Az első omnichannel nap – ahogy én láttam

2022. május 26. 00:11

Már amikor kitaláltuk, hogy szervezni kellene egy szakmai napot, akkor tudtam, hogy minden percét élvezni fogom és nagyon bíztam benne, hogy mások is így lesznek ezzel.

Akkor persze azt még nem tudhattam, hogy kis csapatunkon kívül hányan lesznek még kíváncsiak az előadásokra, hány kutatót, szakembert vonz majd ez a téma.


A téma, ami rendkívül aktuális és igazi kihívásokkal teli mind az akadémia, mind a gyakorlat oldaláról tekintve.


Célunk a rendezvénnyel az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a kutatási eredményeinkre, rátaláljunk azokra a kutatókra, kutatócsoportokra, akik hasonló területen tevékenykednek és hogy megmutassuk a lehetőségeket a vállalati partnereinknek is.
Azt gondoltuk, hogy a saját kutatási eredmények bemutatása mellett fontos, hogy külföldi előadókat is meghívjunk.

Óriási elismerés, hogy a terület egyik (ha nem a) legelismertebb kutatója, Carlos Flavián professzor is elfogadta meghívásunkat, sőt előadásával hozzájárult annak sikeréhez. Hasonló megtiszteltetés volt számunkra, hogy Udo Wagner professzor is eljött újra Pécsre, hogy bemutassa az elmúlt időszakban megjelent cikkekben foglalt kutatási eredményeket. A nap egyik fénypontjaként kutatótársaink prezentálták a legfrissebb kutatási eredményeinket, amelyek az omnichannel vásárlók profitabilitását vizsgálták.

 


Mindezt úgy, hogy közben a vállalati partnerek is jelen voltak, hozzászóltak, azt gondolom, hogy kijelenthetjük, érdemben inspirálódtak a hallottak alapján. Fontos momentum volt ez a nap során azért is, mert délután inkább a gyakorlati problémákra irányítottuk a figyelmet, a dunnhumby és az IPSOS előadását követően bemutattuk azokat a szegmentációs eredményeket, amelyek segíthetnek a vállalatoknak is a célcsoportok meghatározásában.

Tekintettel a témára, a rendezvényt hibrid formában szerveztük, vagyis személyesen és online is lehetett csatlakozni, nyilván a teremben ülők talán egy kicsit könnyebben vettek részt a beszélgetésekben, de hála a profi szervezésnek, az online jelenlevők is könnyedén bekapcsolódhattak a kialakult diskurzusokba.
A visszajelzések alapján sikerült olyan szakmai rendezvényt szerveznünk, amely elérte a kitűzött célokat és reményeink szerint mind a 63 résztvevőnek tudott valami olyat adni, amit a munkája során a későbbiekben hasznosíthat majd.
Köszönet ezért a résztvevőknek, az előadóknak, a szervezőknek és persze kutatótársainknak a szuper eseményért!

 

Dr. Szűcs Krisztián

Pécs, 2022. május 13.