fbpx Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul! | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

2020. augusztus 3. 15:29

Július 27-én kezdetét vette a pótfelvételi időszaka, ami egy újabb izgalmas epizód a felvételizők számára.

A pótfelvételi új lehetőséget kínál nem csak azoknak, akiknek nem volt elég pontjuk a felsőoktatásba való bekerüléshez, hanem azoknak is, akik lemaradtak a februári jelentkezési határidőről. A pótfelvételi eljárásnak köszönhetően a felvételizők újratervezhetik tanulmányaikat, átgondolhatják, hogy érdeklődésüknek megfelelően melyik szakterület illik hozzájuk a legjobban, és pontjaiknak megfelelően milyen képzésre tudnak bekerülni.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a jelentkezés során csak egyetlen egyetem önköltséges szakját lehet megjelölni, így érdemes tüzetesen utánanézni nem csak a képzésnek, hanem az azt indító intézménynek is.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakok listája ide kattintva érhető el

Hogy melyik a TE UTAD a meghirdetett szakok közül? Kattints ide és olvasd át összeállításunkat a választási lehetőségekről! 

MIÉRT ÉRDEMES A Pécsi Tudományegyetem KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁT VÁLASZTANI?

  • Az idei felvételi időszakban 400 elsőéves PTE-s részesülhet a 100.000 forintos rektori ösztöndíjban, ami nagy segítség lehet az első félév költségeiben. 
  • A Kar képzései megfizethetők, a költségtérítéses képzések átlagosan közel 280 000 forint/félévbe kerülnek (szaktól és munkarendtől függően akár kevesebbel is számolhatunk).
  • Az oktatói gárda a hazai és nemzetközi társadalom- és gazdaságtudományi kutatások aktív és elismert résztvevői, akik szakmai és gyakorlati tapasztalataikkal a Kar hallgatóinak tudását is gyarapítják.
  • A Kar nagy hangsúlyt fektet nemzetközi aktivitásának fejlesztésére, jelenleg több mint 75 európai intézménnyel áll szakmai kapcsolatban és további 10 tengerentúli felsőoktatási intézménnyel működik együtt, ahová a legjobb hallgatóink tanulmányi ösztöndíjakkal is eljuthatnak.
  • Az idei évben pedig az angol gazdálkodási és menedzsment szakunk EPAS akkreditációt is szerzett, amit a vidéki egyetemek közül karunk kapott meg először hazánkban. 
  • A Karon megteremtettük a digitális oktatáshoz szükséges infrastruktúrát és segítjük azon hallgatóinkat, akik technikai okokból hátrányt élveznének annak során (például számítógépekkel)
  • A Karon tevékenykedő Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ azon hallgatók álmainak megvalósításában segédkezik, akik nem feltétlenül egy multi alkalmazottjaként képzelik el a jövőjüket, hanem önálló vállalkozás vezetőjeként
  • Az infrastrukturális fejlesztések modern és inspiratív teret biztosítanak majd a tanuláshoz, fejlődéshez - az idei évben új nyilászárókat kaptak tantermeink, valamint modern klímarendszer is kiépítésre került az épületben.
  • Számos hallgatói juttatás, támogatás és ösztöndíj segíti a hallgatókat anyagi terheik csökkentésében és ösztönzi őket a jobb tanulmányi eredmények elérésére.
  • Mindemellett pedig kiemelkedően jó hallgatói élet vár Rád, amennyiben a Pécsiközgáz képzéseit választod, amit legelőször a gólyatáborban tapasztalhatsz meg!

MIÉRT ÉRDEMES PÓTFELVÉTELIZNI? 

A Bologna rendszer rugalmasságának köszönhetően a felvételizők felsőfokú tanulmányaikat nem csak az alapképzés szintjén tudják megkezdeni. Ez főleg azoknak jó hír, akik a magas ponthatárok miatt egy megjelölt BA szakra sem tudtak bekerülni. Mivel a pótfelvételi során a júliusban kihirdetett ponthatárokkal kell számolnunk, így az egyetemre való bejutásban megoldást jelenthetnek az alacsonyabb ponthatárral bíró felsőoktatási szakképzések is.

Természetesen azoknak sem kell megijedniük, akik az alacsony jelentkezői létszám miatt nem tudták megkezdeni mestertanulmányaikat. A kreditelismertetési eljárásnak köszönhetően BA szakos diplomától teljesen eltérő mesterszakon is lehetőség nyílik a továbbtanulásra. Ezért is dönthetnek úgy például a kommunikáció alapszakon végzettek, hogy a marketing mesterképzésre jelentkeznek kibővítve tudásukat és munkaerőpiaci lehetőségeiket.

Emellett pedig kiemelnénk azt is, hogy a jelenlegi kivételes időszakban azok számára is nyitott a mesterképzésre való jelentkezés, akik nyelvvizsga hiányában most szerezték meg oklevelüket és szeretnének akár állami finanszírozással mesterképesítést szerezni meglévő alapdiplomájuk mellé. 

Mindemellett persze azok számára is remek lehetőség, akik időközben meggondolták magukat és a felsőoktatási szakképzés elvégzését követően mégis idén folytatnák tanulmányaikat BA képzéseink valamelyikén. 

Azok is élhetnek a pótfelvételi adta újabb eséllyel, akik időközben meggondolták magukat a megjelölt BA szakokkal kapcsolatban és visszavonták jelentkezésüket, hogy a későbbiekben más alapszakot jelölhessenek meg.

 

TEHÁT SEMMI SINCS VESZVE, ITT AZ IDEJE AZ ÚJRATERVEZÉSNEK! 

 

Érdemes ismereteinket szélesítve a gazdasági tanulmányok mellett dönteni és felvételizni a pótfelvételi időszakban, ugyanis egy közgazdász diplomával a kezünkben széles szakmai életpályát futhatunk be, a befektetett pénz és erőforrások a későbbi magas fizetési remények tükrében mindenképpen megtérülnek. Arról nem is beszélve, hogy a megszerzett tudást nem csak munkatársként, cégvezetőként tudjuk kamatoztatni, hanem magánemberként is.

Kapcsolódó Híreink

UTOLSÓ FONTOS DÁTUM A PONTHIRDETÉSIG

Az egyetemi jelentkezés mondhatni izzasztó akadálypálya: kitalálni, megnézni, összeszedni, kitölteni, feltölteni, hiánypótolni, megszámolni mindent..

PTE Moonbike 2021

A Pécsi Tudományegyetem május 15-én újra elindítja nemzetközi, egészséges életmódra ösztönző MOONBike kihívását.

Kapocs a tudáshoz

Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont elektronikus adatbázis elérése.

ÚJABB HÁROM ÉVIG MINŐSÍTETT SZAKKOLLÉGIUM A JPKSZ

2021.04.30-án a Minősítő Bizottság döntése értelmében a PTE-KTK Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium sikeresen újította meg minősítését, így..