Megéri angol nyelvű mesterdiplomát szerezni itthon?

Versenyképes képzést nyújtani csak folyamatos megújulással, a nemzetközi folyamatok figyelésével és innovatív szemlélettel lehet. A minőségi szolgáltatást nyújtó intézmények számára kiemelten fontos, a nemzetközi képzések kialakítása és azok állandó fejlesztése, hogy olyan tudást nyújtsanak, olyan képességeket fejlesszenek, amit a hallgatók bárhol hasznosíthatnak. A Pécsiközgázon a tavalyi évben újultak meg mesterképzések, idén pedig már nemzetközi megmérettetésen is részt veszünk. 

Angol nyelvű Msc = nemzetközi szintű képzés 

Angol nyelven szerezni mesterdiplomát rengeteg előnnyel jár. Az angol nyelvű programok nemzetközi környezetben zajlanak, a külföldi hallgatók jelenléte, a multikulturális környezet nyitottságot, széles látókört és nem utolsó sorban biztos nyelvtudást ad a magyar hallgatóknak. Így e képzések természetesen a karriercélokat is kiszélesíthetik: az itt szerzett diploma belépő lehet a hazai nemzetközi szintű cégekhez ugyanúgy, mint a külföldi vállalatokhoz.  

A képzések hallgatói számára kiváló tapasztalatszerzési lehetőséget nyújtanak a kettősdiploma programok, amelyekkel nívós európai egyetemek diplomáját tudják megszerezni a magyar oklevél mellé a jól teljesítők. A mobilitással járó kettősdiploma programokkal tovább szélesedhet a hallgatók látóköre, tudásbázisa - és kalandnak sem utolsó egy-két félév egy külföldi egyetemen. 

Válj kiváló vezetővé - angolul!

A magyar intézmények közül kiemelhető a Pécsiközgáz, ahol az elérhető két angol nyelvű mesterképzés közül a Management and Leadership program érett meg arra, hogy idén elinduljon az EFMD programakkreditáció útján és várhatóan sikerrel vegye a nemzetközi szintű kihívásokat. Akik most felvételiznek erre a képzésre már nemzetközileg elismert és hasznosítható diplomával távozhatnak. De ennél többel is gazdagodhatnak: a diploma mellé három speciális szaktudásról szóló Tanúsítvány is megszerezhető a választott tárgyak függvényében: a Körforgásos gazdálkodás (Certificate in Circular economics), Stratégiai emberi erőforrás menedzsment (Certificate in Strategic HRM) és az Adatalapú döntéshozatal (Certificate in Data analytics).  

 

Fókuszban a gyakorlat: új típusú mesterképzések 

A fent említett képzésen kívül a számos mesterképzést is kínálnak a magyar egyetemek angol és magyar nyelven is különböző fókusszal, specialitásokkal. A Pécsiközgáz képzéseiről azért érdemes tájékozódni, mert minden mesterképzésükön megtörtént a frissítés és a tantervek korszerűsítése, így mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló területet, amelyben fejlődni szeretne. Mind az angol nyelvű Vállalkozásfejlesztés, az angol és magyar nyelvű Vezetés és szervezés, illetve a magyar nyelvű Marketing és Pénzügy mesterképzésekre igaz, hogy gyakorlati szakemberekkel és cégekkel szoros együttműködésben folyik az oktatás, és az órákon valós vállalati problémákkal foglalkoznak a hallgatók. 

A képzésekre legkönnyebben gazdasági alapdiplomával lehet bejutni, de nyitott a jelentkezés más szakma képviselőinek is. Erre lehet megoldás a kreditelismerési eljárás, amellyel a már tanult gazdasági és társadalomtudományi tárgyak elismerése, illetve pótlása mellett nyílik lehetőség a képzések megkezdésére. 

Elvégeznéd egy év alatt? 

A tavalyi év újítása volt, hogy több intézmény hirdetett rövidíthető, akár 1 év alatt is elvégezhető mesterképzéseket, ezzel is segítve a mielőbbi munkavállalást, illetve a munkavégzés melletti tanulást. A Pécsiközgáz nappali tagozatos mesterképzései esetében - aki vállalja a többletmunkát -, annak lehetősége van 2 félév alatt elvégezni a 4 félév tárgyait, akik munka mellett vállalják a nappali képzést, őket a rugalmas kreditelismerési eljárás segíti azzal, hogy elismertetheti a releváns munkatapasztalatát, illetve a munkahelyi képzéseket. Ezek az új típusú, rövidíthető mesterképzések jól vizsgáztak a 2022/23-as tanévben. 

 

A Pécsiközgáz 2024 februárjától induló mesterképzéseire 2023. november 15-ig lehet jelentkezni részletek az alábbi oldalon.