Dr. Szabó-Bálint Brigitta

adjunktus
23254
balintb [at] ktk.pte.hu
B222
Emailes egyeztetés alapján.

Dr. Szabó-Bálint Brigitta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Vezetés- és Szervezéstudományi Intézetének adjunktusa.
Diplomáját 2010-ben a PTE-KTK Menedzsment - vezetési tanácsadás szakirányán (osztatlan képzésben) szerezte. Az egyetemi tanulmányai során HR területen szerzett gyakorlatot az AIESEC-ben, majd egy munkaerőközvetítő és –kölcsönző cégnél. 2010-2014-ig pályázatíró és tanácsadó vállalkozásoknál projektmenedzsment és pályázatírás területen dolgozott. 2011-től a Gazdálkodástani Doktori Iskola nappalis PhD hallgatója. A doktori címet 2021-ben szerezte meg, disszertációja címe Szervezeti karrierfejlesztés és eszközei a 21. században. Témavezetőként Karoliny Mártonné, dr. és Dr. Jarjabka Ákos, habilitált egyetemi docensek segítették. 
Kutatási területe a humán erőforrás menedzsment, azon belül a karrierfejlesztés áll a fókuszban. Ezen kívül szívesen foglalkozik a munkáltatói márkaépítéssel és az innovatív toborzási módszerekkel. 
2018-ban az Új Nemzeti Kiválóság Program, 2020-ban pedig a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat nyerte el kutatói munkája elismeréseként és támogatásaként.
Szívesen dolgozik együtt a hallgatókkal, számos szakdolgozatíró és több tdk-ázó konzulense volt már, illetve örömmel vonja be őket kutatási projektekbe is. Fontos számára, hogy a tudományt, az oktatást összekösse a gyakorlati élettel, ennek érdekében több ízben szervezett workshopot, melyen a munkáltatói és a hallgatói oldal képviselőit hozta össze.
Oktatott tárgyai is főként a HR témakörébe sorolhatók (elsősorban karrier- és tudásmenedzsment, kommunikáció valamint tehetséggondozás).
A Pécsiközgáz Tehetségpont munkájában 2015 óta mentorként, és 2021 óta coachként működik közre.

Publikációk

Szabó-Bálint, Brigitta ; Venczel-Szakó, Tímea ; Pótó, Judit ; Sipos, Norbert 
Mennyire vonzó munkahely a nonprofit szektor a fiatalok számára?
CIVIL SZEMLE , 22 p. (2023)

Bányai, Edit ; Venczel-Szakó, Tímea ; Szabó-Bálint, Brigitta; Jarjabka, Ákos 
A coaching eredményességének mérési lehetőségei
MAGYAR TUDOMÁNY 183 : 4 pp. 464-475. , 12 p. (2022)

Kuráth, Gabriella ; Szabó-Bálint, Brigitta; Jarjabka, Ákos
Can a university’s anniversary be used to strengthen employee engagement and improve the employer brand?
Perspectives: Policy and Practice in Higher Education 26 : 1 pp. 11-18. , 8 p. (2022)

Szabó-Bálint, Brigitta ; Sipos, Norbert 
A karriersikeresség vizsgálata a gazdálkodási területen frissen végzettek körében
KÖZGAZDASÁGI SZEMLE 68 : 5 pp. 515-539. , 25 p. (2021)
 

Publikációs lista