fbpx A Pécsiközgázon számíthatsz ránk, tartjuk az ígéreteinket! | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

A Pécsiközgázon számíthatsz ránk, tartjuk az ígéreteinket!

2020. június 4. 14:41

Fontos, hogy a jelenlegi helyzetben biztos és stabil alapot adjunk a hallgatóinknak az egyetemi tanulmányaikhoz.

És azt is tudjuk, hogy Nektek, felvételizőknek ez ugyanolyan fontos, hogy biztosak lehessetek abban, nálunk akkor is jó helyen vagytok, ha a digitális oktatás égisze alatt folytatódna szeptemberben az oktatás. 

Éppen azért, hogy mi magunk is fejlődjünk, folyamatosan monitorozzuk a tevékenységeink. A Pécsiközgáz Hallgatói Önkormányzata két felmérést is végzett hallgatóink körében a digitális oktatásra való átállás után. Egyet a szorgalmi időszakban, egyet pedig a vizsgaidőszak közepén. Reméltük, hogy sikerült a lehető leggyorsabban és leginkább zökkenőmentesen átállni és a rendelkezésre álló rövid idő alatt, és szerencsére a kitöltések alapján megmutatkozott, hogy sikerült kidolgozni egy hatékony és mindemellett jól működő rendszert. A jelenlegi helyzetben a kar hallgatói és oktatói egy teljesen más vizsgaidőszakot és szorgalmi időszakot élnek meg, azonban szerencsére kiderült, hogy hallgatóink nagy része elégedett volt a vizsgáztató rendszerrel és az oktatással egyaránt. Persze itt is voltak problémák és fennakadások, de nagy előnye volt az online oktatásnak és vizsgázásnak a kényelem, a kevesebb stressz, a rugalmasság és az időhatékonyság. A hallgatók 93%-a volt elégedett az oktatókkal, és ismét megnyilvánult az az összetartás, ami minket jellemez, hiszen mindkét oldalról folyamatosan támogattuk egymást az átállásban. Úgy gondoljuk, ez az eredmény pedig hűen tükrözi dr. Schepp Zoltán dékán úr szavait: 

 

"Számunkra kiemelten fontos, hogy hallgatóink biztonságban érezzék magukat, és tudják, tartjuk az ígéreteinket, amikor azt mondjuk, az oktatás a digitális átállás során is magas színvonalú maradt, oktatóink pedig rugalmasan, gyorsan reagálnak a felmerülő problémákra." 

 

Mindemellett az élet nem állt meg Karunkon, hiszen a szaknapok, szakmai előadások ugyanolyan elánnal folytatódtak a félév során is, ahogy azt hallgatóink a korábbi években megszokhatták. Nem csak a tehetségpont workshopjain vehettek részt, hanem meghívott előadók is ugyanúgy színesítették a tanórákat és nyújtottak biztos alapot a szakmai fejlődéshez. 

Kíváncsi vagy, hogy élték meg hallgatóink a digitális oktatást? Akkor nézd meg Ádám és Bogi videóját, akik végzősként már igazán belelátnak a Pécsiközgázosok mindennapjaiba:

 

Nem csak hallgatóinkat, hanem felvételizőinket is szeretnénk támogatni, éppen ezért idén sem marad el a Rektori ösztöndíjpályázat. Sőt, idén kétszeresére bővíti a PTE a Rektori ösztöndíjasok körét! Hogy mi is ez? Egy olyan pályázat, amire azok pályázhatnak, akik első helyen jelölik meg a PTE bármelyik szakát! Dr. Miseta Attila, a PTE rektora ennek kapcsán úgy nyilatkozott:

 

"Befogadó egyetemként a PTE alapértéke, hogy a szociális helyzet nem foszthat meg senkit a továbbtanulás esélyétől. Mivel különlegesen nehéz időket élünk, ahol a társadalmi szolidaritás kiemelten fontos, idén kétszer annyi elsőéves hallgató jelentkezhet a rektori ösztöndíjra."

 

Ez a lehetőség pedig, amely során 100.000 forintos egyszeri támogatásban részesülhetsz kifejezetten jól jöhet az első időszakban, amikor sok plusz kiadással kell számolni.  Ha pedig szeretnél bővebben informálódni a pályázatról? Akkor kattints ide és olvasd el a részleteket!

Reméljük, szeptemberben személyesen is találkozhatunk Veled a Pécsiközgáz falai között!

 

Kérdés esetén keresd Tanulmányi Osztályunk munkatársait az alábbi elérhetőségeken:

Címünk: 7622 Pécs, Rákóczi út 80.
Telefon: +36 72 501 599 / 23335-ös mellék
Email: to [at] ktk.pte.hu

Kövess minket Instagramon és Facebookon is!

 

Az adat- és sorrendmódosítás, adat- és dokumentumpótlásról bővebben ide kattintva olvashatsz.

Kapcsolódó Híreink

UTOLSÓ FONTOS DÁTUM A PONTHIRDETÉSIG

Az egyetemi jelentkezés mondhatni izzasztó akadálypálya: kitalálni, megnézni, összeszedni, kitölteni, feltölteni, hiánypótolni, megszámolni mindent..

PTE Moonbike 2021

A Pécsi Tudományegyetem május 15-én újra elindítja nemzetközi, egészséges életmódra ösztönző MOONBike kihívását.

Kapocs a tudáshoz

Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont elektronikus adatbázis elérése.

ÚJABB HÁROM ÉVIG MINŐSÍTETT SZAKKOLLÉGIUM A JPKSZ

2021.04.30-án a Minősítő Bizottság döntése értelmében a PTE-KTK Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium sikeresen újította meg minősítését, így..