Dr. Szabó-Bálint Brigitta

adjunktus
23254
balintb [at] ktk.pte.hu
B222
Kedd 11:00-12:15

Dr. Szabó-Bálint Brigitta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Vezetés- és Szervezéstudományi Intézetének adjunktusa.
Diplomáját 2010-ben a PTE-KTK Menedzsment - vezetési tanácsadás szakirányán (osztatlan képzésben) szerezte. Az egyetemi tanulmányai során HR területen szerzett gyakorlatot az AIESEC-ben, majd egy munkaerőközvetítő és –kölcsönző cégnél. 2010-2014-ig pályázatíró és tanácsadó vállalkozásoknál projektmenedzsment és pályázatírás területen dolgozott. 2011-től a Gazdálkodástani Doktori Iskola nappalis PhD hallgatója. A doktori címet 2021-ben szerezte meg, disszertációja címe Szervezeti karrierfejlesztés és eszközei a 21. században. Témavezetőként Karoliny Mártonné, dr. és Dr. Jarjabka Ákos, habilitált egyetemi docensek segítették. 
Kutatási területe a humán erőforrás menedzsment, azon belül a karrierfejlesztés áll a fókuszban. Ezen kívül szívesen foglalkozik a munkáltatói márkaépítéssel és az innovatív toborzási módszerekkel. 
2018-ban az Új Nemzeti Kiválóság Program, 2020-ban pedig a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat nyerte el kutatói munkája elismeréseként és támogatásaként.
Szívesen dolgozik együtt a hallgatókkal, számos szakdolgozatíró és több tdk-ázó konzulense volt már, illetve örömmel vonja be őket kutatási projektekbe is. Fontos számára, hogy a tudományt, az oktatást összekösse a gyakorlati élettel, ennek érdekében több ízben szervezett workshopot, melyen a munkáltatói és a hallgatói oldal képviselőit hozta össze.
Oktatott tárgyai is főként a HR témakörébe sorolhatók (elsősorban karrier- és tudásmenedzsment, kommunikáció valamint tehetséggondozás).
A Pécsiközgáz Tehetségpont munkájában 2015 óta mentorként, és 2021 óta coachként működik közre.

Publikációk

Szabó-Bálint, Brigitta
A munkavállalói siker és az elérését támogató szervezeti karriermenedzsment-eszközök
VEZETÉSTUDOMÁNY 49 : 10-11 pp. 85-92. , 8 p. (2018)

 

Szabó-Bálint, Brigitta
A munkavállalói siker és az elérését támogató szervezeti karriermenedzsment eszközök = The employee success and the supporting organizational career management tools
In: Dobrai, Katalin; László, Gyula; Sipos, Norbert (szerk.) Ferenc Farkas International Scientific Conference = Farkas Ferenc Nemzetközi Tudományos Konferencia 2018
Pécs, Magyarország : Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet, (2018) pp. 493-494. , 2 p.

 

Balint, B ; Karoliny, Z
The More is Applied, the Better Results are Reached? Empirical Lessons Learned from the Usage of Career Management Tools
STRATEGIC MANAGEMENT: INTERNATIONAL JOURNAL OF STRATEGIC MANAGEMENT AND DECISION SUPPORT SYSTEM IN STRATEGIC MANAGEMENT 22 : 4 pp. 3-10. , 8 p. (2017)

 

Publikációs lista