A Pécsiközgázon számíthatsz ránk, tartjuk az ígéreteinket!

2020. június 4. 14:41

Fontos, hogy a jelenlegi helyzetben biztos és stabil alapot adjunk a hallgatóinknak az egyetemi tanulmányaikhoz.

És azt is tudjuk, hogy Nektek, felvételizőknek ez ugyanolyan fontos, hogy biztosak lehessetek abban, nálunk akkor is jó helyen vagytok, ha a digitális oktatás égisze alatt folytatódna szeptemberben az oktatás. 

Éppen azért, hogy mi magunk is fejlődjünk, folyamatosan monitorozzuk a tevékenységeink. A Pécsiközgáz Hallgatói Önkormányzata két felmérést is végzett hallgatóink körében a digitális oktatásra való átállás után. Egyet a szorgalmi időszakban, egyet pedig a vizsgaidőszak közepén. Reméltük, hogy sikerült a lehető leggyorsabban és leginkább zökkenőmentesen átállni és a rendelkezésre álló rövid idő alatt, és szerencsére a kitöltések alapján megmutatkozott, hogy sikerült kidolgozni egy hatékony és mindemellett jól működő rendszert. A jelenlegi helyzetben a kar hallgatói és oktatói egy teljesen más vizsgaidőszakot és szorgalmi időszakot élnek meg, azonban szerencsére kiderült, hogy hallgatóink nagy része elégedett volt a vizsgáztató rendszerrel és az oktatással egyaránt. Persze itt is voltak problémák és fennakadások, de nagy előnye volt az online oktatásnak és vizsgázásnak a kényelem, a kevesebb stressz, a rugalmasság és az időhatékonyság. A hallgatók 93%-a volt elégedett az oktatókkal, és ismét megnyilvánult az az összetartás, ami minket jellemez, hiszen mindkét oldalról folyamatosan támogattuk egymást az átállásban. Úgy gondoljuk, ez az eredmény pedig hűen tükrözi dr. Schepp Zoltán dékán úr szavait: 

 

"Számunkra kiemelten fontos, hogy hallgatóink biztonságban érezzék magukat, és tudják, tartjuk az ígéreteinket, amikor azt mondjuk, az oktatás a digitális átállás során is magas színvonalú maradt, oktatóink pedig rugalmasan, gyorsan reagálnak a felmerülő problémákra." 

 

Mindemellett az élet nem állt meg Karunkon, hiszen a szaknapok, szakmai előadások ugyanolyan elánnal folytatódtak a félév során is, ahogy azt hallgatóink a korábbi években megszokhatták. Nem csak a tehetségpont workshopjain vehettek részt, hanem meghívott előadók is ugyanúgy színesítették a tanórákat és nyújtottak biztos alapot a szakmai fejlődéshez. 

Kíváncsi vagy, hogy élték meg hallgatóink a digitális oktatást? Akkor nézd meg Ádám és Bogi videóját, akik végzősként már igazán belelátnak a Pécsiközgázosok mindennapjaiba:

 

Nem csak hallgatóinkat, hanem felvételizőinket is szeretnénk támogatni, éppen ezért idén sem marad el a Rektori ösztöndíjpályázat. Sőt, idén kétszeresére bővíti a PTE a Rektori ösztöndíjasok körét! Hogy mi is ez? Egy olyan pályázat, amire azok pályázhatnak, akik első helyen jelölik meg a PTE bármelyik szakát! Dr. Miseta Attila, a PTE rektora ennek kapcsán úgy nyilatkozott:

 

"Befogadó egyetemként a PTE alapértéke, hogy a szociális helyzet nem foszthat meg senkit a továbbtanulás esélyétől. Mivel különlegesen nehéz időket élünk, ahol a társadalmi szolidaritás kiemelten fontos, idén kétszer annyi elsőéves hallgató jelentkezhet a rektori ösztöndíjra."

 

Ez a lehetőség pedig, amely során 100.000 forintos egyszeri támogatásban részesülhetsz kifejezetten jól jöhet az első időszakban, amikor sok plusz kiadással kell számolni.  Ha pedig szeretnél bővebben informálódni a pályázatról? Akkor kattints ide és olvasd el a részleteket!

Reméljük, szeptemberben személyesen is találkozhatunk Veled a Pécsiközgáz falai között!

 

Kérdés esetén keresd Tanulmányi Osztályunk munkatársait az alábbi elérhetőségeken:

Címünk: 7622 Pécs, Rákóczi út 80.
Telefon: +36 72 501 599 / 23335-ös mellék
Email: to [at] ktk.pte.hu

Kövess minket Instagramon és Facebookon is!

 

Az adat- és sorrendmódosítás, adat- és dokumentumpótlásról bővebben ide kattintva olvashatsz.

Kapcsolódó Híreink

Mesterdiploma akár 1 év alatt?

Lendületben vagy. Épphogy végeztél, vagy a szakdolgozatírás rejtelmes világában bolyongsz. Érthető, hogy most inkább a..

Alma Mater Ösztöndíj - pályázati kiírás

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése a 2022/2023-as tanév őszi félévére is meghirdeti Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj..

Elhunyt Dr. Fojtik János

Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt Dr. Fojtik János címzetes docens, karunk volt oktatója.

Elhunyt Dr. Csébfalvi György

Elhunyt Dr. Csébfalvi György egyetemi magántanár, Karunk volt oktatója.

Fooled by Randomness

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezésében Zoltán J. Ács, a..

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

Az MKÖ a Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programjaként a 30 év alatti, diplomás, idegen nyelveken beszélő..

Ismerje meg új mesterképzéseinket is !

A PTE Közgazdaságtudományi Kara 2022. október 14-én, pénteken 14 órától tájékoztatót tart a 2023. februári kezdéssel..

Munkalehetőség - FTA Group

Senior könyvelőt keresünk!