Tiszberger Mónika - Időgazdálkodás    

A saját időfelhasználásunk jobb megismeréséhez és hatékonyabbá tételéhez szeretnénk ötleteket, technikákat bemutatni.

 

Dr. Ásványi Zsófia- Hargitai Ildikó - Felkészülés a munka világára    

A munkaerőpiacon nem csak az a fontos, hogy szakmailag mire vagyunk alkalmasak és milyen tárgyi tudásunk van, hanem az is, hogy milyen az önéletrajzunk, és mennyire vagyunk felkészültek az állásinterjún. Rendelkezünk-e az alapvető munkajogi ismeretekkel. A workshop célja: mindezekre  felkészíteni hallgatóinkat .

 

Hargitai Ildikó - GPOP tréning    

A GPOP személyiségprofil hatékony eszköze a személyiségünk megértésének.Ha ismerjük a személyiségünk jellemzőit, akkor jobban megértjük a cselekedeteinket, érzéseinket, kapcsolatainkat. A workshop célja az eszköz megismertetése hallgatóinkkal.

 

Dr. Rácz-Putzer Petra - PrezizTED    

Napjainkban annyi helyen kell különböző típusú prezentációt tartanunk, hogy az alapokkal többnyire már mindenki tisztában van. Aki látott már TED előadást biztosan tudja, hogy nagy különbség van egy jó és egy emlékezetes prezi között. A  workshop Chris Anderson: Így készülnek a TED-előadások című könyvére alapozva mutat be néhány trükköt haladó és középhaladó prezentálóknak.