Nálad is első helyen van?

2019. június 19. 13:42

Áprilisban kezdetét vette a tavaszi felvételi ügyintézés időszaka. Szerencsére már nem kell sokat várnod július 24-ig, a felvételi pontszámok kihirdetéséig. Addig azonban még van 1-2 tennivalód.

Szerencsés helyzetben vagy, amennyiben a felvételi határidőig a pontszámításhoz szükséges minden dokumentumot (pl.: nyelvvizsga bizonyítvány, érettségi bizonyítvány) fel tudtál tölteni és minden adatot meg tudtál adni. Akik ezt nem tudták megtenni, azok július 12-ig pótolhatják elmaradásukat.

 

JÚLIUS 12. nem csak a hiánypótlás szempontjából fontos dátum. Eddig a határidőig van ugyanis lehetőséged egyszeri SORRENDMÓDOSÍTÁSra is. Fontos, hogy mindenképpen olyan egyetem és kar képzését jelöld meg, ahová a leginkább szeretnél bekerülni. Érdemes mérlegelned, hogy a diploma mellett mi mindent tud még neked adni az egyetem és miként tud segíteni karriered építésében is.

 

MILYEN SZEMPONTOKAT MÉRLEGELJ? MIÉRT ÉRDEMES A PÉCSIKÖZGÁZT ELSŐ HELYRE TENNI?

 

Kisebb létszám, gyakorlatorientált képzés, nagyobb hatékonyság

A kezelhető hallgatói létszám lehetőséget teremt arra, hogy az oktatók sokkal közvetlenebb kapcsolatot alakítsanak ki a hallgatókkal, és a tanórák keretében aktuális gazdasági és társadalmi problémákat vitassanak meg, csoportos feladatként projekteken, esettanulmányokon dolgozzanak. Kis csoportban nem csak a hallgatók csapatmunka készségét fejleszthetjük, hanem egyéni kompetenciáikat is, így hatékonyabban fel tudnak készülni a munka világára.

Tapasztalt oktatói gárda

Érdemes olyan helyen tanulni, ahol az oktatók a hazai társadalom- és gazdaságtudományi kutatások aktív és elismert résztvevői. A tudományos fokozattal rendelkező, minősített oktatók aránya országos viszonylatban az élvonalba pozícionál több vidéki egyetemet, köztük a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karát is. Oktatóink a tanítás és kutatás mellett a gazdasági élet sikeres szereplői, szakmai tapasztalataikat az oktatás területén is felhasználják.

Hallgatói juttatások, támogatások és ösztöndíjak

Könnyítve az önköltséges hallgatókra nehezedő anyagi terhen, kidolgoztuk a Pécsiközgáz Alma Mater ösztöndíjprogramot. A normál eljárásban igényelhető egyetemi támogatások mellett az ösztöndíj tanulmányi és szociális alapon is megpályázható. A támogatás mértéke az önköltség díjának akár az 50%-át is elérheti. Mindemellett teljes körű információt és ügyintézést biztosítunk a Diákhitel2 kapcsán. Továbbá a Pécsi Tudományegyetem húszmillió forintot oszt szét azok között, aki idén első helyen jelölik meg Magyarország első egyetemét. A Rektori Ösztöndíjpályázat szerint minél több pontot gyűjt össze valaki, annál nagyobb az esélye a százezer forintra, mivel az ösztöndíjat minden karon a legmagasabb pontszámmal felvettek kaphatják meg.

Megemelt kollégiumi férőhelyek száma

Kollégiumi férőhely elnyerésére jogosult az a hallgató, aki az Egyetemre felvételt nyert. Karunkhoz legközelebb található kollégium – a Szalay (UNIV) Kollégium – 2011-ben egy teljes körű felújításon esett át. A 2x3 fős blokkokban külön étkező, konyha, fürdő és WC került kialakításra. A kollégiumban megtalálható még: konditerem, társalgók, étterem, kerékpártároló, parkoló, tanulószobák, internet elérés szobánként. Karunk a következő tanévben körülbelül 250 fős férőhellyel gazdálkodhat, ami a korábbi évekhez képest sokkal több hallgató számára teremt lakhatási lehetőséget, így a kollégiumba jelentkezők több, mint 80%-ának tudunk helyet biztosítani.

Alacsonyabb költségek – lakhatás, létfenntartás

Az első és legfontosabb a felmerülő költségek terén talán a lakhatás, amely köszönhetően az olcsón (9500-18.000 forint) elérhető kollégiumi férőhelyeknek nem jelent akkora terhet, mint más egyetemvárosokban. A lakbér mellett egyéb járulékos költségeket is szemügyre kell vennünk, mint a bevásárlás, tömegközlekedés és szórakozás. Szerencsére Pécsett ugyanakkora keretből jobban ki lehet jönni, mint más megyeszékhelyeken.

Magyarország első egyeteme, stabil egyetem

A Pécsiközgáz legsikeresebb, volt hallgatóiból álló Alumni Tanács tagjait kérdeztük pályakezdésről, karrierépítésről. A sokféle válasz egy ponton találkozott: mindenki egyetértett abban, hogy első munkahelyig biztosan számít, hogy hol szerezte a jelentkező a diplomáját. Egy egyetem, kar hírneve, az ottani oktatás minősége és az ott végzettek teljesítménye alapján kategorizálnak a munkáltatók. „Büszkék vagyunk, hogy Magyarország első egyeteméhez tartozunk, ami folyamatosan jelen van az ország top egyetemei között.”

 

Szeretnél mélyebb belátást nyerni a Pécsiközgázosok mindennapjaiba? Nézz bele vlogsorozatunkba, ahol Anna és Márk a Pécsiközgázosok életének minden fontos állomását bemutatja!

 

 

Reméljük, a leírtak alapján meggyőztünk, és szeptemberben veled is találkozhatunk a Pécsiközgáz campusán!

Kérdés esetén keresd Tanulmányi Osztályunk munkatársait az alábbi elérhetőségeken:

Címünk: 7622 Pécs, Rákóczi út 80.
Telefon: +36 72 501 599 / 23335-ös mellék
Email: to [at] ktk.pte.hu

Kövess minket Instagramon és Facebookon is!

Az adat- és sorrendmódosítás, adat- és dokumentumpótlásról bővebben ide kattintva olvashatsz.

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát a gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések iránt!

PTE szimulációs Kupa - verseny felhívás 2024 tavasz

A verseny az EcoSim online szimulációját veszi alapul. A szimuláció során egy virtuális tech vállalatot kell irányítani..

Díszoklevél igénylés

A Pécsi Tudományegyetemen vagy jogelőd intézményeiben 50 éve diplomát szerzett közgazdász végzettségű egykori hallgatók..

BGE Gazdasági Szaknyelvi Vizsga

A jelentkezők középfokú egynyelvű gazdasági szakmai nyelvvizsga A szóbeli, B írásbeli és C komplex típusát választhatják..

ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

Nagy érdeklődésnek örvendve, sikeresen lezajlott Kutatói Szemináriumok február 22-én megrendezett programja. Az idei..

ITHAS 2024

NEMZETKÖZI TURISZTIKAI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI AKADÉMIA A TENGEREN Téma: Tourism Policy Időpont és helyszín: 2024. május 11..

XXV. Országos Esettanulmányi Verseny

Idén is meghirdetésre került az Országos Esettanulmányi Verseny.